Alle categoriën Inspiratie Shoptips

Opgeruimd staat netjes met de FENCY

Wonend in een tussenwoning met 3 kinderen en alle kamers zijn al snel gevuld. Een eigen werkplek heb ik dan helaas ook niet. Meestal zit ik met de laptop aan de eettafel tussen de koters en probeer me te focussen op mijn werk tussen al het gekwebbel door. Tel daarbij een hyperactieve pup op die ook nog de poten van de stoel onder je vandaan bijt en de chaos is compleet. Je kunt je voorstellen dat ik na 10 minuten vaak mijn laptop al weer dicht klap…

Soms zoek ik dan ook een wat rustiger plekje op in huis om me even af te zonderen. Eén van die plekken is de kamer van mijn dochter.  Gelukkig is ze een super lieve puber, en mag ik haar bureau gebruiken als het nodig is. Ik word ook altijd al vrolijk als ik haar kamer binnen loop, de kleuren maar vooral de hoeveelheid licht maakt het een fijne plek om even te werken. Meer foto’s kun je hier terug vinden.

Chaoot eerste klas

Is het herkenbaar voor jou dat als je aan het werk bent er binnen no time één grote bende ontstaat op je bureau? Ik heb daar altijd heel veel last van. Als ik eenmaal aan het werk ben is mijn hele bureau bezaaid met rommel. Papieren, pennen, tapes, een mok koffie die overal koffiekringen achterlaat… Paperclips waar ik mee aan het spelen ben want friemelen heeft een hoge “focus” factor voor mij. En natuurlijk koekkruimels … want zonder koekjes geen koffie … en zonder koffie geen leven. Als het bureau dan eenmaal vol met zooi ligt is er nog altijd de vloer. Ik ben namelijk te lui om op te staan als ik eenmaal bezig ben. Uiteraard werkt dat niet altijd fijn, chaos om je heen is chaos in je hoofd…

Opgeruimd staat netjes

Wat dan wel goed helpt is om een beetje structuur aan te brengen op mijn bureau want een opgeruimde werkplek werkt nou eenmaal tien keer fijner.  Zo kocht ik bijvoorbeeld jaren geleden de Vitra pennenbak waar ik al mijn “rommeltjes” in kwijt kan.  Maar mijn nieuwste aanwinst die ik kreeg van Tolhuijs is toch echt wel de dikke kers op de taart, ontzettend bedankt Bastiaan! Ik koos voor de okergele variant van het FENCY wandrek. Geel is een kleur die je regelmatig in mijn huis terugvindt, ik word er blij van.

FENCY

Bastiaan is een Nederlandse ontwerper die het zich eigen heeft gemaakt om afvalmaterialen te transformeren in duurzaam design. Afval hergebruiken om een nieuw designerstuk te maken, hoe mooi is dat? De FENCY wandrekken zijn hier een goed voorbeeld van. Gemaakt van 100% afvalmateriaal van een hekkenfabrikant en vervaardigd  in samenwerking met sociale werkplaatsen en gevangenissen. Een stukje design met een verhaal dus waar ook het sociale aspect niet vergeten wordt, zo tof! De FENCY wordt eerst schoongemaakt en in verschillende maten verwerkt waarna ze worden voorzien van een poedercoating.FENCY wandrek okergeelVan Pallet naar plankje

Tolhuijs ontwierp er ook nog op maat gemaakte plankjes bij die gerecycled zijn van oude pallets. Verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen en heel makkelijk te bevestigen. Zo zijn er bijvoorbeeld plankjes met een gat erin waar je een plantje of een lampje in kan zetten . Of wat dacht je van een memorol-houder? De mogelijkheden om je eigen wandrek in te delen zijn enorm. Wat ik ook erg handig vind zijn de klemmetjes, magneetjes en haakjes die in het accessoire pakket zitten. Heel handig om bijvoorbeeld foto’s of kaarten mee op te hangen.

Een goed uitzicht is het halve werk

Op de plankjes kon ik mijn blikjes mooi kwijt waar al mijn rommeltjes in zitten die anders over mijn hele bureau liggen. Mijn washi- tapes hing ik aan de haakjes en bij de Hema kocht ik een spiegel die toevallig ook op de FENCY past. Ik heb namelijk altijd het gevoel dat er iemand achter me staat als ik met mijn gezicht naar de muur zit, herkenbaar, of ben ik gewoon raar? 🙂 De mintgroene hanglamp ernaast kocht ik ook bij de Hema. De poster is van Studio Inktvis.FENCY wandrek okergeel

FENCY wandrek okergeelFENCY wandrek okergeelFENCY wandrek okergeel

Nogmaals bedankt voor dit prachtig staaltje duurzaam design, Tolhuijs!

 

Liefs,

Maruska

 

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Gertrud Prins
  3 juli 2018 at 11:34

  Wauw Maruska, wat staat het rek geweldig zeg! En wat je zeg, de kleur geel past helemaal bij jou/jullie! Toffe samenwerking weer, X

  • Reply
   Maruska
   3 juli 2018 at 18:49

   Dankje Gertrud! Ja Super hè! Ik overweeg nog om een keer de plankjes te schilderen maar nu al zo mooi inderdaad!

  Laat een bericht achter