Alle categoriën Inspiratie Shoptips

Keramiek van Atelier W.

Keramiek, wie houdt er nu niet van?  Al scrollend door Instagram zie je het dagelijks voorbij komen. We kunnen wel stellen dat Instagram en mooi keramiek inmiddels niet meer van elkaar te scheiden zijn. In mijn eigen huis heb ik ook het één en ander staan van verschillende talentvolle ontwerpers. Zeker gegroepeerd bij elkaar vormt het altijd een mooi plaatje. Een tijdje geleden ontdekte ik het mooie werk van Atelier W. en mocht ik zomaar iets uitkiezen om mijn verzameling uit te breiden. Hoe leuk!

Ik heb altijd een zwak gehad voor abstracte vormen, geometrische lijnen en kleur. En laat dat nu nét hetgeen zijn wat terugkomt in het keramiek van Atelier W. De schattige popjes waren van begin af aan mijn favoriet, klein en eenvoudig van vormgeving. De mooie pastelkleurtjes en een klein goud accentje maken het helemaal af. Maar ook heel mooi zijn de kaarsenhouders en planeten. De laatste zijn ook ontzettend mooi als wanddecoratie! Keramiek van Atelier W.

Atelier W.

Wietske is de creatieve duizendpoot achter Atelier W. Getrouwd met Arrien en moeder van 3 kinderen waarvan er nu 1 in Amerika woont. Wietske was al van kleins af aan te vinden bij de zand- en watertafel in de kleuterklas. Om uit het niets íets te maken vond ze destijds al fascinerend. Sinds een jaar heeft ze eindelijk de tijd en de middelen om haar droom te verwezenlijken, een eigen keramiek lijn.

Het verhaal achter de designer

Wietske heeft altijd eigen werk gemaakt en gedraaid op de draaischijf. In het begin waren het meer kunstobjecten van keramiek en andere materialen. Alleen is het wel lastig om daar geld mee te verdienen en let’s face it…dat laatste is toch wel handig ?
Een jaar geleden besloot ze op zoek te gaan naar iets wat makkelijker te maken is en waar wél haar hart ligt.
Als echte recycle freak was ze regelmatig in de kringloop te vinden. Ze zag allerlei spulletjes die je normaal niet zou kopen omdat het te vies, slap of oud is. Wat van oorsprong eigenlijk een hele mooie vorm had, maar omdat het zo verwaarloosd was niets meer voorstelde. Toen is het idee geboren om spullen een soort tweede leven te geven.

Keramiek van Atelier W.
Handgemaakt steengoed voorzien van goudluster

Wietske vindt het fijn om te zien dat de vorm en de uitstraling van het product helemaal terugkomt en opleeft als je het van keramiek maakt. De toevoeging van glazuur en goud horen er voor haar helemaal bij, haar producten mogen shinen zeg maar ? En alles in gelimiteerde oplage, zodat je ook echt een uniek handgemaakt stukje design in handen hebt.

Keramiek van Atelier W.

Struggles

Een echte uitdaging is het indelen van de week. Wietske verliest zich snel in allerlei details want er is zoveel te doen… Foto’s maken voor Facebook en Instagram, haar website bijhouden, bestellingen in productie nemen. En ook nog spullen inkopen en naar groothandels gaan. Heel veel verschillende dingen waar ze zich mee bezig moet houden dus. Meer productie draaien en grotere unieke objecten maken, dat schiet er telkens bij in. Ze vindt het gewoon heel erg leuk om alles zelf te doen.

Wat is haar favoriete object?

Wietske heeft niet echt één ding wat er uit springt, voor haar gaat het om het proces. Het maken en ontwikkelen van nieuwe dingen. Bezig zijn met klei en uiteindelijk mooie producten afleveren, dat vindt ze ontzettend fijn. Unieke dingen maken, waar veel tijd en energie in zit is echt haar passie.

Plannen voor de toekomst

Glanzend geglazuurd keramiek ligt het dichtst bij haar hart omdat het duurzamer is. (Geglazuurd keramiek is steviger en wordt minder snel vies waardoor mensen het niet zo snel weg zullen doen). Toch is ze van plan om binnenkort een limited oplage te maken met matte producten omdat er veel vraag naar is, dus hou haar socials zéker in de gaten!

Keramiek van Atelier W.Keramiek van Atelier W.

 

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

Geen berichten

Laat een bericht achter