Alle categoriën Inspiratie Persoonlijk

Kersttafel styling 2018

Geen last minute stress in de keuken dit jaar met Kerst voor mij. Eigenlijk heb ik dat nooit want meestal staat mijn man in de keuken om het lekkerste kerstdiner ever op tafel te toveren. Nee, dit jaar gaan we op Eerste Kerstdag uit eten en Tweede Kerstdag oudhollands gourmetten bij mijn moeder. Toch vind ik het leuk om een mooie kersttafel te dekken. Dit jaar wordt het dus een ontbijt kersttafel.

Ergens ben ik wel blij dat we geen omkijken hebben dit jaar naar het in elkaar flansen van een heel diner. Ik kan me herinneren dat we jaren geleden ooit het geweldige idee hadden om ieder 1 gerecht te maken bij mijn moeder. Ik koos voor het voorgerecht, een makkelijke kipcocktail salade. Lekker snel klaar, ik had geluk. Alleen mijn moeder en stiefvader niet want die zorgden voor het hoofdgerecht. Na een kwartier liepen ze al gestresst door de keuken omdat ze nergens plek hadden voor de pannen en schalen. Een aanrecht van anderhalve meter is gewoonweg te klein om alles op kwijt te kunnen. Ze stonden niet met hun handen in het háár maar met hun handen in de pánnen.

Om over mijn schoonzus maar te zwijgen… die koos voor het nagerecht, sneeuwpopjes van ijs. Dat liep uit op een klein drama, het ijs wilde niet meewerken en mijn schoonzus schold alles bij elkaar en de kerstsfeer daalde tot het dieptepunt. “Dit doen we nooit meer…” was onze conclusie. We besloten voortaan lekker uit eten te gaan en achterover te leunen.

Gourmetten

Dit jaar wordt het dus gourmetten. Met 12 man rond de bakplaat waar de vettige rook vanaf komt, supergezellig! Maar stiekem ben ik wel blij dat het niet bij mij thuis is. Ook al staat er een raam open, de vettige baklucht is denk ik tot eind januari 2019 nog terug te ruiken ? 

Kerstontbijt

Toch vind ik het ieder jaar weer leuk om de eettafel te versieren met Kerst. En aangezien we beide avonden van huis zijn, style ik de kersttafel dit jaar met het ontbijt. Lekker in de pyjama aan tafel en met Sky Radio op de achtergrond. Lekker rustig opstarten na een hele drukke periode en na het ontbijt samen de cadeautjes uitpakken die onder de boom liggen. Kaarsjes aan, theetje erbij, lekkere luxe broodjes met beleg, heerlijk..

Pastelroze met goud

Dit jaar koos ik voor een wit tafelkleed als basis met wit servies, wit kijkt altijd zo lekker fris. De roze bordjes kocht ik bij IKEA, net als de witte sterbordjes die erop liggen. Eigenlijk zijn het kaarsenschoteltjes maar ik vond ze ook wel leuk als klein bordje. Het goudkleurige bestek kocht ik al een tijd geleden bij de Kwantum. Destijds lagen ze er met 50% korting dus die móest ik meenemen, dat begrijp je. De goudkleurige pot met kersttakken kocht ik ook bij Ikea net als de placemats en de gouden onderzetters. De kleine goudkleurige kerstballetjes kocht ik bij de HEMA.

Kersttafel styling 2018
Kersttafel styling 2018
kersttafel styling roze met goud 2018

Wij gaan lekker genieten van een hele relaxte kerst, hele fijne feestdagen voor jullie allemaal!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

3 Berichten

 • Reply
  Frederique Steenen
  24 april 2019 at 13:54

  Ik was stiekem al een beetje aan het zoeken voor inspiratie voor kerst, ben er altijd vroeg bij. Bedankt voor weer wat inspiratie in ieder geval! 🙂

  • Reply
   Roestompoes
   24 april 2019 at 20:42

   Wat leuk! Ja je kunt er inderdaad niet vroeg genoeg bij zijn 😉

 • Reply
  interieur ontwerper
  13 augustus 2019 at 16:02

  Informatief artikel.

 • Laat een bericht achter