Flexa Pure by Colorlab
Alle categoriën Inspiratie

Schilderen met Pure by Flexa ColorLab

Het mag inmiddels geen geheim zijn dat mijn favoriete klus in huis toch wel schilderen is. Met zagen of boren heb ik helemaal niks, ik heb ze niet eens in huis.  Maar schilderen brengt het klusbeest in mij los. Na de wanden van Féron’s kamer geschilderd te hebben was de zolderkamer van mijn oudste zoon aan de beurt. Ik ging aan de slag met het nieuwe verfconcept  van Flexa, de Pure by Flexa ColorLab lijn.

Mijn zoon is bijna 17 en zijn kamer bestond tot voor kort uit 50 tinten wit. Wit, nog witter en allerwitst.  Hoog tijd om zijn kamer eens te schilderen. Geen felle zoete kleuren in zijn kamer zoals in de rest van ons huis. Nee, zijn kamer moest een oase van rust blijven en bij zijn leeftijd passen, dat waren zijn eigen woorden. Het arme kind moet al opgroeien in een overwegend roze huis dus ik kon hem ergens wel begrijpen.

Stap 1: Kiezen van een stijl

Samen besloten we eerst op Pinterest te kijken om een idee te krijgen van zijn smaak en wensen.  Hoe ouder hij wordt hoe meer hij zich afzet tegen wat ik mooi vind. Dus dat was best even een dingetje… Toen hij bijvoorbeeld aangaf een muurschildering van zijn voetbalidool Roberto Carlos te willen kreeg ik een lichte hartverzakking. Dat was nu niet direct wat ik in gedachten had als schilderklus, ik ben tenslotte geen Picasso. maar gelukkig stelde hij zijn ideëen iets bij na het zien van wat plaatjes op Pinterest  😉

Stap 2: Kiezen van de kleur

Ik vind het zelf altijd erg lastig om een kleur uit te kiezen. Vaak neem ik zelfs spullen mee uit huis waarvan ik wil dat ze de kleur namaken. Zo ging ik afgelopen jaar nog op pad met een wekker, een modelauto en een bijzettafel. Op die manier weet ik altijd zeker dat ik de goede kleur heb en tot nu toe pakte dat altijd perfect uit. Het personeel in de plaatselijke verfwinkel is ondertussen wel van me gewend dat ik mijn halve huisraad meesleep 😉 Bij de geselecteerde  verfspeciaalzaken die Flexa Pure verf verkopen hebben ze ook grote met de hand beschilderde A4 kleurstalen. Dus om de kleur in het écht te kunnen bekijken leek me dit wel handig. Bovendien was het erg fijn om nog wat tips en advies te krijgen van de verkoopster welk soort verf het meest geschikt was voor wat ik wilde gaan doen. Voor een verfspeciaalzaak bij jou in de buurt kun je hier klikken. Vink dan wel de filter “Pure by Flexa winkel”aan.

Stap 3: Kleurstalen gebruiken

Aangezien ik veel te kippig ben voor de kleine kleurstaaltjes waren deze grote kleurstalen dan ook  een uitkomst! Om te zien of de kleurkeuze goed was hing ik de kleurstalen op de muur. Zo kon ik goed bekijken hoe het licht op de muren valt en hoe de kleur er uit ziet.  Op een grote muur kijkt zo’n grote kleurstaal toch nét even wat beter dan zo’n klein kleurstaaltje.Kleurstalen van Flexa Pure by ColorLab

Stap 4: Flexa Visualizer App

Om een écht duidelijk beeld te krijgen hoe de kleuren in de kamer zouden uitvallen gebruikte ik de Flexa Visualizer App. Met deze app kun je een foto van de ruimte maken die je wilt gaan schilderen. Daarna kun je bepalen welke kleur je het mooist op je muur vindt passen. Je kunt je muren zelfs in vlakken verdelen en meerdere kleuren tegelijk bekijken. Dat was voor mij wel handig aangezien ik een lambrisering wilde schilderen. Ik probeerde 3 verschillende opties uit de nieuwe kleurlijn Pure by Flexa ColorLab. De keus viel op een combinatie van zacht grijs/groen gecombineerd met een warme okergele tint.

