Alle categoriën Shoptips

Klusjesman via Werkspot

Ik heb ooit wel vaker verteld dat ik echt geboren ben met 2 linkerhanden. Toen ik mijn huidige man leerde kennen had ik ergens stille hoop dat hij wél gezegend was met klus skills. Helaas pindakaas…mijn man bleek niet eens 1 (!) linkerhand te hebben. Klusjes in ons huis werden altijd uitbesteed aan de papa’s wat ook wel makkelijk was. Maar tegenwoordig huren we voor elke klus iemand in. We moeten wel want we kunnen gewoon simpelweg niks, wat dat betreft zijn we echt een stelletje kneuzen.

Mijn man wist het namelijk te presteren om de radiator te verven met muurverf en een schok van 220 te krijgen toen hij alleen maar in de buurt kwam van het stopcontact. Als hij bezig was zat ik meestal in de andere kamer af te wachten wanneer ik de schroevendraaier voorbij zou zien vliegen. Klussen met Cem staat dan ook gelijk aan mijn huwelijk op het spel zetten. Vandaar dat ik kleine klusjes meestal probeer zelf op te lossen. Een chifonnetje losdraaien om de boel te ontstoppen of een keukendeurtje afstellen lukt me inmiddels wel. Dankzij Youtube, echt de beste uitvinding ooit wat dat betreft. ? Maar grotere projecten besteden we meestal uit aan een klusjesman.

Uitstelgedrag

Naast grote karweien blijven er ook heel vaak van die kleine dingen liggen waar je gewoon niet aan toe komt. Zo heb ik er bijvoorbeeld 4 jaar over gedaan om de plinten in de woonkamer wit te schilderen. Ik had er zo geen zin in… Alles aan de kant schuiven voor een stel plinten, ik kon wel iets belangrijkers verzinnen dan dat. Koffie drinken met vriendinnen bijvoorbeeld, of een Netflix marathon kijken. Maar soms móet je gewoon de schouders eronder zetten en dingen afronden. Achteraf geeft dat altijd wel een fijn gevoel vind ik.

Donkere dagen voor Kerst

Het klusje waar we binnenkort toch écht aan moeten beginnen zijn de lichtspotjes in de keuken. Vorige zomer overleden de 2 spotjes boven de afzuigkap. Maar ach…het was toch licht tot een uur of half 11 dus hadden we er weinig last van. Maar daar bleef het niet bij, de ene na de andere kapte ermee. Met als resultaat dat van de 8 spotjes er nu nog maar 4 werken. En dat is best lastig zo in de winter want je ziet geen fluit. We hoeven nog nét niet te koken met kaarslicht maar het scheelt anders verrekt weinig! Nu hoor ik je zeggen, dan vervang je toch een lampje? Nou…zo simpel is het jammer genoeg niet want het binnenwerk blijkt stuk te zijn. En als het op elektra aankomt wil ik echt geen risico nemen, dat laat ik liever over aan een vakman.

Zie hier onze enigszins gedateerde keuken, erg lastig om fatsoenlijk op de foto te krijgen. Lekker scheef ook.

Werkspot

Nu de winter bijna achter de rug is en het weer langer licht is gaan we er werk van maken. Ja de timing is weer on point zullen we maar zeggen… ? Ik ontving pas geleden namelijk een blogbox met allemaal goodies. In die box zat een waardebon van 100 euro te besteden bij Werkspot. Op de site van Werkspot kun je een klusopdracht plaatsen. Je selecteert zelf 10 vakmensen in je regio en deze kunnen dan op jouw klus reageren en een offerte uitbrengen.

Zoals je ziet is het linker afdekplaatje gesneuveld, rechts werkt inmiddels sinds augustus ook niet meer

Afwachten maar…

Ik heb inmiddels mijn klus op Werkspot gezet met een duidelijke omschrijving van wat er gedaan moet worden. Nu is het wachten op de offertes van de vakmensen die ik geselecteerd heb. Eén ding is zeker… eindelijk komt er licht in de duisternis! Zo’n fijn idee om het uit handen te geven. Zeker als die klusjesman lang, donker en knap is… Emilio heet en een shirt aan heeft waar zijn biceps uit knallen. Jammer dat ik daar niet op kan selecteren ? Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.

En nu jij!

Heb jij ook een klusje liggen waar je niet aan toe komt om wat voor reden dan ook? Dan heb ik een verrassing voor je. Want ik mag van Werkspot een waardebon van 100 euro weggeven aan 1 van jullie! Wil je kans maken om eindelijk dat vervelende karwei door een klusjesman op te laten knappen die er écht verstand van heeft? Dit is wat je ervoor moet doen.

