Alle categoriën Persoonlijk

Lekker ertussenuit in B&B de Oude Kazerne

Even weg uit de drukte met het gezin, wie wil dat nou niet? Toen ik pas geleden een uitnodiging kreeg om een nachtje te slapen in een splinternieuwe B&B hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken. Samen met mijn man en mijn jongste twee kinderen reden we naar Kaatsheuvel. De oudste van 17 wilde niet mee. Het vooruitzicht om eindelijk een keer het rijk alleen te hebben was vele malen aantrekkelijker dan met ons op stap te gaan. Hij stortte zich liever in een game marathon van 36 uur met een kleffe pizza en god weet wat nog meer. Wij genoten juist van het mooie weer buiten want oh wat hebben we geluk gehad die dag. Het was gewoon volop lente!

Wie Kaatsheuvel zegt denkt meteen aan de Efteling

De Efteling is voor ons een half uur rijden en we zijn er de afgelopen 20 jaar dan ook bijna ieder jaar geweest. Meestal gingen we op een zaterdag in de zomer als het park tot 23.00 open is. We kwamen dan aan om een uur of 10.00 en voor ons gevoel hadden we dan zeeën van tijd. Niks was minder waar natuurlijk want de helft van de tijd stond je in de rij bij letterlijk iedere (!) attractie want op die zaterdagen is de drukte in de Efteling op zijn hoogtepunt.

Met 4 buggy’s, 6 kleinkinderen en een opa die een koelbox in de vijfde buggy rondduwde kwamen we onze dag wel door. Om dan compleet gesloopt en stront chagrijnig om half 12 ’s nachts in de auto terug naar huis te karren. Dat moest beter kunnen… En zo planden we een dagje Efteling met als vooruitzicht een heerlijk relaxte overnachting op loopafstand bij B&Bde Oude Kazerne.

Change of plans…geen Efteling maar zuurstof snuiven in de Loonse en Drunense Duinen

Maar het liep allemaal een beetje anders. Het warme weer en de wetenschap dat half Nederland vakantie had en in het grootste pretpark van Nederland rondstruinde veranderde onze planning. We besloten om naar de Loonse en Drunense Duinen te gaan. Genieten van de zon en de rust in plaats van ons kapot te ergeren in de rij bij de Vliegende Hollander. Dat klinkt toch veel beter?

Loonse en Drunense Duinen

Oude Brandweerkazerne

Na de halve middag rondgesjouwd te hebben tussen de duinen reden we terug naar Kaatsheuvel. Op een zonovergoten terras ging de late lunch er goed in bij Grand Café du Nord. Lekker even genieten van het zonnetje voordat we in konden checken bij onze B&B in Kaatsheuvel die aan de andere kant van het plein lag. De B&B waar we zouden overnachten heet “de Oude Kazerne”. En als je het gebouw ziet snap je meteen waarom. Het bevindt zich namelijk in een oude brandweerkazerne in het hartje van Kaatsheuvel. Ook zijn er een aantal bedrijven gevestigd in hetzelfde pand. Achter de mooie mintgroene deuren bevinden zich onder meer de winkel van Kamado Express, het blogmarketing bureau Blog Brains en een vestiging van Domino’s Pizza.

oude kazerne Kaatsheuvel

B&B De Oude Kazerne

De oude brandweerkazerne is een ontzettend gaaf industrieel gebouw dus je kunt je wel voorstellen hoe nieuwsgierig we waren naar onze B&B! De ingang van De Oude Kazerne ligt aan de achterkant van het pand. Eigenaar Marcel heeft een stuk van deze oude brandweerkazerne compleet gerenoveerd tot een B&B. Wat vroeger de hal en de kantine was van de brandweermannen is nu een fijne plek waar je met 6 tot 8 personen kunt verblijven.

De sfeer van het verleden is overal terug te vinden. En dat komt vooral door de industriële elementen zoals het aanrecht en de bakstenen muur en vintage brandweer uitrustingen die overal terug te vinden zijn.

Oude spuitkoppen, brandweerhelmen, slangen en een ouderwetse luchthoorn bijvoorbeeld. Voor de zekerheid checkte ik nog even bij Marcel of die laatste niet geprogrammeerd was om af te gaan de volgende ochtend… Een overnachting in de sfeer van vroeger beleven is natuurlijk geweldig maar het dusdanig beleven dat je om 7 uur ’s ochtends strak overeind in je bed zit hoeft voor mij nu ook weer niet. Gelukkig hing hij er alleen maar voor de sier, ik kon met een gerust hartje gaan slapen. ☺️De Oude Kazerne Kaatsheuvel

De ouder slaapkamer

Vroeger was dit de hal waar de brandweermannen binnenkwamen, tegenwoordig kun je er slapen. De oude stalen deuren zijn behouden gebleven en als je ze ’s avonds dichtdoet met de gordijntjes ervoor is het een lekker knusse slaapkamer.


