Alle categoriën Inspiratie Shoptips

Feel Good and Shop Event 2017

Wat was het afgelopen weekend genieten in Veghel. Voor de derde keer vond daar het Feel Good and Shopevent plaats, het ultieme shopwalhalla waar meer dan 100 webshops dit weekend offline gingen en hun webwinkel inruilden voor een heuse popup-store. En op wat voor een toplocatie! Het machtig mooie industriële pand De Koekbouw ademt één en al sfeer uit, ik betrapte mezelf erop dat ik met grote regelmaat omhoog liep te kijken, zo gaaf! Dit jaar werden we bij binnenkomst onthaald door The Pink Lady, wat een warm welkom.

En wat was ik mega jaloers op dat haar, als roze fetisjist die nou niet bepaald gezegend is met een weelderige haardos, is dit kapsel stiekem een droom van mij 😉

                                      

Dit jaar was er geen bloggerstafel maar liepen de bloggers “in het wild” rond. Dus na een lekkere cappuccino bij de roze caravan van de De Theetantes stortte ik me meteen in de shop-vibe. Een aantal shops heb ik hieronder even uitgelicht voor jullie.

Als eerste nam ik een kijkje bij Toepas. Een webshop die ik nog niet kende maar mijn oog viel meteen op hun mooie vazen. Gemaakt van gelakte houtdelen die je in elkaar schuift en waar je de bijgeleverde fles op zijn kop in zet. De combinatie van het hout met de verschillende matte gekleurde flessen is een plaatje om naar te kijken.

Nog geen 3 meter verder stuitte ik op de grootste kwelling voor mensen die aan het lijnen zijn. Jack Fudge was vorig jaar al rap door sommige van zijn smaken heen maar hij had de afgelopen week extra overuren gedraaid om de bezoekers in het zuiden niet teleur te stellen. Ik moet bekennen dat ik die dag extra vaak de route langs Jack heb gelopen want alleen de heerlijke geur al van die overheerlijke fudge is om van te kwijlen. Man oh man wat een lekkernij!

                                   

Mocht je nou hevig watertandend naar het scherm zitten te kijken, geen nood! Je kunt het allemaal online bestellen. Klik hier om je eigen voorraad comfortfood in huis te halen 😉

Iets verder kwam ik aan bij Op een stokje. De drijvende kracht achter deze shop is Josan, een vrolijke vrouw die naast kaartjes, maskingtape, stationary en woonaccessoires verkoopt, ook zelf de meest mooie dingen ontwerpt. Deze regenboogtassen bijvoorbeeld, zijn het geen snoepjes?

Deze mooie kaarten van Piet en Kees gingen uiteindelijk mee naar huis, ik ben echt fan van haar illustraties, zo mooi.

Uiteraard kon je ook kleding shoppen op het FeelGoodEvent. De kleurrijke vrolijke creaties van Talulabelle bijvoorbeeld. Hippe rokjes, jurkjes en tops met superleuke prints, nieuwe stoffen met hier en daar een kleine vintage touch. Uiteindelijk liet ik me verleiden om met een rokje het megakleine pashokje in te duiken. Wat een hilariteit was dat, de achterbuurman van Circus Patz heeft waarschijnlijk het weekend van zijn leven gehad met al die dames in het pashokje achter zich :)) Het passen met de broek op de knieeën is een veelvuldig gezien fenomeen bij de dames van Talulabelle. Op hun Facebook site delen ze de foto’s van deze klanten en ook ik sta inmiddels in hun bekende “Hall of Fame”.

Ook nam ik een kijkje bij de gezellige Ingrid van Uit ’t Noorden. Wat een mooi assortiment woonaccessoires had ze weer meegenomen, uniek smaakvol Scandinavisch design en prachtige posters van Faunascapes.

                                     

Ook waren Remco en Colinda van Misceaup van de partij. Deze treasure hunters hebben hun kleine webshop in een jaar tijd zien groeien tot een succesvol bedrijf. Behalve vintage schatten verkopen ze sinds een klein jaar ook unieke letterborden en dat was een schot in de roos. Hun nieuwste project zal vast ook een groot succes worden, namelijk nieuwe neonlichten. Als voorproefje hadden ze hun robot-neonlamp meegenomen. Zelf ontworpen dus wederom uniek in zijn soort, meerdere creaties zullen binnenkort volgen. Ik ben nu al ontzettend benieuwd!

