Alle categoriën Inspiratie

Instameet bij FAM Flower Farm

“Of ik zin had om op 4 mei naar de FAM Flower Farm instameet te komen”. Die uitnodiging kreeg ik twee weken geleden van Marlies en Linda, de powervrouwen achter de FAM Flower Farm. Daar hoefde ik natuurlijk niet twee keer over na te denken, want wie wil nou niet door hun prachtige bloemenvelden lopen.

Zo gezegd zo gedaan. afgelopen vrijdag vertrok ik om half negen naar de FAM Flower Farm in Lisse. Met een extra navigatie op mijn telefoon paraat, want de ingebouwde navigatie in Cem’s Mercedes vertrouw ik inmiddels net zoveel als mijn eigen kookkunsten. Voor geen meter dus. Dankzij deze navigatie from hell heb ik al meerdere malen 2x zo lang over de terugreis gedaan als de heenreis. Als je het presteert om vanuit Lisse dwars door het centrum van Wageningen terug te rijden terwijl je bij Eindhoven woont snap je wat ik bedoel… Leuk dat een navigatie mee wil denken zodra er een file aan zit te komen. Minder leuk als je daardoor bijna 80 kilometer achter tractoren op B-wegen tuft.

Hoera voor goede navigatie!

Gelukkig ging de heenreis prima. Ik pikte de altijd gezellige Yvonne op bij station Sassenheim en samen reden we door naar het huis van Daniëlle. Zij woont namelijk op steenworp afstand van de FAM Flower Farm en had aangeboden dat we daar tegelijk een plasstop konden maken. Aangezien er bij de tulpenvelden geen toilet was maakten we daar uiteraard graag gebruik van 🙂

Alle instagrammers verzamelen!

De locatie van deze geweldig mooie dag was ergens in the middle of nowhere in de buurt van Lisse. Een prachtig gedekte tafel naast een machtig mooi bloeiend tulpenveld. Tulpen die met hun kopjes dansten in de wind en een warm lentezonnetje erbij. Mooier had je het niet kunnen bedenken, echt een idyllisch plekje. En zoals je mag verwachten van die-hard Instagrammers werden de camera’s meteen tevoorschijn gepakt. Voor mij is het in ieder geval zo dat als ik iets moois zie, ik dat meteen wil vastleggen. En met zo’n toplocatie hadden de meesten dan ook al hun camera in de hand voordat we überhaupt kennis hadden gemaakt 🙂

instalunch bij FAM Flower Farm

Voorstelrondje en lunch

De meeste genodigden kende ik al. Maaike Gertrud Suus Anuschka en de eerder genoemde Yvone en Daniëlle waren al IG vriendinnetjes van mij. Allemaal meiden die ik bewonder om hun mooie foto’s maar ook omdat ze ontzettend leuk en grappig zijn in het echt.  Annelies Sabrina Katja Sylvia Bert Marieke en Jorien waren nieuwe gezichten voor mij, stuk voor stuk ontzettend leuke meiden! Als je op hun naam klikt kom je automatisch terecht op hun account -> Go follow!  Zo leuk om andere mensen te leren kennen die dezelfde liefde delen voor bloemen!

Buitenlucht maakt hongerig

Nadat we hadden plaatsgenomen aan tafel en iedereen zich had voorgesteld konden we genieten van een heerlijke lunch. Broodjes, fruit, macarons noem het maar op en dat met het mooiste uitzicht wat er maar is. Alhoewel ik met mijn rug naar het veld zat te eten kan ik je vertellen dat ik er aan het eind van de dag niet erg rouwig om was. Degenen die van het perfecte uitzicht hadden kunnen genieten waren getrakteerd op een gezicht zo rood als een tomaat door de felle zon 🙂 Elk nadeel heeft zoals je ziet toch zijn voordeel, haha!

Instalunch bij de FAM Flower Farm

Het verhaal achter de FAM Flower Farm

Tijdens de lunch vertelden Marlies en Linda hoe de FAM Flower Farm eigenlijk tot stand is gekomen. De één had een tulpen en narcis kwekerij en de ander had een dahlia kwekerij. Ze bundelden hun krachten en startten dit nieuwe bedrijf. Terwijl de meeste bloembollenkwekers zich de afgelopen jaren vooral focusten op duurzaamheid en efficiency zagen Marlies en Linda ook de commerciële mogelijkheden. Hun Instagram account bestaat nu pas sinds een jaar maar heeft inmiddels al meer dan 25.000 volgers van over de hele wereld. Het “hip”maken van bloemen onder de jonge generatie is hun doel en met hun geweldige foto’s lijkt dat heel goed te zijn gelukt!

Hoe 1 foto het verschil kan maken

Het bezoek van een Russisch Insta icoon die er een fotoshoot had zorgde ervoor dat hun account volledig ontplofte. Mensen van over de hele wereld willen nu een bezoek brengen aan de FAM Flower Farm en de aanvragen stromen binnen. Zo bizar hoe 1 foto kan zorgen voor zoveel exposure, aldus Linda en Marlies. Des te meer het bijzonder voelt om hier afgelopen vrijdag te hebben “mogen” zijn.

Fotoshoots in het tulpenveld

Na een gezellige lunch konden we eindelijk de velden in om foto’s te maken. Normaal gesproken is dit ten strengste verboden omdat bezoekers ziektes kunnen overbrengen op de tulpen als ze door de velden lopen. Maar wij geluksvogels mochten het deze dag wel en daar maakten we dankbaar gebruik van. En we waren dan ook echt de allerlaatsten die dit konden doen. Aan het eind van de middag zouden alle tulpen gekopt worden, het eind van het tulpenseizoen is daarmee aangebroken. De energie van de tulp gaat door het koppen rechtstreeks naar de bol zodat ze onder de grond kunnen vermeerderen tot nog meer tulpenbollen. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Op het eind van de dag kregen we allemaal nog een flinke bos tulpen en een goodiebag mee naar huis. Gevuld met dahlia bloembollen als voorbereiding op het aankomende dahlia seizoen. Dus hopelijk kan ik over een aantal weken ook genieten van echte FAM dahlia’s in mijn eigen tuintje. Wil jij dat ook, dan kun je op de site van FAM Flower Farm je eigen dahlia’s bestellen. Maar wees er snel bij want je kunt ze nog maar tot eind mei in de grond doen!

Na de tweede plaspauze bij Daniëlle was het tijd om weer richting Brabant te gaan. Met inderdaad wéér 2 navigaties paraat waarvan deze keer juist mijn telefoon het liet afweten! Die stuurde me deze keer de snelweg af in plaats van de navigatie van de Mercedes, arghhhh! Gelukkig scheelde het deze keer maar 5 minuten in plaats van een uur…

Ontzettend bedankt Marlies en Linda van de FAM Flower Farm voor deze supermooie dag, ik had het voor geen goud willen missen!

Liefs,

Maruska

 

 

 

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Gertrud Prins
  10 mei 2018 at 18:48

  Mooi blog Maruska, wat was het een heerlijke dag hè.. inmiddels is dat kreeftige omgezet naar bruin 😉 X Gertrud

 • Reply
  Dahlia lunch bij de Fam Flower Farm - Roestompoes
  5 september 2018 at 19:04

  […] Wat was het onwijs genieten midden tussen de tulpenvelden. Wil je het even teruglezen dan kan dat hier. Een paar weken geleden ontving ik weer een uitnodiging van Linda en Marlies. Of ik zin had om aan […]

 • Laat een bericht achter