Alle categoriën Persoonlijk

Dear fat, prepare to die xoxoxo

Hoera het is weer lente! De vogeltjes fluiten, de knoppen aan de bomen knallen open en we kunnen weer de deuren opengooien, heerlijk!  Op zich duurt het nog wel even voordat we écht van het warme weer kunnen genieten maar de afgelopen tijd hebben we toch al een paar lekkere lentedagen gehad. Het enige nadeel alleen van die weeromslag is dat mijn garderobe daar nog lang niet klaar voor is. Of beter gezegd, mijn lijf is daar nog niet klaar voor. Elk jaar neem ik me voor om na de feestdagen, waarbij ik alle eetremmen los gooi, op tijd te beginnen met sporten om de hammetjes weer strak te trekken. Maar op de één of andere manier wil het niet meer zo goed lukken…

2 jaar geleden was dat wel anders. Ik sportte 6x in de week, was verslingerd aan superfoods en Kayla Itsines was mijn beste vriendin. De verantwoorde, gezonde en skinny gerechten waren niet aan te slepen tot groot verdriet van mijn pubers. Na veel gesputter besloot ik uiteindelijk dan ook om mijn kinderen niet langer te kwellen en mijn eigen potje te gaan koken voordat de hel los zou breken. De zakken chips, chocola en vette happen werden dan ook met applaus onthaald. Terwijl de kinderen bij MacDonalds hun franse frietjes in de mayo doopten bestelde ik zonder enige moeite een salade, ja echt!

Ja en nu terug naar het heden… Waar o waar is het mis gegaan? Waar heb ik mijn sixpack ingeruild voor mijn huidige muffintop? Ik schat ergens tussen de Franse grens in en mijn huis. Want hoewel ik zelfs op zomervakantie elke dag mijn squats en planks deed ( niet te geloven maar ik deed het echt, hoezo verslaafd?!)  kwam ik bij terugkomst niet meer terug in mijn ritme. Binnen no-time kweekte ik mijn eigen vetbumper en was sporten en gezond eten alleen nog maar een vage herinnering. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Nu weet ik wel dat er veel belangrijkere zaken in het leven zijn dan er slank en fit uitzien en dat je moet genieten van het leven, helemaal mee eens! Bij mij is het alleen zo dat een gezond en fit lichaam gelijk staat aan een gezonde geest. Onbalans in mijn hoofd zorgt voor onbalans in mijn dagelijks ritme en andersom. Daarom is het tijd om het knopje om te draaien en weer lief te zijn voor mezelf.

” Because there’s a hot bitch in there waiting to get out “

Ik gaf me op bij Linda Lijnt want gedeelde vetverbranding is toch nét even wat leuker dan eenzame vetverbranding.  Vanaf maandag ga ik de draad weer oppakken, niet meteen vandaag want dit weekend staat er een Indische rijsttafel op het menu bij mijn ouders. En tja, die wil ik natuurlijk nog wel even meepikken dat snap je! Maar vanaf maandag zeg ik dikke doei tegen chips en ander snaaivoer, neem ik afscheid van die aardige Chinese jongen achter de balie in onze buurtfriettent en verwelkom ik de smoothies en speltpasta weer met open armen. En dinsdagochtend ga ik weer op naar de gym, gelukkig passen mijn sneakers en sportkleding nog, dat is gelukkig wel een dikke meevaller. Hoera voor stretch! Vol goede moed en met een drive van hier tot Tokyo maar hoogstwaarschijnlijk bij thuiskomst een illusie armer als de realiteit me in mijn gezicht heeft gestompt dat ik nog geen 5 situps achter elkaar kon doen…

Ach, alle begin is moeilijk maar met een beetje discipline komen we er wel. In het begin zal ik vast jaloers zijn op de prestaties van de 65 plussers die er (bijna) dagelijks komen maar ik hoop binnen niet al te lange tijd weer zonder  schaamtegevoel tussen de opgepompte Michelin mannetjes te staan. Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen. Roze Dopper, check! Hippe tas, check! Bluetooth oortjes van Sudio Sweden zodat het snoer niet klem komt te zitten tussen mijn oksel, check! Met de code roestompoes kun je nu trouwens 15 procent korting krijgen op alle oortjes van Sudio Sweden, echt een megavet geluid wat eruit komt, ik ben fan!

Laat de speciale Taart uitgave van de Hema op de achtergrond je trouwens niks wijsmaken 😉 Dit gaat helemaal goed komen!

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

Geen berichten

Laat een bericht achter