Alle categoriën Persoonlijk

Schilderij op reis

Een bijzonder leuk idee, dat mag je het initiatief van Chrizje wel noemen. Kennen jullie haar al? Ik volg haar nu al een aantal jaren met veel plezier op Instagram dus mocht je haar nog niet volgen, ga dat dan zéker doen! Christine, want zo heet ze in het echt, is moeder van 4 leuke meiden. Ze heeft een ge-wel-dig mooi huis en is ontzettend creatief. Een grote hobby van haar is schilderen en ze maakt dan ook de mooiste schilderijen. Persoonlijk vind ik alle schilderijtjes van Christine een kunstwerk, je ziet ze dan ook regelmatig in haar feed verschijnen. De originele onderwerpen, vormen en haar kleurgebruik maken het tot echte pareltjes.

Een jaar of wat geleden plaatste ze een foto van 1 van haar schilderijen op Instagram en ze kreeg er ontzettend veel leuke reacties op. Ze brainstormde met het idee om haar schilderij op reis te sturen en nu, een jaar later, is het dan eindelijk zover. Ze stuurt het schilderij op reis waarbij het elke 3 weken van logeeradres verandert. Daar mag het dan een tijdje logeren om vervolgens weer op reis te gaan naar een ander adres. En ik was de eerste gelukkige die het schilderij van Christine te logeren kreeg!

schilderij op reis van chrizje

foto door Jessica van Prchtg

Inmiddels heb ik dit pareltje al een week of 2 in huis en heeft het bijna in alle kamers van mijn huis gestaan. In de woonkamer, de slaapkamer en ook de kamers van de kinderen. Hij matcht dan ook echt geweldig in mijn interieur, a match made in heaven zou je bijna zeggen!

schilderij op reis bij roestompoes

Behalve dat ik het een ontzettend leuk schilderij vind om te zien, vind ik het allerleukste nog wel dat dit schilderij begonnen is aan een reis langs (hopelijk) heel veel ig-adresjes. Welke levens en huizen gaat dit schilderij op zijn reis tegenkomen? En het spannende is dat niemand vantevoren nog weet waar die reis naartoe zal gaan en waar hij zal eindigen, zo leuk! Ik beeld me zo in dat het voor Christine gelijk is aan een kind op een lange wereldreis sturen 🙂 Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken, de beroemde woorden van Elsa schieten me spontaan te binnen… Misschien is dat ook wel de reden dat ze er een jaar over heeft gedaan om haar “kind” te laten gaan. Maar ik kan je vertellen dat we goed voor je schilderij hebben gezorgd lieve Christine.

We hebben er met zijn allen van genoten. Tijdens het eten bijvoorbeeld pronkte hij op de achtergrond bij de eettafel, bij het spelen op zijn kamertje probeerde Féron de afbeelding in het echt na te maken met zijn autootjes en bij het slapen gaan was het 1 van de laatste dingen die ik zag voordat ik mijn ogen sloot. Het is misschien maar goed dat schilderijen niet kunnen praten maar dat is dan weer een heel ander verhaal… Jammer voor jou Chris dat je er stiekem geen ingebouwde chip of camera bij hebt meegeleverd, ik denk dat het beeldmateriaal gegarandeerd zou zijn voor uren kijkplezier 🙂

Over een weekje mag hij zijn reis gaan vervolgen naar een ander liefdevol huis. Wil je op de hoogte blijven van deze bijzondere reis, volg dan @schilderijopreis en Chrizje op Instagram en check de hashtag #schilderijopreis. Zou jij nu graag de volgende “gastouder” zijn voor Christine’s schilderij? Laat dan hieronder of op Instagram een berichtje achter waarom en dan komt hij misschien binnenkort jouw kant op!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

4 Berichten

 • Reply
  Chris
  13 december 2017 at 20:43

  Wat een superlieve woorden, dankjewel! Doet me heel goed om te horen dat iedereen bij jou thuis van het schilderijtje geniet. En haha, heb je dat cameraatje nog niet gevonden dan ?? Ben ook erg benieuwd naar de verdere reis. Maar lang of kort, ver of dichtbij, hij mag ook altijd weer thuis komen natuurlijk. X

  • Reply
   Roestompoes
   14 december 2017 at 19:19

   Ben er ook heel blij mee, echt een aanwinst voor ons huis. Bijna jammer dat hij alweer bijna weggaat… maar stiekem ben ik ook best benieuwd naar zijn verdere reis!

 • Reply
  Gertrud Prins
  14 december 2017 at 12:24

  Super leuk idee en het schilderij past ook perfect in jullie huis! Mooie foto’s heb je gemaakt Maruska.

  • Reply
   Maruska
   14 december 2017 at 19:17

   Ik vond de kleuren ook perfect matchen bij ons huis, mooi hè? En dankjewel Gertrud, lief van je ?

  Laat een bericht achter