Alle categoriën Inspiratie

Make over met Flexa Creations

Het was alweer een paar jaar geleden dat ik de kamer van mijn dochter had gerestyled. Eén muur werd behangen en de twee andere muren werden gewit. Waarschijnlijk zat ik destijds nog in mijn veilige “verpest mijn maagdelijke witte muren niet”-fase. Want het enige wat ik durfde te doen is een lichtroze lambrisering schilderen. Intussen is mijn angst voor kleur op de muur aanbrengen als sneeuw voor de zon verdwenen. Tijd om de handen flink uit de mouwen te steken en de kamer een kleurige up-grade te geven!

Ik gaf ooit al eerder aan dat ik van manlief in alle kamers los mag gaan met verf, behalve in de woonkamer. Die moet wit blijven en ergens begrijp ik dat ook wel, het straalt nu eenmaal veel meer rust uit als je binnen komt. De kleurrijke meubels en accessoires zijn immers al aanwezig genoeg. Om dan ook nog eens de muren te schilderen in allerlei kleuren zou mijn huiskamer in een hysterische Villa Kakelbont veranderen. Dus gaan we los in de rest van het huis, deze keer was de kamer van mijn dochter aan de beurt ?

Weg met veilig wit

Mijn dochter was echter ook heel erg gehecht aan haar witte muur dus dat was nog best even een dingetje. Ik mocht aan de slag gaan met één muur, meer niet. De andere maagdelijk witte muur moest blijven. In eerste instantie wilde ze de andere muur in diep kobalt blauw laten schilderen. Prima, maar om daarnaast dan een spierwitte muur te hebben ziet er natuurlijk ook niet uit. Dat zag ze zelf ook wel in. Dus ging ik op zoek naar een alternatief…

Kleuren uitkiezen

De kleuren die ik wilde gebruiken mochten niet te donker zijn. Donkere kleuren maken een ruimte namelijk vaak kleiner en het is al niet zo’n grote kamer. Ik koos voor lekkere frisse kleuren uit het kleurenpalet Accent van Flexa Creations. De kleuren Stylish Pink, Sweet Desire, Retro Vibe, Celadon Mint en Morning Snow gingen het worden.Flexa Creations

Welke kleur komt waar?

Nu ik definitief voor de kleuren had gekozen moest ik alleen nog kijken welke kleur waar zou komen. De frisheid die de kamer uitstraalde wilde ik namelijk wel behouden. Dus haalde ik eerst alle sprinkles en lijsten van de muur en ruimde de kamer leeg. Een mooi wit canvas bleef over, tijd om de Flexa Visualizer App te gebruiken.

Flexa Visualizer App

De Flexa Visualizer App is een hele handige tool die je kunt downloaden zodat je kunt zien hoe de kleur die je in gedachten hebt eruitziet op je muur. Wat veel mensen niet weten is dat er op deze app ook een functie zit om strepen te trekken op je muur.  Zo kun je verschillende kleuren ook naast elkaar plaatsen op één en dezelfde muur. Tik daarvoor op het meetlintje rechtsboven in de hoek van je scherm. Je kunt dan aangeven waar je wilt dat de lijn begint en eindigt. Flexa Visualizer App

Flexa Kleurtesters

Nu ik zeker was van de kleuren maar nog wel wilde kijken hoe de verf daadwerkelijk op de muur zou uitvallen gebruikte ik Flexa kleurtesters. In de bouwmarkt kun je al veel verschillende standaard kleurtesters vinden van Flexa maar je kunt ook elk gewenste mengkleur via de site van Flexa bestellen. Je hebt keuze uit meer dan 400 mengkleuren, dus als je het daarmee nog steeds niet kunt vinden…?

Flexa Kleurtesters

Flexa Kleurtesters

Nadat ik de kleuren op de muur had gezien wist ik het zeker. Ik wilde de bovenste helft van de muur in Celadon Mint, de onderste helft in Stylish Pink en een lijn ertussen met Retro Vibe. Hup hup, aan de slag!?

