Alle categoriën Inspiratie Shoptips

ShowUp 2 september 2018

Het was een druk weekend vorige week. Maar gelukkig waren het alleen maar leuke dingen die op het programma stonden. Zo ging ik zondag naar ShowUp, dé inkoopbeurs met alles op het gebied van wonen, kids en cadeau artikelen. Dit jaar ging ik in m’n uppie. Ik dacht dat ik dan sneller thuis zou zijn zodat ik nog wat mee kon pikken van het mooie weer. Guess again… er was zoveel leuks te zien dus heb ik er uiteindelijk nog uren rondgelopen ? Ik laat jullie hieronder mijn favorieten zien.

De EXPO is een immens grote hal die vroeger als kas dienst heeft gedaan en dat was wel te merken. Ik dacht dat ik met een t-shirt, luchtige broek en nieuwe sneakers wel de juiste kledingkeuze had gemaakt. Nou…dat viel vies tegen want het was behoorlijk warm binnen. De slimmerik in mij had ook nog eens haar schoenen niet ingelopen vantevoren. Eindresultaat, dikke blaren op links en een bloederige sok. Fijne info zul je denken, laten we maar gauw doorgaan naar de highlights …?

Hella Duijs

Wie kent Hella nou niet? Ik volg Hella al bijna vanaf het begin dat ze aktief was op Instagram. Een superleuke en getalenteerde meid die haar droom heeft waargemaakt en haar eigen keramieklijn heeft neergezet. Zelf ben ik gek op haar pastelkleurige vaasjes, ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar haar volgende project!

Tolhuijs

Enige tijd geleden ben ik een samenwerking aangegaan met Tolhuijs. Misschien heb je de gele versie van de Fency wel eens in mijn feed voorbij zien komen? De Fency is een wandrek vervaardigd uit restmaterialen en wordt in sociale werkplaatsen en gevangenissen getransformeerd in echt design. Het is dus niet alleen duurzaam maar brengt ook nog eens mensen tot elkaar, hoe mooi is dat? Tolhuijs presenteerde op ShowUp zijn nieuwste aanvulling op de Fency, een werkblad wat aan het rek te bevestigen is. Je hebt nu dus zelfs geen bureau meer nodig.

Based on Roots

De dames van Based on Roots kende ik nog van het Feel Good en Shopevent van vorig jaar. Alle producten van Based on Roots, veelal uit Japan, zijn met aandacht en zorg gemaakt. Oude ambachten, technieken, vakmanschap en een innovatieve vertaling door een ontwerper vormen de basis van elk afzonderlijk product in hun collectie hedendaagse life style artikelen. De nieuwste aanwinst zijn deze miniatuur papieren design stoeltjes van One to Sixteen. Er is keuze uit 12 verschillende designmodellen, waaronder de Thonet en de Butterfly Chair. Een vaste hand is volgens mij een must maar oh wat zijn ze leuk!Based on Roots

NA Design

In menig woonprogramma zag je misschien al hun producten voorbij komen. De posters gemaakt van olifantenpoeppapier bijvoorbeeld. (Leuk scrabblewoord trouwens). Ook mocht ik de nieuwe serie pop-art bordjes voor ze fotograferen een paar maanden geleden. Grappig ook om mijn eigen foto’s terug te zien in hun productengids. Hun roze keramiek waar ik zo gek op ben stond niet op de beurs maar wel dit zwarte en witte keramiek, mooi hé. Alles wordt op bestelling gemaakt dus niks geen productiewerk maar uniek handgemaakt design.NA Design

Frenchtoast Studio

Een echte snoepkraam, zo kun je de stand van French Toast Studio wel noemen. De pasteltinten vliegen je om de oren, ik hou ervan! Geen groene vingers? Geen nood. De Lazy Plants gemaakt van hout zijn dan een uitkomst.French Toast Studio

Happy Whatever

De bloemen van French Toast Studio zouden trouwens ook erg goed staan in de papieren vazen van Happy Whatever. De nieuwste lijn is gemaakt in samenwerking met Isabella Illustrations. De vazen zijn eigenlijk kaarten die je na ontvangst kunt transformeren in echte vazen. Zet er een lege fles water in en hij is klaar voor gebruik. Leuk om te versturen maar nog leuker om te krijgen. 

