Alle categoriën Persoonlijk

Genieten met een zachte G

Voor het eerst in mijn leven heb ik vrij genomen met de herfstvakantie.  Ik hoor het je denken… Nooit eerder?…Met 3 kinderen?…Hoe dan?!  De reden is dat ik een geweldige moeder heb die al 16 jaar (!) mijn steun en toeverlaat is en zelfs in vakanties de zorg voor mijn kinderen op zich neemt. En aangezien ik niet zoveel vrije dagen per jaar heb en daar zuinig mee om moet gaan was de herfstvakantie nou niet bepaald 1 van mijn prioriteiten. Maar dit jaar had ik dus wél vrij en ik moet zeggen dat ik ervan genoten heb. Heerlijk nazomerweer waarbij de thermometer zelfs de 25 graden aantikte,  je krijgt het weer wat je verdient zeggen ze wel eens hé. 😉

Uitslapen, dagen dat je je niet eens omkleedt maar lekker in je huispak blijft rondlopen en heerlijk wandelen in de bossen.

Ik heb het geluk dat wij om de hoek een prachtig groot natuurgebied hebben, namelijk de Maashorst. Een geweldig groot gebied met heide, zandverstuivingen en bossen waar je uren rond kunt dwalen. Eigenlijk ga ik er veel te weinig naartoe, waarom weet ik niet maar misschien is het omdat ik mezelf de rust niet gun om af en toe eens lekker uit te waaien en mijn hoofd leeg te maken. Daar is dit gebied namelijk bij uitstek geschikt voor. Maar afgelopen week heb ik er in ieder geval samen met Féron een aantal uurtjes doorgebracht.

Ondertussen heb ik ook wat geoefend met de tips uit het laatste boek van Anki Wijnen “Fotograferen met je smartphone” en ik denk dat ik het snap 🙂 nou ja althans…ik begín het te snappen.

De 2 zandverstuivingen rechtsboven worden in Uden “De Blote Kont” genoemd. Je bent in Brabant of je bent het niet, hé 😉 Als klein kind rende ik al regelmatig de heuvel op om dan vervolgens mezelf weer naar beneden te laten rollen door het zand. Dat gevoel van kinderlijke vrijheid ervaar ik nu nog steeds als ik hier kom en vele andere kinderen, waaronder die van mij, beleven datzelfde gevoel tegenwoordig ook. Samen met Féron beklom ik de Blote Kont en struinden we langs grillige bomen en keken we vanaf de toppen van de heuvel uit op de hei en dat maakte mij ter plekke een gelukkig mens. Terwijl Féron de ene na de andere boomstam probeerde te slopen om er een bazooka van te maken en tussendoor op zoek ging naar de rode paddestoel met witte stippen was ik alleen maar bezig met te kijken naar het plezier dat hij had.  Want écht kijken naar je kind dat doen we, althans ik,  eigenlijk veel te weinig.

Stoeien, elkaar achterna rennen, grapjes maken totdat we de slappe lach kregen en dan samen op een boomstam wat drinken om vervolgens weer in lachen uit te barsten. Genieten met de (zachte) hoofdletter G.

En dat zónder telefoon…nou vooruit…een beetje dan…deze keer  had ik hem alleen maar mee om foto’s te maken en dierbare momenten vast te leggen maar verder heb ik hem bewust genegeerd. Ik betrap mezelf er namelijk op dat ik eigenlijk veel te vaak op mijn mobiele telefoon zit te kijken en onbewust geef ik dat ook door aan mijn kinderen merk ik. Dat 2 pubers dat doen is natuurlijk niet vreemd want die hoef ik in deze tijd echt geen social media verbod meer op te leggen maar dat zelfs de jongste van 8 hier een sport van weet te maken baart mij soms zorgen. Het is natuurlijk ook niet gek dat hij dat nu al doet met een grote broer van 16 en een zus van 13 boven hem, het is gewoon kopieergedrag. Maar hoe fijn is het dan ook om te zien dat hij simpelweg kan genieten van 1 op 1 aandacht. Hij heeft het er na een week nog steeds over en dat doet mij beseffen hoe belangrijk die quality time écht is. Voor mij was het in ieder geval een eyeopener, want ja die heb ik soms nodig, om pas op de plaats te maken en stil te staan bij het hier en nu.

Om dan tijdens het kletsen en het kijken naar al het moois wat we onderweg tegenkomen te voelen hoe je 8 jarige ondertussen je hand pakt is een gevoel wat mij verwarmt van binnen. Nog even en dan is het niet meer cool om je moeder’s hand vast te houden, dat besef ik maar al te goed, de oudste 2 doen het immers al lang niet meer. Daarom koester ik die momenten des te meer…   Het was slechts 1 dag van de hele herfstvakantie maar wel 1 die ik voorlopig niet snel zal vergeten. Inmiddels zit de eerste werkdag er alweer op en lijkt de vakantie al weer een eeuwigheid geleden. Voor degenen die net aan de herfstvakantie begonnen zijn; Geniet ervan!

 

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

3 Berichten

 • Reply
  Lynda
  24 oktober 2017 at 07:05

  Dikke vette gouden rand om die dagen!
  X

 • Reply
  Gertrud
  24 oktober 2017 at 09:51

  Hè Maruska, wat een heerlijk blog en je hebt zo gelijk. Ik kon hier ook altijd zo van genieten. Morgen wordt Stijn 15 en dit soort dagen zijn al lang niet meer aan de orde. Wij hebben nu het plan opgepakt om 1 x per jaar een stedentrip te maken zodat we op die manier echt tijd met elkaar doorbrengen. En wat betreft je foto’s, denken dat je het doorhebt kun je veranderen in, je weet dat je het doorhebt. Zijn topfoto’s! Liefs.

 • Reply
  Readkapke
  27 oktober 2017 at 22:30

  Wij hadden ook zo’n fijne herfstdag vorige week, waar ik ook echt de hele week op geteerd heb, we doen het te weinig, maar… Gelukkig hebben we de foto’s nog ?

 • Laat een bericht achter