Alle categoriën Persoonlijk Shoptips

Brabantia New Icon

Toen mijn man en ik ons eerste huis kochten in 1998 had ik het jaar ervoor al flink geïnvesteerd in mijn uitzet. Potjes, pannen, bestek, ja zelfs theedoeken en pannenlappen had ik al bij elkaar gescharreld toen ik nog bij mijn moeder woonde. Ontzettend onhandig natuurlijk want waar láááát je al dat spul?! In dozen natuurlijk, onder mijn veel te grote 2 persoonsbed die amper in dat kamertje paste, waardoor ik mijn kont niet meer kon keren. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik de grote aankopen maar beter kon uitstellen totdat we de sleutel van ons appartementje zouden krijgen. Wel zo prettig ook voor mijn moeder die haar eigen appartement binnen no-time zag veranderen in een opslagplaats waar de Blokker nog jaloers op zou worden…

1 van onze eerste aankopen was een grote RVS pedaalemmer van Brabantia. Met wel 30 liter inhoud, want je kunt maar beter meteen voorbereid zijn op het hebben van een groot gezin, nietwaar? Of we waren gewoon te lui om vaker ons afval naar beneden te brengen…dat kan ook…ik gok eerlijk gezegd op het laatste.

Jaren gingen voorbij en al het RVS in ons huis verdween als sneeuw voor de zon maar onze pedaalemmer was nog steeds in zo’n goede staat dat mijn man hem niet in wilde ruilen voor een hippere uitvoering. Waarschijnlijk had hij er in de afgelopen 18 jaar een soort van emotionele band mee opgebouwd omdat hij de vuilniszak meerdere keren per week moest vervangen. Want dat is toch écht een karweitje wat ik tot op de dag van vandaag altijd aan hem over laat. De irritatiegrens bereikte bij mij altijd een hoogtepunt als de vuilniszak vacuüm trok met het verwisselen, waardoor hij er alleen uit kon worden gehaald met brute kracht en veel geduld (wat ik dus duidelijk niet heb). Vrienden van ons die destijds in het RVS tijdperk exact dezelfde pedaalemmer hadden gekocht, kwamen op het (in hun ogen) briljante idee om dan maar de metalen bodem eruit te zagen. (!) Die optie hebben wij aan ons voorbij laten gaan. Mijn man heeft gewoon trouw al die jaren onze Brabantia pedaalemmer met veel liefde en tederheid behandeld. Maar na 18 jaar, flink wat krassen en een afbrekend pedaalklepje rijker werd het toch echt tijd om een nieuwe aan te schaffen.

Uiteraard kozen we weer voor een Brabantia. Natuurlijk omdat de vorige zo lang was meegegaan maar ook omdat de pedaalemmers uit de NewIcon serie van Brabantia in ontzettend mooie kleuren zijn uitgevoerd. Ik koos voor de NewIcon Clay Pink, als liefhebber van roze is dat natuurlijk geen verrassing 😉

Behalve dat hij kwa kleur perfect matcht in onze keuken is hij ook megahandig in gebruik. Werd ik bij mijn oude pedaalemmer nog helemaal simpel van de vingerafdrukken die ik er dagelijks af moest poetsen, bij deze NewIcon hoeft dat dus niet meer. Hij heeft namelijk een matte “fingerprint proof” buitenkant waardoor poetsen overbodig is. Waar ik ook erg van gecharmeerd ben is dat het deksel geruisloos en soepel dicht gaat dankzij de soft-closure techniek. Dus geen kleine vlugge kindervingertjes meer die klem kunnen komen te zitten als je hem dicht doet.

En zelfs aan de mannen is gedacht. De binnenemmer is namelijk voorzien van luchtgaatjes waardoor de zak niet meer vacuüm zuigt bij het verwisselen. Ook extreem handig zijn de uitsparingen aan de zijkant waardoor je de binnenemmer er binnen no time uit tilt, geen gegraai meer naar een plakkerige hengsel dus. Mede daardoor heeft mijn man deze week een nieuw record gevestigd, geen gepuf en gesteun meer. Ik overweeg zelfs om dit vervelende taakje na bijna 17 jaar huwelijk weer eens op me te nemen 😉

Wat ik misschien nog wel het mooist vind is dat als je 1 van deze mooie NewIcon pedaalemmers aanschaft, je The Ocean Cleanup steunt in hun strijd om plastic afval op te ruimen uit de oceanen. Voor iedere NewIcon afvalemmer die wordt verkocht, doet Brabantia namelijk een donatie. Klik hier om te zien wat dit geweldige project inhoudt.

Ik ben in ieder geval helemaal happy met mijn nieuwe roze pareltje in de keuken, nooit gedacht dat ik verliefd zou kunnen worden op een pedaalemmer maar blijkbaar kan het 😉

Liefs,

Maruska

 

 

You Might Also Like...

Geen berichten

Laat een bericht achter