Alle categoriën Persoonlijk

Genieten, wat is dat nou eigenlijk

Terugkijkend op de afgelopen dagen kunnen we 1 ding concluderen. We zijn weer dik verwend geweest met een paar dagen lenteweer en we hebben nog heel wat mooie dagen in het vooruitzicht. Met de nieuwe loungeset van Hartman waar ik onlangs nog een blog over schreef hebben we al heerlijk kunnen genieten in de tuin.

Genieten…wat is dat nou eigenlijk?

Genieten, het woord alleen al omvat zo veel. Net als “gezellig”, ook al zo’n woord wat lastig uit te leggen valt wat dat nou precies inhoudt. En tóch ga ik dat nu proberen.

Het tegenovergestelde van genieten

De afgelopen tijd stond bij mij in het teken van veel stress.  Als je een gezin hebt met drie kinderen met elk hun eigen struggles en een man die vanwege een conflict op zijn werk inmiddels twee maanden thuis zit, kunnen je eigen issues vaak net de druppel zijn. De grote druppel voor mij, lees emmer, was de enorme druk op het werk. De structurele onderbezetting en hoge werkdruk trokken mijn batterij helemaal leeg. In plaats van het Duracell konijntje leek ik meer op dat andere konijn uit die reclame. Diegene wiens batterij 3 keer verwisseld moet worden en dan nog als laatste over de finish valt. Je kent hem vast wel. Daarom besloot ik aan de bel te trekken en even pas op de plaats te maken. Ruimte voor rust in het koppie.

Haat aan de winter

Elk jaar als de blaadjes vallen kan ik wel janken. Het vooruitzicht van regen, kou en maaaaanden binnen zitten zijn killing. Geef mij maar de zon en het buitenleven. Het meest perfecte scenario is als de regen valt van 12 tot 6 uur ’s nachts, het kwik tussen de 22 en 28 graden blijft en ik de hele zomer in mijn jurkjes pas. Nou dat gebeurt natuurlijk nooit, de natuur laat zich niet regelen en mijn vreetbuien al helemaal niet dus skip dat scenario. Sterker nog, mijn jurkjes passen nu al niet, dus tijd voor een dieet óf een nieuwe garderobe… Jij mag drie keer raden waar ik voor heb gekozen.

Frisse buitenlucht

De afgelopen weken heb ik dus meer tijd buiten dan binnen doorgebracht. In de ochtendzon zitten met een kop koffie, even wat aanrommelen in de tuin en daarna lunchen met een glas verse jus en een broodje kaas. Kijken hoe 2 koolmeesjes in en uit het hokje vliegen wat al 16 jaar leeg heeft gestaan. En tegelijk mijn 2 bloedzuigende katten in de gaten houden die helaas hetzelfde aan het bekijken zijn. De zon voelen op je gezicht en de vogeltjes horen fluiten, ik kan daar echt van genieten. Net als dat glas gin tonic die toch nét even wat lekkerder smaakt in de zon.

Titan Lounge set Hartman

Master of Fire

Het enige wat nog ontbrak was een barbecue of moet ik zeggen barbeknoei. Want bij ons gaat de voorbereiding nooit echt van een leien dakje. Mijn man is in mijn ogen “The Master of Fire”. Mannen en vuur maken is iets wat in hun genen zit volgens mij. Een stukje wat nog uit de holbewonertijd is overgebleven waarschijnlijk.  Alleen deze keer kreeg ík van Cem de opdracht om het vuur aan te stoken, whoehahaa mag ik even lachen? “Dat is toch niks voor mij!” zei ik. Even dacht ik dat hij een grapje maakte…Cem, de man die het liefst 365 dagen per jaar buiten het vlees omdraait op een kamado bbq of iets wat daar op lijkt. Maar die het in werkelijkheid moet doen met een grillplaat in de buitenhaard. En die dan aan moi vraagt of ik de fik kan steken in een hoop zwarte, nagenoeg onbrandbare kolen. Na 25 aanmaakblokjes, een handige zoon en een rookvergiftiging is het uiteindelijk toch gelukt.

Barbeknoei

Stinkend naar een rookworst zaten we na een uur aan tafel. Cem, die veel handiger in de keuken is dan ik, had heel wat lekkers voorbereid. Turkse köfte, kipspiesjes en de hele rambam werden op het vuur gegooid. Niet door mij natuurlijk want bij mij valt altijd alles door de spijlen in de as. Ik ken mijn plaats, die is aan de eettafel 😉  Laat Cem maar aanklooien op die barbecue.

Vlees wat voor de zoveelste keer toch écht even gecontroleerd moet worden op gaarheid en vervolgens terug op het vuur moet… Een kind wat niet zo lang op zijn vleesje kan wachten, vette klauwen van hier tot Tokyo, het hoort er allemaal bij. Voor mij is dat een goede definitie van genieten. Samen eten, samen lachen en buiten zitten tot het donker wordt. Natuurlijk met een gin tonic in de hand, what else?

Waar ik inmiddels wel achter ben gekomen is dat de bbq iets te klein is geworden voor ons grote gezin. Dus voor een Vaderdag cadeau ga ik tegen die tijd even rondneuzen op de site van Kamado Express. Hoe meer vlees er op kan hoe beter! Die jurkjes gaan dan alleen never nooit niet meer passen denk ik… Maar dat maakt me niet uit, gezelligheid is vele malen belangrijker.

Voor mij waren de afgelopen dagen dus echt genieten, laat er maar meer van dit soort dagen komen. De batterij kan dan zoetjes aan weer opgeladen worden zodat we weer klaar zijn om onze schouders overal onder te zetten.

Nu ben ik wel benieuwd wat jouw laatste geniet momentje was, superleuk als je het laat weten in een reactie!

 

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

Geen berichten

Laat een bericht achter