Alle categoriën Zelf maken

Zoete Aardappelcurry met Bloemkool

Sinds kort ben ik een beetje bezig met letten op mijn voeding. Toen ik een paar weken geleden namelijk mijn lentegarderobe onder de loep nam schrok ik wel een beetje. Ik weet niet wát ik het afgelopen half jaar heb gedaan maar het was niet best, dus tijd voor actie. Ik besloot dat het tijd werd om gezonder te eten zodat ik hopelijk deze lente weer in mijn rokjes pas. Om te beginnen skipte ik zoveel mogelijk koolhydraten en zocht wat recepten op. Deze Zoete Aardappelcurry is echt een aanrader!

In de blogbox die ik pas ontving zat dit pakketje van A. Vogel. In het pakketje zaten verschillende soorten kruidenzout van Herbamare. Ik ben normaal gesproken heel erg van de kant en klare sauzen. I know…dat is natuurlijk niet gezond en het “sticks to the hips” in no time maar het is gewoon zo makkelijk… Met dit kruidenzout hoef je maximaal 4 andere kruiden toe te voegen en je hebt de perfecte basis voor je saus. Lijkt deze Zoete Aardappelcurry jou ook wel wat, dan volgt hieronder het recept.

Ingrediënten:

Voor 4 personen

 • 900 gr. zoete aardappelen
 • 400 ml. kokosmelk
 • 1 bloemkool
 • 1 handje geroosterde amandelen (grof gehakt)

Voor de kruidenmix

 • 1 theelepel Herbamare Spicy
 • 2 theelepels kurkuma
 • 2 tl. komijn
 • 1 tl. kaneel
 • 1 tl. korianderzaad

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng voor de kruidenmix 2 eetlepels olijfolie met de kruiden
 3. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Verwijder de stronk van de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
 4. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een scheut olijfolie en rooster in 20 min. goudbruin in de oven.
 5. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan, voeg de zoete aardappel en de kruidenmix toe en bak 3 min. op laag vuur. Giet 100 ml. water en de kokosmelk erbij en breng langzaam aan de kook. Laat het geheel op laag vuur 10-15 min. koken. Roer de geroosterde bloemkool erdoor.
 6. Serveer naar smaak de curry met de grof gehakte amandelen, garneer eventueel met wat verse koriander.

Ik serveerde er naanbrood bij met knoflookkruiden voor de liefhebbers.

Eet smakelijk!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Gertrud Prins
  22 februari 2019 at 17:47

  Ziet er werkelijk heerlijk uit, ik ga hem onthouden. We lusten alles van het lijstje 😉

  • Reply
   Roestompoes
   26 februari 2019 at 19:25

   Ik vond hem echt heel lekker, ben benieuwd wat je ervan vindt!

  Laat een bericht achter