Kitsch Kitchen

Altijd een feestje om de stand van Kitsch Kitchen te bezoeken want de kleuren knallen je tegemoet. Nieuw in de collectie zijn de kussens die binnenkort verkrijgbaar zijn en de kaarsenhouders gemaakt door Ingela Parrhenius.

Vissevasse

Elke keer als ik de posters van Vissevasse zie word ik gegrepen door de rust die ze uitstralen. Ik hou van de serene afbeeldingen die ze gebruiken. Ook de pastelkleuren maken het tot een zacht geheel. Zelfs als je een muur vol ziet hangen straalt het eenheid uit zonder dat het druk over komt.Vissevasse

Return to Sender

Als liefhebber van kleurrijke producten en abstracte vormen sloeg mijn hart even over bij Return to Sender. Producten met een verhaal ook want alles wordt door vrouwen in ontwikkelingslanden gemaakt. Hierdoor krijgen zij een eigen inkomen en meer zeggenschap in hun, vaak door mannen gedomineerde, leven. Heel bijzonder dat het aanschaffen van een stukje design híer een nieuw leven geeft aan vrouwen dáár.showup

Foekje Fleur

De vazen van Foekje Fleur kennen de meesten van jullie denk ik wel. Gebaseerd op plastic schoonmaakflessen maakte Foekje een aantal jaar geleden de mooiste keramieken vazen. Met een serieuze ondertoon dat wel. Namelijk om aandacht te vragen voor de plastic soep die steeds groter wordt. Een nieuw ontwerp van haar is de Bubble Buddy gemaakt van gerecycled plastic. 30 jaar geleden “moesten” we massaal af van de blokken zeep en gingen we over op vloeibare zeep. Een blok zeep zou namelijk niet hygiënisch zijn maar niks is minder waar. De Bubble Buddy is een handige tool waar je je blok zeep op kan laten drogen maar je kunt hem ook gebruiken als zeeprasp. Zo kun je de zeepvlokjes makkelijk in water oplossen en gebruiken als schoonmaakmiddel. Multifunctioneel dus.Foekje FleurBubble Buddy

 

 

showup

&Anne

Als pink-lover werd ik als een magneet getrokken naar &anne. Een lifestyle merk uit Den Haag dat houdt van gewaagde patronen en heldere kleuren en dat is te zien! Hun “Gift Collection”  is een lust voor het oog.&anne

Engel

Wat ik ook al jaren een tof kleurrijk designmerk vind is Engel. De pastelkleurige bordjes en bekers heb ik al in huis maar kijk deze rugzakken dan. Té tof gewoon, hebben hebben hebben!Engel.

Trend Playground

Bij de ingang , of voor mij de uitgang want ik kwam er pas op het laatst langsgelopen… stond de Trend Playground door Jan Agelink. Verschillende objecten die op ShowUp stonden waren door hem bij elkaar gezet in één ruimte. Needless to say dat ik er kwijlend rondliep…één en al inspiratie!? ShowupShowup

Uiteindelijk heb ik nog steeds niet alles gezien, het lijkt ook wel ieder jaar groter te worden. Het was in ieder geval erg gezellig om een aantal bekenden (weer) te zien en om de nieuwe trends te spotten voor komend seizoen. Volgende keer ga ik alleen denk ik in een bikini..

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Gertrud Prins
  10 september 2018 at 10:41

  Mooie foto’s Marus en je hebt nog best veel gezien hoor 😉

 • Reply
  showUP 2019, mijn favorieten en een verslag - Roestompoes
  5 februari 2019 at 16:19

  […] wat het toch afzien toen in die warmte, ook voor de standhouders. Ik schreef er destijds ook al een blog over. Gelukkig was de temperatuur deze keer was wat aangenamer… Ik neem jullie in vogelvlucht […]

 • Laat een bericht achter