Laat in een reactie onder dit blog weten voor welk klusje jij deze waardebon zou gebruiken en waarom. Over een week zal ik een winnaar uitkiezen, heel veel succes!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

12 Berichten

 • Reply
  Mieke Kosman
  26 februari 2019 at 19:22

  Wij hebben een paar hele hoge ramen vensterbanken buiten die geverfd moeten worden. De klussen die letterlijk binnen bereik zijn lukken nog wel maar als er een stijger bij komt kijken blijft het liggen.

 • Reply
  Linda
  26 februari 2019 at 20:04

  Oh mmmm dat aanbod klinkt erg fijn! Hier ook twee linkerhanden…en manlief heeft geen klushanden. En onze thermostatisch douchekraan gaf van de zomer geen koud water…en je weet hoe heet het van de zomer was ? kraan kopen lukt waarschijnlijk wel maar vervangen? Daarvoor zou een klusjesman wel handy zijn! Liefs, Lin – hipenhandgemaaktbylin

 • Reply
  Silvia
  26 februari 2019 at 20:12

  Heel graag de trap, die ziet er vreselijk uit. Nu kan ik veel zelf, maar niemand wil alleen ik. Dit is echt een te grote klus voor mij helaas :'(

 • Reply
  Ron van Lavieren
  26 februari 2019 at 21:13

  Afdak aan ons huis maken, ik kan en doe veel zelf maar het monteren/bevestigen aan ons huis laat ik liever aan een vakman over.

  • Reply
   Roestompoes
   24 maart 2019 at 16:14

   Ron, jij wint de tegoedbon van 100 euro voor Werkspot! Ik neem zsm contact met je op!

 • Reply
  Renate Lomans
  26 februari 2019 at 21:48

  Ook ik heb een lieve man met twee linkerhanden en ben zelf absoluut geen klusser. Maar ik heb een prachtig atelier met een mooie erker. Daarin zitten nog de originele houten jaren 30 rolluiken in. Helaas heb ik ze nog nooit gezien (ik woon er al 10 jaar) omdat de rolluikbanden al jaren kapot zijn….. Ik zou dus enorm blij zijn als die eens door een handige klusjesman of vrouw gemaakt kunnen worden. Groetjes Renate

 • Reply
  Antoinette
  26 februari 2019 at 22:04

  Ohw hier ook een man met 2 linkerhanden. En zelf kom ik nergens aan toe. Onze tuin en balkondeuren moeten hoognodig van binnen goed aangepakt worden. Er zitten ruitjes in van enkel glas en het is afgebladderd en er zitten zwarte schimmel randen. Ja echt goor… Ook moet onze trap en de hal nog een opdrisbeurt, dus een binnenschilder is meer dan welkom!
  Groetjes Antoinette

 • Reply
  Madelon van den Heiligenberg
  26 februari 2019 at 23:25

  Ik heb een bruin bed, maar wil het graag zwart laten verven. Ik durf het alleen niet zelf te doen…. hoe mooi zou deze waardenbon zijn! Ik hoop heel hard!

 • Reply
  Irene
  27 februari 2019 at 00:40

  Wat een leuke actie!! Er komt eind maart een enorme verbouwing aan, waardoor we blijkbaar onze adem inhouden qua klusjes. Alles blijft liggen, want het grote uitbouwen gaat beginnen. Heel suf natuurlijk, want nu is het JUIST de tijd om de ruimtes waar we 6 (zes) gaan wonen op orde te hebben. Ik zou graag een klussjesman via werkspot willen
  hebben om alle lampen op te hangen in slaapkamers. Lampen zijn er al een jaar of twee, de moed om de ladder op te gaan duidelijk niet….?

  Fijne avond!

  • Reply
   Irene
   27 februari 2019 at 00:41

   *6 (zes) weken! ?

 • Reply
  Caroline Seignette
  27 februari 2019 at 12:41

  Haha heerlijk!!? Maar wat een timing dit bericht Roes, hier al 2,5 jaar geen licht in de gang!? Manlief wel redelijk handig maar schijnt ook een elektra dingetje te zijn dus uitbesteden is beter voor iedereen? xx Caroline

 • Reply
  Wendy Koning
  27 februari 2019 at 17:59

  ?Met een man die wel goddelijk kan koken hebben we t maar niet over klussen. Maar mocht ik het winnen dan regel ik a la minuut een nieuwe achterdeur die de werkspot-held mag komen afhangen

 • Laat een bericht achter