Alle categoriën Persoonlijk

The summer of 2017 …. en GOT ;)

Man man man ( om maar Rob Geus zijn oneliner te gebruiken ) wat was ik lang offline. Nee, mijn telefoon functioneerde nog prima en nee ik lag niet ergens op de bodem van een put,  laten we het er maar op houden dat het nodig was om even uit de lucht te zijn. Tijd voor bezinning, focus op het gezinsleven en dat soort dingen.

En oh wat voelde het lekker om niet 24/7 op mijn mobieltje te zitten, wonderbaarlijk hoe veel tijd je over hebt als je alle social media apps verwijdert van je scherm. Ineens had ik zeeën van tijd, de schrik sloeg me om het hart want wat te doen met zoveel vrije tijd? Als je nou denkt dat ik me volledig overgaf aan de drang om mijn huis van boven tot onder eens grondig op te ruimen en te poetsen dan heb je het mis. We boekten voor een prikkie een last minute naar Frankrijk en moeders gaf zich over aan haar ultimate guilty pleasure… Game of Thrones. Nu heb ik deze geweldig supertoffe serie al vanaf het begin af aan gevolgd nadat mijn man mij tipte dat ik deze serie móest kijken. En ook al houd ik normaal niet zo van ridders, draken en al die andere mannendingen, GOT wist mij gewoon helemaal mee te zuigen in de tv. Deze zomer werd seizoen 7 uitgezonden maar de laatste aflevering van seizoen 6 dateerde al uit 2016. Nu weet ik niet of er nog meer serie-verslaafden zitten te lezen maar bij mij is het bij elk begin van een nieuw seizoen hetzelfde, want waar in Godsnaam (!) ging het ook alweer over?!

Dus besloot ik samen met manlief om alle seizoenen achter elkaar te kijken, bingewatching to the max! Nachten trokken we door en met wallen van hier tot Tokyo brachten we de eerste weken van de schoolvakantie door achter de tv. Als er ergens ontaarde ouders rondliepen in Nederland dan waren wij het wel, de kinderen moesten zichzelf maar zien te vermaken 😉 Uiteindelijk hebben we het gehaald en waren we klaar met alle seizoenen terugkijken toen we op vakantie gingen maar we wisten toen nog niet dat we er zelfs op vakantie continu aan herinnerd zouden worden.Okee, terug naar de vakantie 😉 We boekten online een huisje in Zuid Frankrijk op zo’n 2 uurtjes rijden van Toulouse. Bij aankomst bleken we op een Christelijk vakantiepark terecht te zijn gekomen, op zich niks mis mee maar je kon er een speld horen vallen. Als ik moest hoesten kon je het aan de andere kant van het park horen. Tel daarbij op dat de plaatselijke midgetgolf meer weg had van een kerkhof, de buren naast ons bijbelles gaven aan hun kinderen op zondag en dat de bar bij het zwembad nagenoeg ALTIJD dicht was en je begrijpt dat de deceptie dat we een bruisende vakantie zouden gaan beleven meer dan compleet was…

Toch zijn die 2 weken in de middle of nowhere zitten op zich best fijn geweest. We hebben de Perseïden ( say what?) prachtig kunnen zien, want geen straatverlichting in velden of wegen te bekennen heeft ook zo zijn voordelen. Om de vakantie zo aangenaam mogelijk te maken hebben we verschillende uitstapjes ondernomen. Op het programma stond onder meer een wijnproeverij bij de plaatselijke wijnboer, minder interessant voor de kinderen helaas maar wel leuk voor ons als ouders die half aangeschoten weer terug in de auto kropen want zeg nou zelf…uitspugen is zonde. Intussen speurde ik alle VVV informatie af die ik maar in mijn handen kon krijgen om leuke uitstapjes voor de kinderen te vinden. Aangezien het plaatselijke zwembad zo klein was dat het zelfs met een halve theelepel nog wel gevuld had kunnen worden móest ik iets vinden om het park af te kunnen komen. Elke ouder zal het met me eens zijn; als er zelfs geen fatsoenlijk zwembad is en er nergens gevloekt ‘mag’ worden dan heb je met 3 kinderen waaronder 2 pubers een megavet probleem. We bezochten een apenpark en de mooist aangelegde midgetgolf van Europa. Nou zijn er ongetwijfeld nog 30 midgetgolfparken meer die dat van zichzelf zeggen maar ik moet zeggen dat de locatie inderdaad erg mooi was.

