Alle categoriën Zelf maken

Easy peasy bananenbrood

In de herfstvakantie had ik weer één van mijn periodieke aanvallen van baknijd. Dit verschijnsel doet zich zo’n 10x per jaar voor, meestal als er 3 dagen achter elkaar niks op het programma staat en ik alle tijd van de wereld heb tussen 2 Netflix binges door. De serie die ik onlangs afrondde heet A-Typical is echt zo ontzettend grappig, hij gaat over een autistische puber en hoe het hele gezin ermee omgaat, ik heb echt dubbel gelegen van het lachen dus ik kan hem je van harte aanbevelen! Inmiddels ben ik begonnen aan de serie Mindhunters wat gaat over de psychologie achter seriemoordenaars. En mensen die mij goed kennen weten dat ik alles verslind wat met seriemoordenaars te maken heeft. Op de 1 of andere manier fascineert het me enorm hoe en waarom mensen aan het moorden slaan en nog meer hoe dit soort zaken vervolgens worden opgelost dus deze serie is me op het lijf geschreven. Ik moet zelfs bekennen dat ik elke avond in slaap val met mijn dagelijkse portie “Crime” op kanaal 120 tot en met 123 van Ziggo. Beetje ziek…beetje raar misschien…I know… want de meeste mensen lezen rustig een boek voor het slapen gaan en ik kijk elke avond hoe de ene na de andere in mootjes wordt gehakt en voor dood wordt achter gelaten. Je kunt maar een hobby hebben 😉 Na 30 jaar over moord en doodslag te hebben gelezen en films en documentaires te hebben gezien denk ik dat ik zomaar in staat zou kunnen zijn om de perfecte moord te plegen. Niet echt een geruststellende gedachte voor mijn naasten misschien maar mijn man komt nog steeds elke avond naast me in bed liggen dus zo erg zal het dan toch ook weer niet zijn.

Maar goed, we hadden het over baknijd. Nu ben ik niet zo van de ingewikkelde recepten en torenhoge taarten, de kans dat dat mislukt is gewoon té groot om het ook maar te proberen. Ik kwam al surfend op internet bij een overheerlijke bananenbrood uit, lekker makkelijk ook…( niet geheel onbelangrijk) Bovendien ook nog eens vrij gezond zodat het best verantwoord is om het te eten als ontbijt of lunch. In mijn geval was het zowel ontbijt als lunch als tussendoortje 😉 In de beschrijving stond dat het bananenbrood voor circa 20 personen was maar ik heb hem denk ik praktisch in mijn eentje opgegeten in 2 dagen tijd. Lekker maar niet helemaal de bedoeling ;)!!

Mocht je ook zin hebben om dit overheerlijke easy peasy bananenbrood te maken? Hieronder staat het recept.

Benodigdheden

 • 3 a 4 rijpe bananen
 • 3 Eieren (M)
 • 1 tl. vanilleextract
 • 2 eetl. honing
 • 50 ml. zonnebloemolie
 • 150 gr. amandelmeel
 • 150 gr. bloem
 • 2 tl. bakpoeder
 • 60 gr. geraspte kokos

Eventueel

 • 100 gr. gewelde rozijnen, amandelschaafsel of 100gr. pure chocolatechips

Ik heb uiteindelijk de hoeveelheid vanille en kokos verdubbeld omdat ik anders te bang was dat ik ze niet zou proeven door de grote hoeveelheid banaan.

 1.  Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Neem een grote mengkom en pureer de bananen fijn met een vork, wat grovere stukjes ertussen zijn nog lekkerder zodat je de banaan goed proeft
 3. Mix de eieren, olie, vanillearoma en de honing door de geprakte banaan
 4. Pak een andere kom en meng de bloem, amandelmeel en het bakpoeder. Doe dit nu bij het bananenmengsel terwijl je rustig blijft mixen
 5. Als het goed gemengd is kun je de kokos en eventueel de rozijntjes of pure chocola eraan toevoegen en dit nog goed mengen
 6. Vet de cakevorm in en giet het beslag erin. Zet je bananenbrood nu 45-55 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de satéprikker er droog uit komt

En klaar is je bananencake slash bananenbrood, hoe easypeasy wil je het hebben?

Eet smakelijk!

Liefs,

Maruska

 

You Might Also Like...

1 Bericht

 • Reply
  % - Roestompoes
  4 december 2018 at 15:46

  […] om urenlang in de keuken te staan. Meer voorbeelden van snelle makkelijke baksels vind je hier en hier. Genoeg gekletst, hier volgt het […]

 • Laat een bericht achter