Alle categoriën Inspiratie

showUP 2019, mijn favorieten en een verslag

In het najaar was ik ook al op showUP, op een bloedhete dag nog wel. Man man wat wat het toch afzien toen in die warmte, ook voor de standhouders. Ik schreef er destijds ook al een blog over. Gelukkig was de temperatuur deze keer was wat aangenamer… Ik neem jullie in vogelvlucht mee langs wat favorieten van mij. Ik kan jullie alvast vertellen dat er volop kleur was deze editie, zo ontzettend leuk om te zien! Kijken jullie met me mee?

Trendzone door Jan Agelink

Elke keer is het weer een feestje om de trendzone te bekijken van Jan Agelink, ook wel bekend als Jan Trendman. Op dit trendpodium verzamelde hij diverse designobjecten tot een kleurrijk geheel. Lekker gesorteerd op kleur wat zorgde voor een “very satisfying” aanblik. Met een paar supertoffe uitblinkers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mintgroene tafel op bovenstaande foto van SupertoysSupertoys. En de gele mantel klok van Kloqclocks, het afdruiprek van Rice met bordjes van &Klevering niet te vergeten. Met als klapstuk uiteraard de geweldige Reciproce kast van Mo.man.tai

Rijkswachters

De meesten van jullie kennen de Rijkswachters misschien wel. De houten robots gemaakt van oude houten transportkisten waar vele kunstobjecten van het Rijksmuseum in zijn bewaard. Studio Hamerhaai stond er deze editie met niet alleen Rijkswachters maar ook deze prachtige kast, beschilderd door Annemiek van Duin. Laatstgenoemde was ook aanwezig en beschilderde “live” Rijksmeesters, met afbeeldingen die zo uit het Rijksmuseum komen. Over unieke kunstwerkjes gesproken, echt prachtig!

Vitra en Artek

Een stukje terug liep ik tegen deze supervette kobaltblauwe bank aan van Artek, zo’n mooie combinatie met de zwart-witte objecten van Vitra.

Artek sofa op ShowUP

Happy WhatEver

Dat ik een echte sucker voor grafische gekleurde patronen ben zal jullie niet vreemd in de oren klinken. Een tijd geleden mocht ik de Happy Hugs van Happy Whatever nog op de foto zetten in mijn huis. Kaarten die je kunt versturen maar die de ontvanger tevens ook kan vouwen zodat je ze over een vaas heen kunt schuiven. Op ShowUp presenteerden ze hun nieuwste collectie in samenwerking met Tom Abbiss Smith. Kijk nou wat een kleurexplosie, ik zie ze al helemaal staan hier met een paar bloemetjes erin.

Wat ook nieuw is zijn de Happy Invites, kleurrijke uitnodigingen die je kunt versturen naar je vriendin, vader of wie je dan ook maar wilt uitnodigen om iets leuks te ondernemen. Eigenlijk zou ik alle kaarten wel willen ontvangen, behalve de Sport date, dat moge duidelijk zijn?

Vissevasse

Om 13.00 was ik door Triangle PR uitgenodigd voor een traditionele Deense Hygge bij Vissevasse. Verschillende bloggers konden genieten van een heerlijk oogstrelend hapje, zeg nou zelf…dit is toch te mooi om op te eten? Toch deed ik het uiteindelijk want deze dame is op dieet en mooi niet dat ik zoiets lekkers aan me voorbij laat gaan.


Ook konden we meteen kennismaken met de nieuwe producten van Vissevasse. Ik liet eerder al weten echt een zwak te hebben voor het mooie pastel gebruik en de typografie van dit merk. Nieuw dit jaar zijn onder andere de puzzels. In het doosje zit een poster en de puzzelstukjes kunnen de kinderen er dan op leggen om te leren puzzelen.

puzzel van Vissevasse

Maar wat ik echt helemaal te gek vond was het inpakpapier Everwrap. Dubbelzijdig bedrukt in de mooiste dessins en volledig herbruikaar. Everwrap kreukelt namelijk niet omdat het niet gemaakt is van papier maar van 100% chemisch vrij plastic. Waarschijnlijk ga ik het niet gebruiken om iets mee in te pakken. Ik zie mezelf al helemaal staan… Ik geef mijn vriendin een cadeau om vervolgens vriendelijk doch dringend te vragen of ik het terug mag. ? Ik denk dat ik ze beter in kan lijsten in plaats van mijn vriendinnen voor het hoofd stoten.