So far so good, de rest van de vakantie bestond uit het bezoeken van kastelen, middeleeuwse dorpen, kerken en ach waarom ook niet, nog een kasteel want daar barstte het van. Wandelend door steegjes die je lieten geloven dat je in King’s Landing zelf terecht gekomen was, helaas was dat niet zo… King’s Landing is opgenomen in het toeristische Dubrovnik…ik zat in downtown uitgestorven Mauroux…

De wandeltocht bergop die we, min of meer verplicht, afgelegd hebben en die de kruisweg van Jezus moest uitbeelden deed mij eerder denken aan The Walk of Shame uit GOT, gelukkig zonder bespuugd te worden in m’n nakie maar wel met een spierpijn in mijn kuiten de dagen erna waar de honden geen brood van lusten… needless to say dat ik daardoor heel wat heb afgevloekt. Uiteraard wel stiekem fluisterend zodat de buren het niet zouden horen, je wil tenslotte niet het vakantiepark afgegooid worden toch?

De rest van de vakantie hebben we vooral doorgebracht aan het water want 1 ding mag gezegd worden, de omgeving waar we op vakantie waren was prachtig.

                        Onze jongste heeft zich prima vermaakt met zijn hengeltje, elke ochtend Vis-TV kijken heeft zijn vruchten afgeworpen want er bungelde regelmatig een visje aan.

Kort samengevat stond onze zomer voor een groot gedeelte in het teken van GOT kijken en alle spoileralerts volgen op verschillende Facebooksites maar uiteraard vooral van het samen zijn en genieten van de vakantie.  Mocht je 1 van de weinige zijn die GOT nog niet gekeken heeft, ik kan het me haast niet voorstellen maar goed, je kunt alle 67 (!!!) afleveringen nog terugkijken op Ziggo On Demand. Ik weet het, het is een opgave maar je zult er geen spijt van krijgen, bovendien heb je nog even de tijd want seizoen 8 komt pas terug ergens eind 2018. Wil je weten hoe lang precies nog, klik dan hier. Maar wacht niet te lang met beginnen hoor want “Winter is coming” ;)) En mocht je 1 van de velen zijn die nog nooit van Mauroux heeft gehoord, vergeet dan vooral dat ik erover begonnen ben.

Volgend jaar geen bedevaartsoord meer voor ons, dan ga ik nog 10 keer liever naar Benidorm!

 

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

5 Berichten

 • Reply
  Wendy
  6 september 2017 at 11:41

  IK heb gesnikt van het lachen om je verhaal. Sorry. Te grappig.

  • Reply
   Roestompoes
   6 september 2017 at 11:58

   Typisch gevalletje van “later lachen we erom”:))

 • Reply
  Gertrud
  6 september 2017 at 12:31

  Ha ha Maruska, heerlijk dat je er weer bent. En gelijk met een pracht verhaal 😉 ik snap je pubers best hoor. Gelukkig hebben we de foto’s nog en die zijn niet mis!

  • Reply
   Roestompoes
   6 september 2017 at 12:44

   Nee het was niet altijd even makkelijk voor ze haha, volgend jaar ga ik iets meer research doen vantevoren!

 • Reply
  Yucatan Mexico 2019 - Roestompoes
  27 oktober 2019 at 17:21

  […] Sommige mensen zijn echte backpackers, die gooien een rugzak op hun rug en trekken zo een heel land door. Wij niet. Mijn man is Turks en die heeft echt haat aan kamperen. Als we met kennissen praten die ons proberen te overtuigen dat kamperen écht superleuk is geeft hij altijd hetzelfde antwoord. “Heb je ooit een Turk gezien die met een wc rol over de camping loopt? Nee? Nou, precies.” Een fatsoenlijk bed, eigen douche en wc is toch echt wel een pré voor ons. Meestal zitten we dan in een stacaravan of een huisje. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere… […]

 • Laat een bericht achter