Flexa Creations

Afplakken maar!

Om de verdeling te maken gebruikte ik paarse afplak tape. Deze is erg geschikt voor kwetsbare ondergronden. Mocht je namelijk vlakken willen schilderen of iets dergelijks en je zou gewone tape gebruiken, dan loop je kans de onderliggende verf weer mee te trekken. Da’s niet zo handig natuurlijk. Om een strakke rechte lijn te maken zijn er verschillende manieren. Ik gebruikte een waterpas en meetlint en markeerde verschillende plekken op de muur. Zo kon ik de tape makkelijk langs deze punten plakken. Wat wel belangrijk is, is om de tape goed (!) aan te drukken en er meerdere malen overheen te wrijven. Zo voorkom je dat de verf alsnog achter de tape doorloopt.

Lambrisering maken met Flexa Creations

Tijd voor vieze vingers

Afplakken vind ik zelf altijd het vervelendste stukje, het kost best veel werk en je moet goed uitmeten. Maar als dat eenmaal gedaan is komt het (bijna) allerleukste gedeelte, het verven yihaaa!!! Tijd om mijn fouter-dan-fout outfit aan te doen inclusief badslippers en gaan met die banaan. Natuurlijk heb ik wel eerst de grond beschermd met plastic om te voorkomen dat mijn vloer meegeverfd wordt, netjes werken is niet zo aan mij besteed ?. Ik eindig altijd met verf in mijn haar en met het verwijderen van de rollers van de houders gebruik ik altijd mijn hele hand. Geen idee hoe ik dat zonder verf tot aan mijn ellebogen te krijgen kan doen, tips zijn welkom ?

Om te beginnen schilderde ik de onderste lambrisering in de kleur Stylish Pink. Het onderste gedeelte was al roze maar kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Het bovenste gedeelte schilderde ik in Celadon Mint, een hele fijne frisse kleur die helemaal niet donker overkomt. Als eyecatcher schilderde ik een verticaal vlak met een afgerond einde in de kleur Morning Snow. Zo’n afgerond vlak schilderde ik in de kamer van mijn zoon ook al.

Flexa Creations

Een ronde vorm op je muur maken

Om een mooie ronde vorm te maken pak je een potlood en een touwtje. Het beste effect krijg je als je een klein spijkertje in de muur slaat precies op het midden van het vlak. Bind daar een touwtje aan vast en bevestig je potlood aan de andere kant van het touwtje. Het touwtje moet precies even lang zijn als van het middelpunt naar de rand van het vlak. Houd het touwtje strak gespannen terwijl je een ronde lijn trekt van de ene naar de andere kant van het vlak. Pak dan een klein penseeltje om de randjes te verven, hier is wel een vaste hand voor nodig! Vul het vlak vervolgens in met een roller.

Rond vlak op muur schilderen

Tussen de lambriseringen in schilderde ik als contrast een lijn in Retro Vibe. Om de muur een extra frisse look te geven besloot ik twee dunne lijnen Morning Snow aan te brengen boven en onder de gele lijn. Het eindresultaat van deze muur laat ik je iets later zien.

Retro Vibe Flexa Creations

Op naar muur nummer twee

De angst van Yanou werd werkelijkheid, de witte muur moest wijken voor mijn creatieve uitspattingen. Ik werd hierdoor geïnspireerd door een plaatje wat ik op Pinterest vond. Ik vind het heerlijk om op Pinterest plaatjes te pinnen en inspiratie op te doen. De stenen in pasteltinten vormden mijn inspiratiebron voor de andere muur.

Pastel stenen Pinterest

Kilometers afplaktape

Om het geheel niet te druk te maken koos ik ervoor om de “bakstenen” alleen horizontaal te verven. Daardoor lijkt de muur immers ook wat langer. Gelukkig had ik genoeg rollen afplaktape dus kon ik vooruit ? Ik begon onderaan de muur en maakte eerst de horizontale lijnen met de tape. Vervolgens plakte ik de tape verticaal op verschillende afstanden.

