Embed HTML not available.
Alle categoriën Inspiratie

Groene Mini makeover

De afgelopen jaren heeft de botanische trend flink voet aan de grond gekregen in de meeste interieurs. Een trend die we in de jaren zeventig ook al zagen. Ik kan me nog goed herinneren dat wij vroeger thuis toen ik nog een klein prulleke was een soort XXL koperen ketel in huis hadden staan met een complete jungle erin. Misschien lag het aan het feit dat ik een klein meisje was dat het zo’n indruk op me maakte. Immers, in de ogen van een kind lijkt alles 10x groter dan het in werkelijkheid is. Op mij kwam het namelijk over alsof het complete regenwoud van Zuid-Amerika zijn oorsprong had gevonden in onze kleine doorzonwoning en niet aan de andere kant van de wereld. Uiteraard was de realiteit anders. Maar zoals het wel vaker met trends gaat moest onze Urban Jungle begin jaren tachtig wijken voor iets anders, in ons geval voor nieuwe leren banken en nieuwe trends zoals jute op de muur. Ja echt… jute…ik mag hopen dat deze interieurtrend nevernooit niet meer in deze vorm zijn rentree maakt…

Terug naar Nu, ik zal maar beginnen met vertellen dat ik totaaal geen groene vingers heb. Sterker nog, ik heb de gave om zelfs een cactus binnen no time te laten verschrompelen. Dat heb ik van mijn moeder trouwens, wij hebben beide helaas niet de genen van mijn opa gekregen wat betreft plantenverzorging. Die zou zich nog omdraaien in zijn graf als hij zag hoeveel planten ik mishandeld en verwaarloosd heb…

Toch kreeg ik de afgelopen jaren door Instagram de kriebels om nog eens te proberen wat meer groen in huis te halen want waarom lukt het bij anderen nu wel en bij mij niet om ze in leven te houden? Nou, inmiddels ben ik er wel achter. Het magische woord is GOOGLE. Nu Google ik echt álles wat los en vast zit, want stiekem wil ik alles weten waar ik niet meteen een antwoord op heb. Mijn meest recente zoekopdrachten waren bijvoorbeeld: Waar blijven muggen in de winter en hoe lang duurt het voordat een neet zich ontwikkelt tot hoofdluis. Je hoeft geen Einstein te zijn om te raden dat ik de afgelopen dagen een hoofdluisplaag hier in huis had…Dat heeft natuurlijk geen fluit te maken met het onderwerp van dit blog dus snel weer terug naar de plantjes 😉 Tegenwoordig kun je elk plantje wat je krijgt of koopt opzoeken op het worldwide web en lezen hoe je ze het beste kunt verzorgen. Voor mij de redding want inmiddels heeft zich een klein wonder afgespeeld, driekwart jaar later leeft  namelijk al het groen nog wat ik aangeschaft en gekweekt heb.

Nu is het niet zo dat ik heel mijn huis vol planten heb staan want ik heb er simpelweg geen plek voor. Bovendien moet ik zeggen dat ik niet in de hoogste versnelling wegloop met de botanische trend van nu want eerlijk gezegd vind ik die persoonlijk soms ook een beetje doorslaan, open elk willekeurig woonblad of er staan wel tig gigantische planten op 1 foto. Begrijp me niet verkeerd want ik vind groen absoluut iets toevoegen aan een interieur, het maakt de ruimte net wat gezelliger en minder statisch maar in mijn eigen huis doe ik het wat rustiger aan met de “Urban Jungle”.

Een jaar geleden hebben we de slaapkamer aangepakt, alles lekker fris en nieuw en ik ben er helemaal happy mee. Toch miste ik daar nét dat stukje knusheid wat zo belangrijk is in de slaapkamer. Destijds hebben we voor de muur achter het bed gekozen voor het grijsgroene behang van Roomblush. Ik ging wat schuiven met wat plantjes die ik had staan en ik moet zeggen dat het ontzettend mooi samen combineert.

Wat ik vooral mooi vind is dat het groen van de plantjes zo warm afsteekt bij het koele neon oranje.  Ook heb ik bewust gekozen voor hangplantjes als het Chinees Lantaarnplantje en de Hoya Linearis om de horizontale lijnen van het behang wat te doorbreken.

De oplettende kijker ziet waarschijnlijk al de spiegel van de Ypperlig collectie van Ikea. Al sinds ik hem begin dit jaar in verschillende sneakpeeks voorbij zag komen wíst ik dat ik deze spiegel voor in de slaapkamer wilde hebben, ook al had ik destijds nog helemaal niks met de kleur groen. Noem het maar een vooruitziende blik of iets in die geest want intussen ben ik deze kleur steeds meer gaan waarderen.

Ik ben in ieder geval blij met de mini metamorfose van de slaapkamer, het is er in ieder geval een stuk sfeervoller van geworden naar mijn mening. Nu maar hopen dat ook manlief zich als een ware Tarzan in de slaapkamer thuis gaat voelen 😉

Ben jij iemand die helemaal losgaat met de Urban Jungle trend of pas je het iets rustiger toe net als ik?

 

Liefs,

Maruska

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Bericht

 • Reply
  Danielle
  19 oktober 2017 at 09:32

  Ziet er super uit! Zal ook eens googlen, misschien dat t dan bij mij ook lukt ???

  Weer gezellig geschreven, toppertje!

  Fijne dag xx – Danielle

 • Laat een bericht achter