Natuurlijk ging ik ook even langs bij Studio Inktvis, een echte blikvanger met al hun kleurige kaarten, posters en pins. Ik kocht er 2 leuke pins, het hadden er 3 kunnen zijn ware het niet dat een zekere mevrouw de pastelkleurige regenboogpin voor mijn neus wegkaapte. Had ik maar niet zo veel moeten kletsen…

Verderop stond Nikki Zilverentant van No Waste Design. De naam zegt het al, alle producten die je hier kunt vinden zijn duurzaam en fair trade maar tegelijkertijd ook hip en betaalbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 3d geprinte lampen of de kleurige plantenhangers van Handed By? De laatste waren overigens ook te zien op Show Up dit jaar.

Wie mij kent weet dat ik een zwak heb voor neon. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje bij de stand van Based on Roots. Kijk eens naar deze Air Vases van Torafu Architects. Gemaakt van papier en te modelleren in elke gewenste vorm, of het nu om een vaas of een schaal is. Omdat elke zijde 2 verschillende kleuren heeft ontstaat er vanuit verschillende invalshoeken een magisch kleurbeeld. Ben jij ook een neon liefhebber dan zou ik zeker een kijkje nemen in hun webshop.

                                     

Tot slot wil ik jullie nog vertellen over iets wat ik erg inspirerend vond op het FeelGoodEvent. Ik raakte in gesprek met Sylvia en Wytske van Gelukjesdag, 2 enthousiaste vriendinnen die besloten in een periode van bezinning het roer om te gooien. Ze wilden iets voor kinderen ontwikkelen, dat was zéker. Wytske gebruikt haar ervaring als televisieproducent bij de Efteling voor de creatieve invulling en Sylva weet als coach en kinderyoga-docent als geen ander hoe kinderen op een speelse manier te laten voelen hoe leuk het is om jezelf te zijn. Tijdens deze inspirerende gesprekken kwam de be-leef kalender tot stand. Door de GelukjesDag ‘be-leef kalender worden kinderen er op speelse wijze aan herinnerd hoe fijn het is om zichzelf te zijn. Elk luikje is een uniek schilderijtje. En achter ieder luikje zit een mooi opdrachtje en vaak een symbolisch cadeautje. Kortom: Piepkleine luikjes, bomvol beleving! Mooie momentjes van aandacht creëren en kinderen laten stilstaan bij hun eigen “IK” is hun missie. Het duo zit nog boordevol plannen om speciale uitgaves te maken, zoals een Ziekenhuis kalender of een Natuurkalender. Ik ben in  ieder geval al fan van de be-leef kalender!

                                    

 

Aan het eind van de dag kroop ik natuurlijk nog even het Fotobusje in want een event is pas écht geslaagd als je dubbel van het lachen in een fotohokje hebt gezeten, toch? Ik en Mirjam hebben het geduld van de fotobus-jongen flink op de proef gesteld. We hebben maar liefst 3 foto-sessies achter elkaar gehad met vrij teleurstellende resultaten want natuurlijk lukt het nooit om al die attributen te verwisselen in slechts 3 seconden tijd. Uiteindelijk hebben we genoegen genomen met de laatste fotosessie, beter dan dat zou het toch niet meer worden. Het is nog een wonder dat deze jongen naderhand nog lachend op de foto wilde nadat wij het record “Foto-bus-zitten”hadden verbroken. Hij moest ons er bijna uit slááááán!

Het was al met al een superleuke shopdag, de shopping buzz was overal volop te horen! Was jij nu niet in de gelegenheid om te komen dit jaar dan kun je uiteraard nog online shoppen bij de verschillende deelnemers. Volgend jaar ben ik er in ieder geval weer bij!

 

Liefs,

Maruska

 

You Might Also Like...

4 Berichten

 • Reply
  Mathiske
  3 april 2017 at 13:36

  Het was echt top! Ik vond t super, voor mij volgend jaar weer. De chocolade taart van de thee tantes was ook erg goed

  • Reply
   Roestompoes
   3 april 2017 at 20:58

   Ik heb dus gewoon geen taart gegeten die dag, niet te geloven toch! Ik zag er een foto van op je blog, nu heb ik helemaal spijt! 🙂

 • Reply
  Ingrid Deenen
  3 april 2017 at 19:14

  Haha wat een heerlijk verslag! Het is ook altijd gezellig met jou 😀

 • Reply
  ShowUp 2 september 2018 - Roestompoes
  9 september 2018 at 17:10

  […] dames van Based on Roots kende ik nog van het Feel Good en Shopevent van vorig jaar. Alle producten van Based on Roots, veelal uit Japan, zijn met aandacht en zorg […]

 • Laat een bericht achter