Bakstenen schilderen met Flexa Creations

Vakken vulleeeee!

Tijd om de vakjes in te kleuren.

Ik gebruikte hiervoor de kleuren Celadon Mint, Stylish Pink, Sweet Desire, Retro Vibe en Morning Snow. 

bakstenen schilderen met Flexa Creations

De foto lijkt erg wazig maar dat ligt aan de verf die over de tape heen is geschilderd. En…I ain’t gonna lie…dit was echt een tyfus karweitje. De kleuren moeten goed verdeeld worden dus moet je regelmatig van een afstandje kijken of je dat goed doet. Omdat ik een rollertje gebruikte moest ik voorzichtig rollen zodat het niet over de andere vlakjes heen zou gaan. Uiteindelijk heb ik twee laagjes gedaan zodat de verf goed dekte. De kleur Retro Vibe moest ik in drie lagen aanbrengen want geel dekt nu eenmaal wat minder. En dan komt het mooiste moment: het verwijderen van de tape. Ik krijg daar altijd een ultiem ZEN momentje van ?.

Bakstenen schilderen met Flexa Creations

Zoals je ziet geeft het een heel leuk effect om de vlakken in verschillende groottes te maken. En omdat er witte “voegen” in zitten blijft het wederom een fris geheel.

Tafeltje pimpen

Op de zolder had ik nog een plantentafel staan die ik ooit via Marktplaats had gescoord. Daar zit nog een heel verhaal achter. (Iets met een villa à la Gooische Vrouwen en een man die het tafeltje verkocht waarvan je spontaan begint te kwijlen) Maar dat zal ik je besparen anders gaat deze blog een hele andere kant uit ? Ik schuurde en ontvette het tafeltje en schilderde deze in de kleuren Sweet Desire, Celadon Mint en Morning Snow.Tafel pimpen met Flexa Creations

tafeltje pimpen met Flexa Creations

Het eindresultaat

Weg zijn de witte muren, en mijn dochter is ontzettend blij. Wat vinden jullie ervan?

Flexa Creations Roestompoes

Flexa Creations Roestompoes

Flexa Creations Roestompoes

Flexa Creations Roestompoes

Flexa Creations Roestompoes

Liefs,

Maruska

Dit blog werd mede mogelijk gemaakt door Flexa

You Might Also Like...

8 Berichten

 • Reply
  Gertrud Prins
  12 december 2018 at 11:36

  Jeeeee wat een werk heb jij gehad zeg, petje af hoor! Maar het resultaat mag er zijn, ziet er super uit die ‘bakstenen’ muur! Plantentafel staat er ook geweldig bij.

  • Reply
   Maruska
   12 december 2018 at 11:40

   Dankjewel Gertrud! Ja was best een werkje maar daar hou ik eerlijk gezegd wel van. Geen standaard muur hier bij mij hè ?

 • Reply
  Lisanne
  13 december 2018 at 09:05

  Wauw, wauw, wauw! Wat heb jij een talent. Alles is zo mooi geworden. De wanden, de meubels. Ik zit mij hier een potje te kwijlen…??? super mooi gedaan!

  • Reply
   Roestompoes
   13 december 2018 at 18:45

   Wauw wat een super lieve woorden, ik zit even in een hoekje te blozen…dankjewel ?

 • Reply
  Gwen
  13 december 2018 at 10:47

  Jeetje wat gaaf en heerlijk die kleuren wat een mooi kamertje is het geworden !!!!!

  • Reply
   Roestompoes
   13 december 2018 at 18:44

   Dankjewel voor je reactie, ik ben er zelf ook erg blij mee!

 • Reply
  Liza
  23 december 2018 at 16:07

  Ooh wat is dit gaaf geworden! Het effect is super en dan die leuke accessoires erbij… love it!

  • Reply
   Maruska
   24 december 2018 at 15:39

   Dankjewel, ben er zelf ook heel blij mee en nog beter…mijn dochter ook ??

  Laat een bericht achter