sinterklaas no bake cheesecake
Alle categoriën Inspiratie Zelf maken

Sinterklaas no bake Cheesecake

Het is voor ons het tweede jaar dat wij thuis geen Sinterklaas meer vieren. De jongste weet inmiddels al lang en breed dat Sinterklaas niet bestaat. Toch zingt hij nog steeds het hardst van allemaal als er bij mijn moeder cadeautjes uitgedeeld worden. “Als er maar wat te halen valt” is zijn motto. Dan wil hij nog wel moeite doen om er een Sinterklaasliedje uit te persen. Bij ons thuis gaat die vlieger niet meer op. Wij vieren het niet meer met cadeautjes maar wel met zoete lekkernijen. Dit recept kwam ik een tijdje geleden tegen en ik vond hem echt superlekker!

Deze no bake sinterklaas cheesecake was hier echt een schot in de roos. De combinatie van speculaaskruiden, vanille, frisse roomkaas en kruidnoten is heerlijk. En binnen 20 minuutjes klaar, ook niet onbelangrijk. Meestal is zo’n avond een chaos met hyperactieve kinderen dus dan is zo’n lekker snel toetje tussendoor wel handig. Want als ik ergens een hekel aan heb is het om urenlang in de keuken te staan. Meer voorbeelden van snelle makkelijke baksels vind je hier en hier. Genoeg gekletst, hier volgt het recept.

no bake sinterklaas cheesecake

no bake sinterklaas cheesecake

No Bake Sinterklaas Cheesecake

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal 6 personen

Ingrediënten:

 •  300 gram Mon Chou
 • 250ml slagroom, ongeklopt
 • 100 gr. suiker
 • 1 vanillestokje
 • 2 eetlepels citroensap
 • halve theelepel speculaaskruiden
 • 250 gram kruidnootjes plus wat extra om te garneren
 • 3 eetlepels roomboter
 • 6 glaasjes, ik gebruikte masonjars

 

Bereiding

 1. Maak de pepernoten in kleine stukjes door ze fijn te slaan tussen een theedoek of gooi ze in de hakmolen. Smelt in een pannetje de roomboter en meng dit door het pepernoten kruim. Verdeel het kruim over de glaasjes.
 2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de Mon Chou los met de speculaaskruiden, citroensap en vanille. Meng voorzichtig de slagroom door het Mon Chou mengsel.
 3. Vul de glaasjes met het Mon Chou mengsel en garneer het met een beetje pepernotenkruim en een paar kruidnoten.
 4. Zet de no bake sinterklaascake 2 uur in de koelkast zodat hij op kan stijven.

no bake sinterklaas cheesecake

no bake sinterklaas cheesecake

no bake sinterklaas cheesecakeThat’s it, is dat makkelijk of is dat makkelijk?

Ik ga in ieder geval een rustig heerlijk avondje tegemoet zonder hyperactieve kinderen. In plaats daarvan gaan we lekker samen onder een dekentje op de bank een foute kerstfilm kijken ?

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

Geen berichten

Laat een bericht achter