Alle categoriën Inspiratie

Tafelkleed als basis voor de Feestdagen

Thuis hebben wij een grote houten eettafel staan. Onbehandeld hout is iets wat je niet heel veel tegenkomt in ons huis maar de meeste eettafels zijn er nu eenmaal van gemaakt. Een mens moet iets hé…Ooit heb ik overwogen de tafel wit te schilderen maar omdat hij geolied is blijkt dat 1 doffe ellende te zijn. De verf trekt er niet goed in namelijk. Een tafelkleed eroverheen leggen is op zich dan de meest makkelijke oplossing als je eens wat anders wilt.

Bescherming

Normaal gesproken ligt er niks op mijn tafel want een tafelkleed vind ik nu niet echt de meest trendy uitstraling hebben. Maar ja, ik ben een moeder en er wordt bij ons flink wat afgeknutseld aan tafel. En ook heel veel gegeten en gesnaaid. Met twee pubers en een kind van 9 gaat er dan ook heel wat eten doorheen in een week. Om mijn tafel een beetje te beschermen tegen al dat snaai en knutsel geweld leg ik er dan ook meestal iets op. Hell No dat stiften, verf of rode kool mijn tafel veranderen in een vlekken walhalla.

Tafelzeil

Meestal gebruik ik tafelzeil daarvoor in plaats van een tafelkleed. Het is makkelijk af te nemen en niks trekt erin. Hup, een nat doekje eroverheen en weer doorrr… Bovendien kost het geen drol om nieuw tafelzeil aan te schaffen. Mocht het intensief gebruikt zijn dan heb je voor een paar tientjes weer een nieuwe.

Gecoat tafellinnen

Als ik vrienden te eten krijg hou ik er van de tafel mooi te dekken. Het oog wil tenslotte ook wat en de beste basis is daarvoor een tafelkleed. Tafelzeil gebruik ik meer voor het praktische en een tafelkleed meer voor “de mooi”. Je servies en dergelijke komen nu eenmaal nét wat beter uit op een mooie ondergrond. Gecoat tafellinnen heeft een iets luxere uitstraling dan tafelzeil, maar dankzij de coating is hij toch ook heel goed af te nemen.

Feestdagen

Als inspiratie voor mijn kersttafel van dit jaar keek ik op Pinterest. Met Kerst kun je lekker over the top gaan wat betreft je tafeldekking, ik ben er gek op. Dit jaar zie je heel veel goud terugkomen, in het bestek maar ook in de accessoires.  Ik zet een aantal verschillend gedecoreerde kersttafels voor jullie op een rijtje.

Goud Metallic tafelkleed

Wil je de goudkleurige trend als basis gebruiken dan is dit goudkleurige tafelkleed wellicht iets voor jou.

Goud Metallic tafelkleed. Bron: TafelzeilOnline en Pinterest

Grafisch tafelkleed

Heb je nu servies in een effen kleur dan kan het heel leuk zijn om een tafelkleed met patroon te nemen. Zoals dit tafelkleed met grafisch elementen.

Grafisch tafellinnen. Bron: TafelzeilOnline en Pinterest

Roze tafellinnen

Mijn favoriet is, hoe kan het ook anders, dit roze tafelkleed. Goud en roze is een supermooie combinatie, hoe feestelijk?

Roze Gecoat tafellinnen. Bron:TafelzeilOnline en Pinterest

Zwart tafelzeil

Hou je meer van een “moody” kersttafel dan is dit zwarte tafelzeil een mooi idee. Zeker in combinatie met zwart servies zoals op deze foto.

tafelkleed
Zwart tafelzeil.Bron: TafelzeilOnline en Pinterest

Last minute
Ben je geïnspireerd geraakt door deze prachtige kersttafels? Tafelzeil kopen kan nog een paar dagen, de bovenstaande tafelkleden hierboven zijn allemaal te koop bij TafelzeilOnline. Dan heb je de goede basis alvast in huis.

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

1 Bericht

  • Reply
    Kersttafel styling 2018 - Roestompoes
    24 december 2018 at 15:45

    […] jaar koos ik voor een wit tafelkleed als basis met wit servies, wit kijkt altijd zo lekker fris. De roze bordjes kocht ik bij IKEA, net […]

  • Laat een bericht achter