Return to Sender

Mijn volgende date was bij Return to Sender. De handgemaakte producten zijn originele cadeaus die ook iets terug geven. Je geeft jezelf een prachtig cadeau terwijl je de maaksters een betere toekomst geeft. Door iets te kopen bij Return to Sender zorg je er namelijk voor dat vrouwen in ontwikkelingslanden een kans krijgen om aan de armoede te ontsnappen. Hoe mooi is dat? En het fijne is dat de producten stuk voor stuk ook erg mooi zijn. Ontworpen door Nederlandse top designers in samenwerking met vakmensen uit ontwikkelingslanden. Een stukje van daar wat helemaal in ons interieur van hier past. Vooral het kleurrijke servies vind ik prachtig, op de site vond ik ook hun Bubbel bakje en mokjes. Deze heb ik gelijk op mijn wishlist gezet. Superleuk om met je gesproken te hebben Daphne!

Snacken en weer door…

Cor Unum

Het prachtige keramiek bij Cor Unum was om bij te kwijlen zo mooi… Onlangs was ik nog in hun pas geopende pand in Den Bosch, als jij ook gek bent op mooi keramiek van verschillende kunstenaars dan moet je daar zeker een kijkje nemen. De Carter Vaas van Floris Hovers en de Tulpen vazen van Bas van Beek die je hieronder ziet zijn echt juweeltjes.

Harm en Elke

En als we het dan toch over mooi keramiek hebben…Studio Harm en Elke mag uiteraard niet ontbreken in mijn lijstje. Dit creatieve duo uit het zuiden van het land maakt ontzettend veelzijdige producten. Zoals deze mooie kleurschaaltjes, het glazuur lijkt net waterverf. Op de wand hingen ook hun beroemde klokken en nieuwe wandvaasjes, welke zou jij graag in huis willen hebben?

Renske Versluijs

Ook al was Renske Versluijs zelf niet op ShowUp, haar mooie sieraden en wandhangers waren er wel. Als liefhebber van de Memphis stijl gaat mijn hart altijd een stukje sneller kloppen bij het zien van het werk van Renske. Grafische vormen gecombineerd met contrasterende kleuren, ik hou ervan.

&Klevering

Als je &Klevering zegt dan denk je meteen aan uitgesproken kleurrijk design. En dat was goed te zien bij deze editie van ShowUP! Als ik een stand had kunnen “copy paste”-en naar mijn eigen huis dan was deze het wel geweest.

De kussens en met name de vazen vond ik geweldig, de roze staat dan inmiddels ook al op mijn ellenlange wishlist. Die gele binnenkant is toch geweldig? Ik hoop dat ze snel verkrijgbaar zijn want die gaat linea recta in mijn winkelmandje!

&Klevering vazen stripes

Nog een paar favorieten op showUP in vogelvlucht

Omdat dit blog anders veeeeel te lang wordt wil ik in het kort nog een paar hoogtepuntjes delen…

à la Collection

Een sieraden en interieur merk uit Haarlem, volop goudkleurige objecten in combinatie met pastellen en groentinten, heel sfeervol.


Uitgelijnd

Kaartjes van Uitgelijnd uit Vlaanderen met korte catchy teksten. Mijn Brabants hartje maakte een sprongetje bij het zien van veelal herkenbare woorden als “keitof”. ?

Kitchen Trend

Bamboe servies in mooie koele Scandinavische tinten van Kitchen Trend.

Bamboe servies van Kitchen Trend

Jasmin Djerzic

The Flying Dutchman, zo heet deze geweldige lamp van de van origine Bosnische ontwerper Jasmin Djerzic. Ooit hoop ik deze lamp in mijn eigen huis te mogen hebben, zo mooi vind ik hem. Ook verkrijgbaar in het zwart en goud voor diegenen die écht een statement willen maken!

The Flying Dutchman lamp door Jasmin Djerzic

Uhmm box

Duurzame opvouwbare (lunch)boxen van Uhmm, verkrijgbaar via Tenc Lifestyle. Onlangs stonden ze nog in de Linda, misschien heb je ze voorbij zien komen. Gemaakt van “veilig” plastic waar je perfect je eten in kunt opbergen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en straps, hierover later meer!

Uhmm box

Dat waren ze dan, mijn hoogtepunten van ShowUP. Ik ben benieuwd wat er na het lezen nu op jullie verlanglijstje staat!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

6 Berichten

 • Reply
  Chelan
  7 februari 2019 at 06:46

  Super blog!! ♡

  • Reply
   Roestompoes
   7 februari 2019 at 06:52

   Superlief Chelan dankjewel! Het was dan ook echt een hele mooie beurs deze keer, vond je ook niet?

 • Reply
  Gertrud Prins
  8 februari 2019 at 09:59

  Mooi Maruska, ik was ook helemaal weg van de Carter vaas van Floris Hovers.. dat wordt sparen 😉

  • Reply
   Roestompoes
   8 februari 2019 at 10:26

   Nou inderdaad Gertrud, dat wordt zeker sparen ?

 • Reply
  Femke van Dijk
  15 april 2019 at 16:23

  Bedankt voor het delen, super leuk! 🙂

  • Reply
   Roestompoes
   15 april 2019 at 18:21

   Leuk dat je het gelezen hebt, graag gedaan!

  Laat een bericht achter