Flexa Visualizer App

Helemaal tevreden met de keuze bestelde ik de verf en konden we aan de slag. Na al het voorbereidende werk wachtte mij alleen nog de meest ondankbare taak die een moeder maar kan bedenken. Een tienerkamer uitmesten. Man o man…dat was nog wel het ergst…

Stap 5: Silky smoothe muren

Als eerste werden alle muren voorzien van vliesbehang. Dat heb ik op bijna alle kamers boven omdat onze muren daar net zo grof zijn als de gemiddelde huid van een puber: pukkelig en vol met kuilen. Omdat het behang ook erg breed is heb je maar een paar banen nodig om je muur te behangen. Dus als je geen zin hebt of je vindt het net als ik te duur om te stucen dan is vliesbehang een prima oplossing. Ik gebruik hiervoor altijd voorgeschilderd vliesbehang omdat de verf dan minder snel in de muur zuigt en je daardoor minder verf nodig hebt.

Achteraf ben ik best trots op mezelf dat ik dit eigenhandig voor elkaar heb gekregen al zeg ik het zelf. Het was best nog een dingetje met een schuine wand en plafondbalken ertussen maar het viel me reuze mee. Zo zie je maar weer, je moet niet teveel denken, je moet gewoon doen, bam!

Stap 6: Meten en afplakken

Tijd voor het betere meet- en afplakwerk. Omdat ik met verschillende kleuren besloot te werken was het van belang om eerst goed op de muren af te tekenen welke kleur waar kwam. Met meetlint en potlood tekende ik vanaf de grond kleine streepjes op de muur. Vervolgens gebruikte ik een waterpas om de streepjes met elkaar te verbinden. Daarna gebruikte ik afplaktape om de scheidingslijn te maken. De roze tape die ik gebruikte is speciaal voor kwetsbare oppervlakken. Aangezien ik over behang heen schilderde had ik namelijk geen zin om tijdens het verwijderen van de tape de halve verf weer mee te trekken.

Stap 7: Aan de slag, schilderen maar!

En dan eindelijk mijn favoriete stuk; het daadwerkelijke schilderen. Eerst met de kwast langs de randjes en vervolgens met de roller de grote stukken. Voor de onderste lambrisering gebruikte ik matte muurverf uit de Pure collectie, de kleur Suave River. De bovenste laag is krijtverf in de kleur Gentle Tundra en de ruimte achter het wandplankje gaf ik de kleur Delicate Grey. Om er een beetje pit in te gooien koos ik ervoor om een speels kleurvlak te maken met krijtverf in de kleur Mild Honey.Schilderen met Pure by Flexa ColorLabSchilderen met Pure by Flexa ColorLabSchilderen met Pure by Flexa ColorLabHet handige van de krijtverf is dat ik deze direct door kon trekken over het plafond en de houten balk, het vormt meteen 1 geheel. Met een roller was de krijtverf ook erg snel aan te brengen op het plafond, na ongeveer een half uur had ik er al 2 lagen op zitten! Het grote voordeel van krijtverf is dat hij megasnel droogt waardoor ik snel móest en kón werken. Wat ook wel fijn is als je met je armen boven je hoofd aan het schilderen bent. Geen kans op wegtrekkend bloed of verzuring in de armspiertjes, echt ideaal! Om het nét even wat anders te maken rondde ik de uiteinden van de kleurvlakken af. Dit deed ik door middel van een potlood en een touwtje. Het touwtje hield ik precies in het midden en aan het eind van het touwtje bond ik een potlood. Door het touw strak te trekken kon ik perfect een rond uiteinde tekenen op de muur. Lekker old skool en er zal vast wel een andere manier zijn maar voor mij werkte dit prima.Als eerste gebruikte ik een fijn penseeltje voor de randjes en de rest heb ik met een klein rollertje opgevuld. Ik ga ook echt niet zeggen dat het een easy peasy karweitje was want een vaste hand en hyperfocus waren écht wel nodig! Het is maar goed dat ik de dag ervoor geen feestje had, dan hadden de randjes denk ik meer weg gehad van een door een peuter zelf geknipte pony. Op de andere muur gebruikte ik dezelfde kleuren en ook hier bracht ik op dezelfde manier een vlak aan. Het kastje wat er voor staat schilderde ik met een matte lak in Suave River, na hem eerst goed geschuurd en ontvet te hebben.

