Titan Loungeset Hartman
Alle categoriën Inspiratie

In de tuin met Hartman!

Winter, herfst ik heb er helemaal niks mee… Ik ben dan ook maar wát blij dat de temperaturen weer omhoog klimmen en we langzaam richting de zomer gaan. Niks is fijner dan buiten te zijn en de zon te voelen, ik kan daar echt intens van genieten. Ik breng dan ook vele uurtjes door in onze tuin. Soms ben ik best wel jaloers op mensen die praktisch een voetbalveld ter beschikking hebben als tuin. Want die van ons is klein, maar klein is fijn en dat gaat ook op voor ons tuintje.

Het leed wat onderhoud van je tuin heet

Jarenlang zag ik als een berg op tegen het zomerklaar maken van de tuin. Voorheen had ik namelijk een stuk gras achter het huis toen de kinderen nog klein waren. Met een glijbaan, een trampoline en de hele mikmak erop. “Dan vielen ze in ieder geval zacht” was mijn motto. Maar elk jaar veranderde mijn groene plakje van 3 bij 5 meter in één grote mossige bende. Het onkruid groeide nog net niet tegen de schutting omhoog. Sinds we hier wonen heb ik dan ook wel tien keer het gras ‘geverticuteerd’. Vrij vertaald is dat met een soort martelwerktuig voorzien van scherpe messen het mos tussen je gras uitjetsen. Niet echt mijn ding kan ik je melden. Na tien keer verticuteren leek mijn gras wel op een maanlandschap en had ik kraters uitgehakt die bijna tot in Australië uitkwamen. Vorig jaar besloten we daarom om de tuin helemaal te verharden, lekker makkelijk in onderhoud.

Zomerklaar maken na de winter

Uiteraard had de winter met al zijn regen de nodige sporen achtergelaten. Het was hard nodig om de handen uit de mouwen te steken. Allereerst ging ik aan de slag met de sproeier om de groene alg te verwijderen van de schutting. Die verdween gelukkig als sneeuw voor de zon, altijd fijn zo’n makkelijk karweitje.

Ook checkte ik even welke planten het wel en niet hadden gered deze winter. De olijfboom had prima overwinterd in de schuur maar mijn citrusboompje heeft binnen waarschijnlijk te warm gestaan. Er zit bijna geen blad meer aan maar ergens zie ik dat juist als uitdaging. Eens kijken of een beetje TLC van mijn kant uit helpt. Bij mijn man werkt het altijd goed, of dat ook opgaat bij een plant is dus de vraag. Met de overige plantjes is het ook nog even afwachten… Het is nog vroeg in het seizoen dus wie weet schieten ze nog uit.

Sophie Studio van Hartman

Na het betegelen van de tuin vorig jaar was één van onze eerste aankopen een tuinset. We kozen voor de Sophie Studio kuipstoelen van Hartman in combinatie met een mooie witte lange tafel. Vroeger hadden we een tuinset met een lage tafel en zaten we in de zomer vaak buiten met het bord op schoot te eten. Niet echt handig dus, daarom kozen we vorig jaar voor deze set. We konden nu lekker met het hele gezin buiten eten en spelletjes doen aan tafel. Het was echt een uitkomst. En hoewel de Sophie stoelen ontzettend comfortabel zitten misten we ergens toch de bank waarop we zo lekker onderuit konden liggen.

Titan Loungeset

Op zoek naar een nieuwe loungebank kwamen we uit bij de Titan Loungeset van Hartman. Veel loungesets zijn gemaakt van rotan of wicker en laat dat nou nét de materialen zijn waar ik allergisch voor ben. De Titan heeft door zijn aluminium uitvoering meteen een stoerdere uitstraling. En niet onbelangrijk, hij is ook makkelijk in onderhoud. Hij kan het hele jaar door buiten staan en kan tegen een stootje. Dus geen gedoe met tuinhoezen om alles droog en schoon te houden.  Bij de vorige loungeset was dat wel anders…de kussens waren volledig verkleurd en het mos groeide praktisch tussen de poten door. Na uren schrobben had je nog steeds het idee bovenop een biologisch kweekproject te zitten. Nu is dat gelukkig wel anders, doekje erover en hij is klaar voor gebruik.

Loungen met de hoofdletter L

De lange bank is ook echt geweldig, je kunt er helemaal uitgestrekt op gaan liggen zo groot is hij! Wat wel nog even voor halsbrekende toeren zorgde toen hij bezorgd werd. Hij moest namelijk over de schutting van de buren worden getild omdat hij de draai niet kon maken in ons smalle brandgangetje. Maar dat ging prima, 2 sterke mannen en het klusje was zo geklaard want dankzij het aluminium is hij lekker licht. Ook mega fijn zijn de brede armsteunen, ik heb er inmiddels al heel wat drankjes op gezet. ( en nee ik heb geen alcoholprobleem, water met citroen is ook een drankje 😉 ) Zelfs de katten, die van mij met hun klauwen niet op de kussens mogen, liggen graag op de armsteunen. Ze zitten er dan toch een beetje bij.

Titan Loungeset Hartman in de tuin

Chillen met die billen

De dikke kussens zitten ook ontzettend fijn, stevig maar toch superlicht! Enne…nu komt even de huisvrouw in me naar boven… De kussenhoezen zijn afritsbaar dus ook uitwasbaar! En met drie kinderen en een man die altijd maar dan ook echt altijd met zijn eten knoeit is dat superhandig 🙂 Dankzij de neutrale kussens kon ik de loungeset makkelijk met wat andere kleurtjes combineren. Zo werd het nog meer een eenheid met de rest van ons huis.

Titan Lounge set Hartman

Ik denk dat je wel kunt stellen dat wij klaar zijn voor een lange warme zomer. Dit jaar kunnen we kiezen of we aan de lange Sophie tafel gaan zitten of lekker gaan chillen op de loungeset. Hoe luxe is dat! Cem aan de barbecue, de kids op de bank en ik met een gin-tonic in mijn hand. Ik zie het al helemaal voor me, deze zomer gaat helemaal goed komen!

Liefs,

Maruska

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Hartman

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Gertrud Prins
  25 april 2018 at 13:27

  Jeee als jij niet klaar bent voor de zomer!! Ik zie ja al helemaal zitten hoor met je tin-tonic 😉

 • Reply
  Genieten, wat is dat nou eigenlijk - Roestompoes
  4 mei 2018 at 20:23

  […] wat mooie dagen in het vooruitzicht. Met de nieuwe loungeset van Hartman waar ik onlangs nog een blog over schreef hebben we al heerlijk kunnen genieten in de […]

 • Laat een bericht achter