Alle categoriën Inspiratie

Woonbeurs 2018, mijn favorieten en een kritische noot

De woonbeurs 2018 zit er weer op.  Ieder jaar kijk ik er enorm naar uit want het is toch dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van nieuwe woontrends. Mijn verslag van vorig jaar kun je hier terug lezen als je zin hebt. Echter dit jaar heb ik wel zitten twijfelen of ik er wel een blog over zou schrijven. Ondanks dat ik een hele gezellige dag had vind ik de woonbeurs namelijk steeds algemener worden en weinig vernieuwend…  Maar omdat er ook zeker wel mooie dingen te zien waren heb ik besloten om het tóch te doen want die wil ik jullie zeker niet onthouden.

Woonbeurs

Flexa

De binnenkomst op de woonbeurs was in ieder geval veelbelovend, volop kleur! Een match made in heaven met mijn zwart-wit gestreepte broek en gele top 😉 Meteen linksaf in de grote hal stond de stand van Flexa. Wederom konden we een kijkje nemen in diverse stijlkamers van woonbloggers Binti HomeWimkeThe Nice Stuff CollectorEnter My Attic en Veel Woongeluk. Zij pasten de kleur van het jaar Spiced Honey toe op elk hun eigen manier. Flexa stijlkamer op de Woonbeurs door The Nice Stuff CollectorFlexa stijlkamer door Veel WoongelukEnter my Attic stijlkamer Flexa

Ontzettend leuk waren ook de kleine mini stijlkamertjes van Miko design. Elk detail was tot in het kleinst uitgewerkt, de kussens bijvoorbeeld waren niet veel groter dan de nagel van je duim. Zo bijzonder en leuk om te zien!Miko Design

VT Wonen huis

Het VT Wonen huis is ieder jaar toch wel één van de publiekstrekkers. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het dit jaar best vond tegenvallen… Ik vond niet dat er een eenheid in zat. Het waren echt aparte hokjes die naar mijn mening totaal geen geheel vormden waardoor je niet echt het idee van een “huis” had. Alhoewel overduidelijk was dat er veel aandacht aan was besteed vond ik het een rommelig en vrij donker geheel. De bovenverdieping was een ruimte waarmee ze weinig hebben gedaan, een gemiste kans. Uiteraard valt over smaak niet te twisten, ik zou zeggen oordeel zelf 😉

Badklamer VT wonen huis WoonbeursKinderkamer VT Woonhuis

Karwei

De roze stijlkamer van Karwei was een lust voor het oog. In de nieuwe collectie zie je heel veel meubels en accessoires terug in mijn lievelingskleur poederroze. De tafeltjes die op de foto stonden zijn verkrijgbaar in wit en zwart maar in het stijlhuis gespoten in roze. Ik voel een diy opkomen. 🙂

Karwei stijlkamer woonbeurs

Karwei

H en M Home

Nieuwkomer dit jaar was H en M Home. Nog nooit stonden ze op de Woonbeurs maar wat een prachtige collectie was er te bewonderen en zo mooi gestyled ook door The Nice Stuff Collector. Mooi servies, prachtig textiel en vazen. De vaas bijvoorbeeld die je hierboven bij de stijlkamer van Enter my Attic zag staan is ook van H en M Home. Deze staat met stip op mijn wishlist, net zoals de talrijke bordjes en schaaltjes. En niet te vergeten het zwarte bestek!

H en M homeH en M Home op de Woonbeurs

Homestock

Nog een nieuwkomer op de beurs dit jaar was Homestock. Al een aantal keer ben ik in de vestiging in Eindhoven geweest de afgelopen jaren om er eens flink rond te lopen kwijlen. Gelukkig komen er steeds meer vestigingen bij door het hele land.  Hun gedurfd kleur- en patroongebruik is zo verfrissend, ik ben er dol op.

Homestock op de WoonbeursHomestockHomestock

 

Ariadne at Home

Ik sluit af met mijn absolute favoriet, het Ariadne at Home huis. Alhoewel ik een groot liefhebber ben van kleur in interieur kan ik ook zeker genieten van interieurs die minimalistisch zijn en rust uitstralen. Vroeger was Ariadne meer gericht op romantisch en brocant maar de nieuwe weg die ze in zijn geslagen vind ik echt supertof. Het Ariadne huis heeft het voor elkaar weten te krijgen als enige een echt “huis” neer te zetten. Alle ruimtes liepen naadloos in elkaar over en vormden echt een geheel. Een fris huis met warme tinten en een hele fijne sfeer, ik heb hier dan ook de meeste tijd doorgebracht.  De diy’s waar Ariadne om bekend staat kon je door het hele huis terugvinden, de berenklauwen gegoten in beton bijvoorbeeld. Of de mobiel boven het kinderbedje en de foto’s die los in de lijstjes waren geplaatst.

Ariadne at Home op de WoonbeursAriadne at HomeAriadne at HomeAriadne at HomeAriadne at Home

Wat vond ik er van?

Samenvattend kan ik zeggen dat ik niet echt warm liep van deze editie. Gelukkig zagen we dit jaar wat minder van de botanische en industriële trend die we nu al wat jaren kennen maar veel ruimte voor vernieuwing heb ik nog niet echt gezien. Nog steeds veel schapenvellen en tekstkaartjes helaas… en daar is ook waar je het meeste publiek ziet rondhangen. Veel wat aanslaat bij de massa en ik kan ook niet anders zeggen dan dat ik een behoorlijk hoog “Huishoudbeurs-gevoel” kreeg dit jaar. Erg blij kon ik dan ook worden van de kleinere stands die juist wél vernieuwend bezig zijn maar toch beduidend minder aanloop hebben jammer genoeg. Hopelijk gaan we volgend jaar meer vernieuwing en lef terugzien op de beurs, ik ben heel benieuwd wat jullie vonden van de beurs.

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Eline Schreurs
  19 oktober 2018 at 14:40

  Wat een ongelooflijke prachtige foto’s.
  De woonbeurs zag er precies echt goed uit :).

  Groetjes,
  Eline van Sukhi.nl

  • Reply
   Roestompoes
   19 oktober 2018 at 18:50

   Dankjewel Eline, ja er zaten echt pareltjes bij hè ?

  Laat een bericht achter