De muur onder het raam was vrij groot zonder meubels ervoor en leende zich perfect om eens lekker te knallen. De muur had ik in het verleden al ooit met witte latex verf gesausd dus de ondergrond was al klaar voor gebruik. Met tape maakte ik geometrische vlakken op de muur en met een roller gaf ik elk vlak een andere kleur. Ook hier gebruikte ik voor alle kleuren de krijtverf. Het droogt zo gigantisch snel en egaal op dat ik mijn kop koffie amper op had en ik kon de tape al verwijderen. Altijd weer een magisch momentje vind ik als de lijnen dan écht zichtbaar worden. Beetje vreemd misschien maar ik krijg daar altijd echt een zen gevoel bij:)Als contrast schilderde ik de plinten met een matte zwarte lak en dat geeft de kamer nét even een wat stoerder randje. Zwart vind ik sowieso een erg mooie tegenhanger bij al het wit en kleur wat ik in huis heb, ik merk dat ik het steeds vaker gebruik.

Het was best een flink klusje om in mijn eentje te doen. Maar het eindresultaat en een blije puber maakten het meer dan waard. Voorlopig even geen geschilder meer maar ik ken mezelf…het zal vast niet lang duren voordat de schilder kriebels weer toeslaan 😉

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op mijn zolder make over, laat je een berichtje achter?

Liefs,

Maruska

Deze blog werd mogelijk gemaakt door Flexa en dat maakt dit een gesponsord blog.

You Might Also Like...

13 Berichten

 • Reply
  Annemarie
  13 maart 2018 at 18:43

  Wat onwijs gaaf gedaan Maruska, wauw!

 • Reply
  Banu
  13 maart 2018 at 18:47

  Super tof!

 • Reply
  Lizet
  13 maart 2018 at 18:47

  Wat is het gaaf geworden!! Supertof met al die vlakken en die kleuren bij elkaar staat ook top!

 • Reply
  Gerja Hofman
  13 maart 2018 at 19:05

  Jeetje Maruska! Wat heb je er weer een super toffe kamer van gemaakt! BAM!

 • Reply
  Antoinette
  13 maart 2018 at 19:19

  Belachelijk mooi zeg! Wat een werk, echt super gedaan! Die kleuren samen zijn mooi op elkaar afgestemd en die rondingen, zo goed bedacht.

 • Reply
  Sabrina
  13 maart 2018 at 20:33

  Echt onwijs super gaaf geworden! Ga ik onthouden!

 • Reply
  Lisanne
  14 maart 2018 at 00:57

  Echt weer super gaaf! Echt een ‘verf’ talent ben je. Heel goed gelukt.

 • Reply
  San Hug
  14 maart 2018 at 08:58

  Wauw dat is nog eens schilderen 2.0. Echt heel knap gedaan!

 • Reply
  Janet Devilee
  15 maart 2018 at 20:15

  Onwijs mooi geworden!!

 • Reply
  Gertrud Prins
  16 maart 2018 at 10:29

  Wauw Marus, wat een geweldig resultaat zeg. Gaaf met die gele baan erin. Kan me voorstellen dat je zoon blij is met zijn kamer!

 • Reply
  Make over met Flexa Creations - Roestompoes
  11 december 2018 at 22:48

  […] einde in de kleur Morning Snow. Zo’n afgerond vlak schilderde ik in de kamer van mijn zoon ook […]

 • Reply
  Judith Pröpper
  22 februari 2019 at 08:12

  Heel mooi en ook de kamer van je dochter! Ik hou van precies dezelfde kleuren en bij mijn zoektocht naar de juiste kleuren kom ik steeds op jouw blog uit. Wel een vraagje: is het gele vlak echt gentle honey? Het lijkt feller.

  • Reply
   Roestompoes
   22 februari 2019 at 11:04

   Hi Judith, wat leuk om te horen! Het grote vlak is geschilderd met Mild Honey, Gentle Honey heb ik gebruikt voor de lichtere stukken op de grafische muur☺️

  Laat een bericht achter