Alle categoriën Inspiratie

Artifort Fandag

Afgelopen vrijdag organiseerde designmeubelmerk Artifort voor het eerst een fandag in het Brabantse Schijndel. Afgelopen voorjaar was er al een select gezelschap van interieurbloggers uitgenodigd waaronder Zilverblauw, The Nice Stuff Collector, Ensuus, Ohmarie en Vosgesparis. Ik heb destijds met veel plezier hun blogs gelezen over hun kijkje achter de schermen bij dit designhuis. Toen ik een maand of 2 geleden op Facebook zag dat er een fandag georganiseerd zou worden die vrij toegankelijk was gaf ik me dan ook direct op. Hoe vaak krijg je immers de gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen van 1 van Nederlands grootste designmerken?

Samen met Gertrud van Thuisopnummer14  heb ik een ontzettend leuke dag gehad, zo leuk om elkaar voor het eerst in het echt te zien na jaren online contact te hebben gehad!

Het programma van de dag was opgedeeld in 3 stukken. In de ochtend volgden we een inspiratiesessie Fotograferen met je smartphone van Anki Wijnen. Het boek Snap had ik al in huis en kan ik echt iedereen aanraden, je kunt zoveel betere foto’s maken met je smartphone dan je tot nu toe denkt! En toch voegde de lezing van Anki nog heel veel toe want eindelijk ‘snap’ ik bijvoorbeeld hoe ik een gebouw recht op de foto kan krijgen zonder vijf meter lange go-go-gadget armen te hebben.

Een echte Artifort aanschaffen is voor veel mensen, waaronder ik, een meerjarenplan zo niet een droom. Maar wat je ervoor terugkrijgt is een stuk tijdloos design wat jaren meegaat en over 30 jaar nog steeds een lust voor het oog is in welk interieur dan ook. Je koopt een Artifort eigenlijk ook écht voor het leven want ik noem maar even de Slice, Mushroom en Ribbon. Stuk voor stuk echte meubeliconen die al decennia geleden zijn ontworpen en nog steeds überhip zijn. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik hoorde dat er een outlet was op de 1e verdieping. Showroommodellen die soms voor één vijfde van de nieuwprijs over de toonbank gaan, dát noem ik nog eens korting! Mocht je heel graag een pareltje van Artifort tegen een schappelijke prijs willen aanschaffen dan moet je hier zéker eens een kijkje nemen.

De dekendieren links op de foto stonden helaas nét buiten de outlet…de oh’s en ah’s vervlogen als sneeuw voor de zon toen we de prijs ervan zagen. Laten we het er op houden dat ik tien keer liever op een uberstylishe Kho Liang bank zou liggen voor hetzelfde geld 😉 Maar mooi zijn ze absoluut!

Beneden aangekomen werden we door Artifort getrakteerd op een heerlijke lunch. Heerlijk belegde broodjes met alles erop en eraan, we kwamen niks te kort.

Tussen de lunch en het middagprogramma hadden we gelukkig even tijd om de showroom te bekijken. Net een snoepwinkel als je het mij vraagt!

Next up was de lezing van TheoBert Pot beter bekend als The Nice Stuff Collector. Een hele inspirerende lezing over het geheim van een succesvol Instagram account. Ik heb ontzettend genoten want wat kan hij het mooi vertellen. Behalve dat hij veel interessante tips had heb ik ook ontzettend gelachen om hem, wat een ontzettend leuke vent!

Tot slot kregen we een rondleiding in de fabriek om met eigen ogen te zien hoe de meubels worden gemaakt. We kregen een kek fluorescerend vestje aan en werden door onze ‘reisleider’ meegenomen naar de schatkamers van Artifort.

Het complete proces passeerde de revue, er was zelfs een gepensioneerde oud werknemer speciaal gekomen om te laten zien hoe het bekleden van de Ribbon in zijn werk gaat, wat een vakman! Het allermooiste vond ik nog wel de openheid van Artifort, echt uniek dat we overal foto’s mochten maken!

Terug naar de showroom liepen we een stukje door het kantoorgedeelte van Artifort, niet bepaald een straf om daar te mogen werken!

Na afloop werden we getrakteerd op een hapje en een drankje en was er na alle indrukken ook nog tijd om even bij te kletsen met Gertrud, MarchaWendy en Andrea. Superleuk om jullie gesproken te hebben!

Ontzettend bedankt voor de geweldig leuke en gastvrije dag Artifort, mocht de fandag bij de stoffeerderij in Lanaken doorgaan dan ben ik er graag weer bij!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

1 Bericht

  • Reply
    Gertrud Prins
    8 november 2017 at 21:23

    Een super dag was het absoluut! Wat een snoepwinkel hè en zo leuk om elkaar nu in real life gesproken te hebben. Je hebt er een mooi blog over geschreven Marus en absoluut dat wij daar bij zijn in Lanaken, ik heb ze thuis al voorbereid op een overnachting mijnerzijds 😉

  • Laat een bericht achter