Alle categoriën Inspiratie

Kinderkamer met kleur

Puntjes op de i zetten, ik geef het toe ik ben er nooit een ster in geweest. Vaak begin ik halsoverkop aan iets nieuws en halverwege het project haak ik af omdat ik “het bedenken van” toch vaak nét iets leuker vind dan de daadwerkelijke uitvoering. Zo ging het ook met de kinderkamer. Op alle kamers besloten we anderhalf jaar geleden fris nieuw behang tegen de muur te plakken en er een nieuwe vloer in te leggen. Voor de creatieve uitspattingen, waarvan ik wist dat die ooit zouden komen, hebben we toen op elke kinderkamer één muur wit gelaten. Daar konden we op een later tijdstip nog wel iets leuks mee doen dacht ik nog. Mijn hoofd bruiste van allerlei leuke ideeën om die saaie witte muur op Féron zijn kamer aan te pakken, maar in werkelijkheid kwam ik niet verder dan het idee om een diagonaal vlak op de muur te schilderen. Dikke prima, het was inmiddels juni en ik vond het wel best zo. De zon en de fluitende vogeltjes buiten wonnen het van de schilderskwast.

Maar Féron zou een kind van de melkboer zijn geweest als hij mij niet na een jaar op vrij duidelijke wijze eraan had herinnerd dat ik die ene muur in zijn kamer nog zou af maken. Best handig zo’n kind wat je op je niet nagekomen beloftes wijst, nogal confronterend ook… Mijn manier om met dit soort awkward mamafail momenten te dealen is dan ook om je kind gewoon zelf aan het werk te zetten. Onder het mom van “Dus jij wil een nieuwe muur? Dan verzin jij lekker zelf maar wat je er op wilt hebben” schoof ik mijn mobieltje onder zijn neus en opende de Pinterest app. Op het speciaal gemaakte bord Féron’s kamer kon hij naar hartelust pinnen.

Nu ben ik een groot liefhebber van kleur en geometrische vormen en dat heeft Féron dus blijkbaar niet van een vreemde. Hij pikte een aantal pittige muurtjes uit die hij wel errug tof zou vinden op zijn kamer. Erg tof inderdaad maar lastig uitvoerbaar aangezien mama geen plotter onder haar bed heeft liggen om al die vreemde vormen te laten uitsnijden. Een goed voorbeeld van wat dus niet uitvoerbaar bleek vind je hier en hier. Samen besloten we om het toch maar bij strakke lijnen te houden, wel zo handig. Féron koos zelf de kleuren uit en tijdens de kerstvakantie ging ik aan de slag met mijn afplakptape en waterpas. Ik dacht bij mezelf dat ik dat wel even zou fixen die strepen op de muur maar stiekem kwam er toch best veel meetwerk bij kijken om de strepen een beetje symmetrisch op die muur te krijgen!

Tot zover de goede voorbereiding en materiaalkeuze, gevolgd door wederom een dikke punt op de i die ik miste want ik had geen zin om een trap uit de schuur te pakken en besloot gewoon de draaistoel die op zijn kamer stond te gebruiken. Niet handig als je strakke lijnen moet schilderen met je roller tegen de muur terwijl je steeds rondjes draait… maar het wende. Ergens had het wel iets komisch als ik weer voor de zoveelste keer een rondje door de kamer draaide met de roller in mijn hand. Ik zou er haast een nieuw carnavalsnummer over kunnen schrijven. “En nou die roller… de lucht in… en kijk me moar es goan…” Uiteindelijk heeft het juist voor heel veel lol gezorgd tijdens het schilderen en hebben de strakke lijnen er niet onder geleden, dat het iets langer heeft geduurd dan eigenlijk had gehoeven nemen we dan maar op de koop toe.

colorblocking in de kinderkamer

Sommigen van jullie zullen wellicht de stijl herkennen die ik uiteindelijk heb toegepast. Féron en ik lieten ons inspireren door Camille Walala. Een Franse artiest/designer die colorblocking naar een hoger level tilt. De gebouwen die zij beschildert zijn in mijn ogen ware kunstwerken die stuk voor stuk een dikke glimlach toveren op je gezicht.

kinderkamer van féronVoor het andere kleine muurtje koos Féron voor een zachtroze kleur, die ik doortrok op de kast. Misschien niet echt de meest voor de hand liggende kleur voor een jongenskamer maar het was zijn eigen keus, en wie ben ik om daar iets tegen in te brengen 😉 De speelse muurstickers van Made of Sundays maakten de kinderkamer helemaal af. Kijk maar eens op hun site, er staan zoveel leuke nieuwe patronen bij die niet alleen de kinderkamer opvrolijken maar toepasbaar zijn in je hele huis.

Ik ben in ieder geval blij dat Féron zijn kamer eindelijk af is, ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Nu op naar het volgende project, de volgende dikke punt op de spreekwoordelijke i…namelijk de muren van de trap die al jaren wachten op een frisse opknapbeurt. Ik denk alleen dat ik het daar wat rustiger houd kwa kleurgebruik. 😉

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

9 Berichten

 • Reply
  danielle_mila
  31 januari 2018 at 19:00

  Wat super strak gedaan zeg ! Heel mooi geworden !

  Liefs Daniëlle

  • Reply
   Roestompoes
   2 februari 2018 at 08:08

   Dankjewel, het was ook leuk om te zien hoe elk stukje weer wat toevoegde aan het geheel.

 • Reply
  Gertrud Prins
  31 januari 2018 at 20:34

  Jeeee Maruska, die muur is een kunstwerk op zich. Wat een strakke lijnen, petje af hoor! X

  • Reply
   Roestompoes
   2 februari 2018 at 08:09

   Dankjewel Gertrud, goede tape scheelt het halve werk, zoiets had ik nooit uit mijn losse pols kunnen doen ?

 • Reply
  Liza
  1 februari 2018 at 09:54

  Het is echt een geweldig eindresultaat… wauw! Ik ben ook dol op kleuren en geometrische vormen dus snap je dat ik helemaal verliefd ben op jouw project. Ken je Camille Walala? Ik weet zeker dat je haar werk ook geweldig vindt.

  • Reply
   Roestompoes
   2 februari 2018 at 08:10

   Dankje! Ja die ken ik zéker, ik ben ook fan van haar werk net als jij!

 • Reply
  Liza
  1 februari 2018 at 09:55

  Ooh je verhaal niet helemaal goed gelezen blijkt… ik zie nu Camille haar naam in je post staan… sorry!

 • Reply
  Muurstickers om je muur te pimpen - Roestompoes
  6 maart 2018 at 19:54

  […] Een goed voorbeeld ervan is de kamer van Féron die ik onlangs pimpte, hoe dat uitpakte kun je hier […]

 • Reply
  Schilderen met Pure by Flexa ColorLab - Roestompoes
  11 maart 2018 at 19:45

  […] ik heb ze niet eens in huis.  Maar schilderen brengt het klusbeest in mij los. Na de wanden van Féron’s kamer geschilderd te hebben was de zolderkamer van mijn oudste zoon aan de beurt. Ik ging aan de slag met […]

 • Laat een bericht achter