Alle categoriën Inspiratie Zelf maken

Traktatie van Lego blokjes

Vorige week was mijn jongste zoon Féron jarig, 10 jaar werd hij alweer. Toen hij 5 was knipperde ik een keer met mijn ogen en voilá, nu is hij 10.
Geen ideeee hoe dat zo snel is gegaan want in mijn ogen blijft hij altijd nog dat kleine manneke. Shocking dat ik nu gewoon alleen nog maar tieners heb en geen kleine kinderen. Man, wat kan een mens zich dan ineens oud voelen zeg!

Einde van een tijdperk

Sommige dingen doe je ook al jaren op de automatische piloot, zoals creatieve traktaties verzinnen. Na 14 jaar traktaties maken voor 3 kids lijkt dit tijdperk nu ook ten einde te komen. Ik besloot nog voor een laatste keer een leuke traktatie te maken. Volgend jaar zal het waarschijnlijk toch een zakje chips worden schat ik zo in…

Traktatie skills

Ik weet nog goed hoe ik bij elke aankomende verjaardag diep in de stress schoot wat ik nu weer moest verzinnen. Als 1 van mijn kinderen thuis kwam vol enthousiasme over de leuke traktatie die ze hadden gekregen, onderwierp ik ze altijd aan een klein kruisverhoor. Wát hadden ze gekregen, hóe zag het eruit, smaakte het lekker, waren er ook kinderen bij die het niet lekker vonden? En hoe hoog scoorde hij op de traktatie schaal van 1 tot 10? Alles om maar te weten te komen wat er nu onder die schaal met aluminiumfolie zat die die moeder ’s ochtends naar binnen had gesmokkeld.

Als ouder krijg je daar namelijk bar weinig van te zien. Op het moment suprème worden wij altijd naar buiten gebonjourd zodat het feestje kan beginnen. Gelukkig is er de laatste jaren Facebook waar alle moeders trots de traktatie laten zien waarop ze zo hard geploeterd hebben. Kunnen we eindelijk kijken wat die andere moeders ervan bakken 🙂

Komkommer krokodil

Nog één keer dus…een creatieve traktatie…geen komkommer krokodil want die staat al jaren op de “alles-behalve-dat-mam”-lijst. Een paar jaar geleden maakte ik snoepsushi wat toen een groot succes was. Dit jaar maakte ik een traktatie van Lego blokjes van cake. Ik begon met het bakken van 4 cakes. Je hebt per cake een pak bakmeel nodig, 4 eieren en 200 gram suiker.

Boodschappenlijstje

Wat denk je nou zelf? Je dacht toch zeker niet dat ik echt zelf 4 cakes heb gebakken? Nee, deze moderne mama ging gewoon naar de Jumbo en haalde 4 pakken budget boerencake. De goedkoopste natuurlijk, het enige wat je ervoor hoeft te doen is even bukken want ze liggen meestal niet op ooghoogte. Een stuk gemakkelijker en sneller dan 4 cakes bakken in een ochtend, toch? Verder kocht ik bij de Xenos 4 verschillende kleuren fondant, eetbare lijm en haalde ik een zak Smarties. Achteraf bleken 4 cakes veel te veel te zijn. 2 was ook ruim voldoende geweest. Tot half februari eten wij dan denk ik ook nog steeds van diezelfde cake.

Bakkers klaar? Rollen maar!

Ik begon met het halveren van de cake in de lengte. Daarna sneed ik de cake in stukjes. Per cake haalde ik er 12 stukjes uit. Vervolgens rolde ik de fondant uit met het rollertje wat ik speciaal daarvoor bij de Xenos had gekocht. Mijn oudste zoon van 17 zag hem de avond ervoor al klaarliggen op tafel en had daar hele andere ideeen bij dan een fondant roller. Het zal de leeftijd wel zijn denk ik 🙂


traktatie legoblokjes van cake
traktatie legoblokjes van cake
Lego blokjes van cake

Piece of Cake

Eerst strooide ik wat poedersuiker op mijn placemat zodat het fondant niet vast zou plakken. Daarna legde ik er een stukje cake op, sneed langs de cake het fondant uit en legde het plakje erbovenop. Nadat ik een hele schaal vol had konden de smarties er op geplakt worden. Ik gebruikte daar eetbare lijm voor, daardoor bleef het meteen goed vastzitten. Als laatste zette ik overal wat legopoppetjes bij en klaar was de traktatie.

traktatie legoblokjes van cake
traktatie legoblokjes van cake

Het waren uiteindelijk flinke legoblokken maar de klasgenootjes van Féron hadden ze binnen no-time op. Lang leve de gymles die ze vlak ervoor hadden gehad, beweging maakt hongerig dus deze traktatie ging er goed in!

Volgend jaar wordt hij 11 en dan kunnen dit soort traktaties natuurlijk niet meer. Dan is het not done om met een kindertraktatie aan te komen. Dan ga ik waarschijnlijk naar dezelfde Jumbo maar dan voor uitdeelzakjes chips. Goh wat zal ik stressvrije verjaardagen gaan hebben vanaf nu 🙂

Liefs,

Maruska


You Might Also Like...

4 Berichten

 • Reply
  Eline van Sukhi.nl
  23 januari 2019 at 17:45

  Dit is echt een superleuke en orignele traktatie!
  Ik ga dit zeker en vast ook uitproberen :).

  Groetjes,
  Eline van Sukhi.nl

  • Reply
   Roestompoes
   23 januari 2019 at 22:36

   Hoi Eline, leuk om te horen! Hij was hier ook een groot succes! Veel liefs!

 • Reply
  Gelukjes van Maris
  24 januari 2019 at 20:03

  Wat heb je dat weer leuk gedaan, heerlijk kleurig zoals ik van je gewend ben <3

  • Reply
   Roestompoes
   24 januari 2019 at 20:54

   Wat een lieve reactie, dankjewel!

  Laat een bericht achter