Alle categoriën Inspiratie

Dahlia lunch bij de Fam Flower Farm

Afgelopen voorjaar schreef ik een blog over de Instalunch die de Fam Flower Farm organiseerde. Wat was het onwijs genieten midden tussen de tulpenvelden. Wil je het even teruglezen dan kan dat hier. Een paar weken geleden ontving ik weer een uitnodiging van Linda en Marlies. Of ik zin had om aan te schuiven bij de insta lunch maar nu in de dahlia velden. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!

Dus kroop ik om 9 uur achter mijn stuur om aan de 150 kilometer lange reis te beginnen. Het was nog best fris in de ochtend dus had ik een sweater aan gedaan. En een (roze) regenjas in de auto want je weet immers maar nooit 😉 Nu vond ik de dahlia al 1 van de mooiste bloemen die er zijn maar na deze dag ben ik helemaal om. Wat een verscheidenheid aan kleuren en vormen, zo mooi hoe de natuur zulke prachtige bloemen kan maken!

Fam Flower FarmInsta waardige lunch

Samen met zo’n 12 andere bloggers waren we uitgenodigd bij Marlies thuis. Na een wandeling door de dahliavelden schoven we aan de prachtig gestylede tafel voor een overheerlijke lunch. Gelukkig was het weer beter dan verwacht en konden de zijkanten van de tent verwijderd worden. Daardoor hadden we een nog beter uitzicht over de mooie dahlia velden.Fam Flower FarmLunch bij Fam Flower Farm Fam Flower Farm

Na een gezellige voorstelronde waar iedereen iets over zichzelf kon vertellen nam Marlies het woord. Marlies runt met haar man de dahlia kwekerij terwijl Linda met haar man de tulpen- en narcis kwekerij runt. Samen bundelden ze hun krachten tot de Fam Flower Farm. De bloemen die je bij hun zult vinden zijn in eerste instantie niet echt bestemd voor de verkoop. Aan het einde van de bloeiperiode worden de bloemen gekopt zodat de energie van de bloem terug gaat naar de bol. Deze bollen verkoopt de Fam Flower Farm vervolgens over de hele wereld. En het zijn niet zomaar huis- tuin- en keukendahlia’s die hier worden gekweekt. Je vindt hier juist de dahlia’s uit het exclusievere segment en dat is te zien!Bloggers aan het werk

Na de lunch mochten we lekker rondstruinen door de dahlia velden. Het zonnetje scheen inmiddels door de wolken heen waardoor we konden genieten van echte Hollandse luchten, zo mooi! Een insta lunch zonder foto’s maken…dat kan uiteraard niet. Dus werden er links en rechts veel mooie plaatjes geschoten. Een kijkje achter de schermen met LeonieMaaike,Yvonne en Jorien.

Uiteraard dook ik ook nog even de dahlia velden in en maakte ik denk ik wel 500 foto’s 🙂 Kan je nagaan hoe moeilijk het was om foto’s te selecteren voor mijn blog, niet te doen…Ik heb inmiddels mijn verlanglijstje al klaar voor de volgende zomer. Een paar favorieten van mij zijn absoluut de Leila Savannah RoseChick a Dee US en de Jowey Winnie. Als je goed kijkt op onderstaande foto zie je mijn andere favoriete nieuwe dahlia die nog niet eerder te zien was. Spot jij welke het is?

Wil je nu meer weten over de Fam Flower Farm kijk dan zeker op hun site. Naast de webshop kun je er ook een blog vinden met allemaal tips over hoe je bijvoorbeeld je bloembollen veilig de winter door krijgt. Mocht jij ook heel graag zo’n geweldige lunch bijwonen, hou dan zeker hun site in de gaten. Volgend jaar worden er vast weer lunches georganiseerd waar je je voor kunt inschrijven. Ik kan het je van harte aanbevelen!

Marlies en Linda, nogmaals ontzettend bedankt voor de geweldige dag. Het was een feestje om er bij te mogen zijn!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Jasmine Seegers
  29 maart 2019 at 13:19

  Leuk artikel! Ook onwijs mooie foto’s zeg! Ga zo door!

  • Reply
   Roestompoes
   29 maart 2019 at 13:22

   Dankjewel, het was dan ook een prachtige setting 😉

  Laat een bericht achter