Alle categoriën Inspiratie

Vtwonen en designbeurs 2017

Gisteren ben ik naar de woonbeurs geweest in de RAI in Amsterdam. Dé kick-off van het nieuwe woonseizoen waar je je kunt laten inspireren op het gebied van wonen en design. Voor mij is het vanuit Brabant  (op z’n Brabants gezegd) een ontiegelijk eind rijden want het kost me al gauw bijna 3 uur om er te komen in de spits maar ik heb het er elk jaar graag voor over. Dit jaar werd ik met mijn moeder bij het stoplicht letterlijk eruitgegooid door mijn man die die dag toevallig een afspraak had in Amsterdam, geen OV holadiejee maar gewoon lekker relaxed filerijden in de Benz 😉

Ieder jaar bekijk ik alle sneakpreviews via Instagram van de verschillende merken en designers die aanwezig zijn en elke keer is het weer een feestje om vervolgens in het echt te zien wat voor moois ze ervan gemaakt hebben. Ik zal jullie een kleine impressie geven van deze ontzettend leuke dag.

Flexa

Zoals voorgaande jaren stond de stand van Flexa meteen bij de ingang linksaf, in verschillende stijlkamers lieten bloggers Marij Hessel ,Wimke en Theo-Bert Pot zien hoe zij de kleur van het jaar Heartwood toepassen in ieder hun eigen stijl. Heel verrassend om te zien hoe mooi deze kleur “blend” met andere kleuren in 3 totaal verschillende interieurs. Rechtsonder zie je Marij van Enter My Attic aan het werk, zij schildert “live” op de beurs waar ze elke dag weer een klein stukje kleur toevoegt aan de Flexa inspiratiekamer. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Kan natuurlijk alleen maar ontzettend vet zijn, toch? Verder kun je bij de stand van Flexa gratis kleurtesters scoren, altijd handig om thuis uit te proberen na alle inspiratie die je hebt opgedaan.

Vtwonen

Een bezoekje aan het Vtwonen huis is voor de meesten denk ik toch wel een klein hoogtepuntje, ik moet echter wel bekennen dat ik het dit jaar iets minder imposant vond dan vorig jaar maar dat is natuurlijk niet gek. Het huis van 2016 was zo gigantisch mooi en groot dat dat moeilijk te overtreffen viel. Dit jaar is het “huis” opgedeeld in 8 kamertjes naast elkaar waaronder een keuken, kinderkamer, slaap/badkamer en een tuinkamer. Met name de laatste 2 vond ik echt geweldig!

WOWN!

Nieuw dit jaar waren de dames van WOWN! Anki Wijnen , Suzanne de Jong en Souraya Hassan 3 ontzettend creatieve duizendpoten die hun krachten hebben gebundeld en samen met Lonneke dit nieuwe merk hebben opgezet. Wonen met een WOWN! factor, de eerste preview kun je op de beurs gaan bewonderen en het ziet er veelbelovend uit!

Karwei

Ook nam ik een kijkje bij Karwei, het woord bouwmarkt doet ze naar mijn mening echt tekort want kijk toch eens hoe mooi de ruimtes gestyled waren.

Ariadne at Home

Bij Ariadne at Home heb ik genoten van tal van mooie bloemenkunstwerkjes onder andere gemaakt door Judith de Vries, wat een heerlijk romantisch sfeertje.

Nimeto

Waar mijn hartje altijd sneller van gaat kloppen is een bezoekje aan Nimeto, de vakschool voor creatieve ruimtemakers. Ik hou van hun “out of the box denkwijze”. Met speelse vormen en creatieve uitingen is het ze dit jaar weer gelukt om een visueel pareltje neer te zetten tussen de gangbare stands.

Op de foto hierboven was het de bedoeling dat je op de grond ging liggen en een heuse “strike-a-pose” deed op de koffers of stoel. De spiegel erboven zorgde ervoor dat er als het ware een visuele “mindfuck”onstond. Wat er nog meer ontstond waren gezichten met uitgelopen mascara van het lachen en een moeder die waarschijnlijk de rest van de week moet leven met een gedisloceerde heup.  Het eindresultaat van deze hilarische shoot zie je straks.

Eigen Huis & Interieur

Last but zeker not least deel ik mijn grote favoriet van deze dag. Zoals jullie weten ben ik niet vies van een beetje kleur maar Eigen Huis & Interieur zéker niet, hoe geweldig is dít! Ooit het gevoel gehad dat je als een kind in een snoepwinkel stond en je niet wist waar je kijken moest? Nou dat had ik dus ook, een ware kleurexplosie van het allermooiste designer spul wat er maar te krijgen is. Volgens mij is het heel goed mogelijk dat ik een paar druppels kwijl heb laten vallen op dat hysterisch mooie tapijt van Moooicarpets.

In het geval dat je nog twijfels had om te gaan hoop ik dat je nu over de streep bent getrokken, GA! Er is zoveel moois te zien en sfeer te proeven, het is écht de moeite waard.

Rest mij nog de foto te delen die we bij Nimeto hebben gemaakt. Zie hoe ik lachend toekijk hoe mijn moeder op de grond ligt te worstelen, wat een voorbeeldige dochter ben ik toch ook hé. Ik heb maar een smiley op haar gezicht geplakt om haar te sparen want de kwelling was van haar gezicht af te lezen. Mocht er dus ergens tóch nog een erfenis in het verschiet liggen dan is die bij deze hopelijk nu veiliggesteld 😉

Heel veel plezier alvast mocht je nog gaan!

 

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

6 Berichten

 • Reply
  Danielle
  5 oktober 2017 at 19:48

  Stiekem kon ik t niet laten om te lezen. Je schrijft altijd zo geweldig! Ziet er top uit, ben enorm benieuwd. Ga t zondag zien…
  xx Danielle

 • Reply
  Gertrud
  9 oktober 2017 at 11:55

  Mooi blog Maruska, toch altijd weer grappig dat iedereen weer andere dingen spot. Ik helemaal niet verder gekeken bij EigenHuis&Interieur, was me gelijk al veel te druk 😉 en die stand van Nimeto heb ik compleet gemist. Geweldig die foto van jullie!

  • Reply
   Roestompoes
   13 oktober 2017 at 16:07

   Ja grappig inderdaad, dat had ik ook bij jou! Gek dat je dan toch nog dingen mist ja 🙂

 • Reply
  Lonneke
  9 oktober 2017 at 11:57

  Superleuke blog, dankjewel!

  • Reply
   Roestompoes
   13 oktober 2017 at 16:08

   Dankjewel Lonneke, en graag gedaan, jullie stijlkamers waren een verfrissende afwisseling!

 • Reply
  Woonbeurs 2018, mijn favorieten en een kritische noot - Roestompoes
  9 oktober 2018 at 12:16

  […] om inspiratie op te doen op het gebied van nieuwe woontrends. Mijn verslag van vorig jaar kun je hier terug lezen als je zin hebt. Echter dit jaar heb ik wel zitten twijfelen of ik er wel een blog […]

 • Laat een bericht achter