De Kinderslaapkamer

Brandweermannen sliepen vroeger natuurlijk niet in zo’n luxe bed. Nee…die sliepen in stapelbedden en zo ook onze kinderen. Compleet met brandweerhelm op klom onze jongste bovenin één van de bedden. Best een uitdaging nog met zo’n zwaar geval op je hoofd, zeker als je de klep ook nog eens dicht doet… Natuurlijk bleef de helm inclusief klep niet lang op want na een halve dag in de buitenlucht begon hij scherm-afkickverschijnselen te krijgen. Godzijdank hadden we WIFI dus onze avond was gered!


Boodschappen doen met een lege maag…

Om de avond gezellig te houden met twee pubers is het natuurlijk van het grootste belang dat er genoeg snaaivoer in huis is. Alhoewel de LIDL op loopafstand is pakten we toch de auto. Want zoals verwacht kwamen we met een voorraad eten thuis waar een weeshuis een week mee vooruit zou kunnen. We waren denk ik even vergeten dat we maar één nachtje zouden blijven in plaats van vijf. Kipkluifjes, kaasjes, chocola, popcorn, chips en voor onszelf 3 flessen rosé. Het leek wel alsof de hongerwinter eraan kwam. Kun je nagaan dat we de kinderen ook nog een vette pizza van de buurman hadden beloofd en dit daarna nog allemaal op moest. Needless to say dat dit laatste niet gelukt is. We zijn dan wel varkens soms maar zelfs voor ons was dit teveel.

Terwijl wij als ouders onder het genot van een rosé keken naar de twerk shows van de kinderen ( ja…echt…) kwam ik op een geniaal idee. Waarom dichtgeslibd en wel op de bank zitten als je deze ook kunt transformeren in een bed? Want met 6 bedden en slaapmogelijkheid voor 8 personen móest er wel ergens een extra slaapplek zijn. Dus binnen een mum van tijd maakten we van de bank een heerlijke ligplek voor ons samen. Chillen twee punt nul noemen we dat! Maar om een uur of 11 ging het licht toch echt uit bij ons allemaal. Deurtjes dicht, gordijntjes toe en lekker slapen maar.

Rise and Shine

Rond een uur of 8 ontwaakten we langzaam uit onze food-coma. Eerst sprongen we lekker onder de douche en genoten we samen van een lekker uitgebreid ontbijt. Alsof we nog niet genoeg te eten hadden gehad de dag ervoor… Terwijl manlief verse broodjes ging halen, dekte ik alvast de tafel met lekkere verse jus en koffie uit de Nespresso.

Na het eten moest er natuurlijk nog het nodige geïnspecteerd worden. Want hoe vaak krijg je nu de kans om als echte brandweerman rond te lopen? Alleen was de teleurstelling wel groot toen hij de helmen niet mee mocht nemen. Ergens kon ik hem wel begrijpen…zelf had ik ook wel het één en ander mee willen nemen.?

Aan al het leuks komt een eind

Nadat we de koffers gepakt hadden mochten we van Marcel nog een kijkje nemen in de slangentoren. In dit gedeelte van de kazerne werden vroeger de brandweerslangen opgehangen om te drogen. Marcel bruist van de ideeën wat hij nog met dat gedeelte wil gaan doen over een aantal jaar. Het is dan ook een geweldig inspirerende ruimte met al die trappen. Een pop-up restaurant met zo’n uitzicht over de markt zou toch geweldig zijn? Eerst maar even het tweede appartement realiseren op de begane grond, aldus Marcel.

Geïnspireerd geraakt?

Alhoewel wij zelf niet naar de Efteling zijn gegaan is de Oude Kazerne de perfecte plek om dat Efteling gevoel vast te houden in een lekkere sfeervolle industriële omgeving. Je parkeert er gratis je auto en na een kwartiertje lopen sta je al aan de poort. Op de terugweg pak je een lekkere pizza bij de buurtjes of ga je gezellig aan de overkant een drankje doen bij Grand Café du Nord. Een overnachting in deze B&B staat namelijk qua kosten gelijk aan een avondmaaltijd in de Efteling met het hele gezin en een duur parkeerticket. Eigenlijk heb je dus door de kosten die je je uitspaart ook nog eens een overnachting erbij!

En mocht je bij het boeken van deze geweldige B&B in Kaatsheuvel de code ROESTOMPOES10 gebruiken, dan krijg je nog eens 10% extra korting! Maar wees er snel bij want deze code is geldig tot en met juni 2019.

Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van mijn verblijf bij de Oude Kazerne. Marcel en het team van Blog Brains nogmaals hartelijk bedankt!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

3 Berichten

 • Reply
  Leoni
  15 maart 2019 at 20:05

  Wat een gave plek!! En wat heb je dr een leuk blig van gemaakt, hele mooie foto’s??
  Groetjes Leoni.

  • Reply
   Roestompoes
   17 maart 2019 at 20:53

   Ja, was echt een hele mooie b en b. Dankjewel!

 • Reply
  Gertrud Prins
  19 maart 2019 at 13:03

  Super blog Maruska, de B&B ziet er geweldig uit! Jullie hadden er ook lekker weer bij, verstandig besluit als je het mij vraagt 😉 De rosé nog opgekomen?… X Gertrud.

 • Laat een bericht achter