Alle categoriën Inspiratie

De trap in de restyling met Flexa

In een ver grijs verleden bestond mijn huis uit hoofdzakelijk zwart, wit en hout. Het is bijna niet te geloven maar het is echt zo. Inmiddels is er de afgelopen jaren heel wat veranderd. In elke kamer van ons huis vind je nu heel veel kleur terug. Maar hier en daar zijn nog wat ruimtes die wel een kleurige update kunnen gebruiken. Eén van die ruimtes is de trap naar boven. Die stamt nog uit het tijdperk veilig, kleurloos en oersaai. De kleur die op de wand zit kun je het beste vergelijken met een soort van poepbruin maar dan van de grijzige soort. Smakelijk ? Tijd om deze ruimte eens aan te pakken zodat hij wat meer bij de rest van het huis past!

Trap makeover met Flexa
Trap makeover met Flexa

Donker hol

De trapopgang bij ons is een hele donkere ruimte dus ik heb dan ook jaren gedubd over wat voor kleur ik wilde gebruiken. Een paar jaar jaar geleden had ik al een klein stukje muur wit gesausd maar daar bleef het bij. Ik dacht dat wit de ruimte een stukje lichter zou maken maar ik vond het zo ontzettend nikszeggend. Dus liet ik het nog maar even zo. Afgelopen zomer vond ik het dan toch echt wel tijd worden om ermee aan de slag te gaan. Het budget liet het helaas niet toe om de vloerbedekking te vervangen voor iets anders. Aangezien ik geen geldboom in mijn tuin heb en ook geen sponsors liet ik het er maar op zitten.

Ik haalde wat staaltjes bij de bouwmarkt, hing ze op en heb er uiteindelijk bijna een half jaar naar gekeken. Ja echt…zo moeilijk vond ik het. Niet alleen de kleurencombinatie uitkiezen maar ook het patroon wat ik wilde aanbrengen wisselde bijna elke week. De trap is nou eenmaal een ruimte die vanwege zijn schuine en hoge muren vrij intensief is om te schilderen dus wilde ik zeker zijn van mijn keuze. Maar na een 6 maanden durende stare-contest was ik eruit.

Trap makeover met Flexa

Kleurencombinatie

Omdat de ruimte zo donker is wilde ik de basiskleur licht houden. Maar ik besloot wel een lekkere contrasterende kleur erbij te gebruiken als accent . Ik koos de kleur Stylish Pink uit de Creations lijn van Flexa als hoofdkleur. Deze kleur gebruikte ik ook al in de kamer van mijn dochter. Stylish Pink matcht ook heel goed met al mijn roze accessoires in huis want het ene roze is het andere niet. Bovendien is Stylish Pink ook heel makkelijk te combineren met andere uitgesproken kleuren. Voor het speelse effect gebruikte ik de kleur Puur Pompoen. Ik was op zoek naar een felle oranje tint en deze kwam daar het dichtst bij in de buurt. Om het geheel een fris randje te geven gebruikte ik Morning Snow.

Tegenvaller

Ik vind het altijd leuk om een speels effect toe te voegen aan een ruimte. Vormen en kleur zijn iets wat altijd mijn aandacht trekt. Ik besloot ter hoogte van de trapleuning een oranje vlak aan te brengen. Voordat ik de trapleuning verwijderde bepaalde ik met een meetlat precies de afmetingen van het vlak zodat de leuning precies in het midden zou vallen. Toen kwam ik dus meteen bij tegenvaller numero uno. De leuningen van mijn trap zijn namelijk niet recht en buigen af. Dus simpel een rol afplaktape pakken en hem schuin naar boven plakken ging mooi niet op. Het vlak liep dan namelijk niet mooi mee met de leuning zelf. Ik kon wel janken. Typisch geval van “leuk idee maar behoorlijk ruk om uit te voeren”.

Makeover trap met Flexa
Let vooral ook de superstylish badslippers met bijpassende sportsokken ?

Dan maar uit de losse pols…

Dus plakte ik de tape op de muur tot waar de leuning recht was. Ik gebruik daarvoor altijd de paarse tape die geschikt is voor gevoelige ondergronden. Deze bevalt mij het beste als ik verschillende kleurvlakken op een muur aanbreng omdat je er geen verf mee vanaf trekt bij het verwijderen. Bovendien geeft hij echt een superstrakke lijn. Op het punt waar de leuning af begon te buigen tekende ik met een potlood uit de losse pols de vorm van de leuning na. Vervolgens plakte ik de tape zo goed als het kon langs deze ronde lijn. Best een uitdaging om een recht stuk tape te plakken in een vloeiende lijn. Daar mogen ze van mij nog best iets voor uitvinden…wat een klus was dat zeg…

Rollen maarrrr

Na een paar uur had ik alles afgeplakt, ik heb wat afgevloekt eerlijk waar… Ik heb zeker dertig keer de trap op- en afgelopen om onze nieuwsgierige pup weg te sturen want die vond het maar wát interessant wat ik daarboven aan het doen was. Het beest heeft die week ook feilloos leren traplopen, de draak. Die dag heb ik dan ook niet meer geschilderd, ik was er echt klaar mee. De volgende dag begon ik minder gestresst dan de dag ervoor met het schilderwerk. Hond in de bench en rollen maar met die verf. Eerst de grote vlakken met Stylish Pink, die moest er wel in 3 lagen op omdat de ondergrond vrij donker was.

Makeover trap met Flexa

Toen de roze vlakken droog waren plakte ik de roze vlakken af om de kleur Morning Snow aan te brengen. Opnieuw afplakken dus…en weeeer dat ronde stuk… Ach ja, als je een idee in je hoofd hebt moet je het ook uitvoeren dus dan maar meer werk…

Goed rollen tegen de tape

De dunne randjes Morning Snow gaven het geel een fris wit randje. Om een strak randje te krijgen is het heel belangrijk dat je de tape goed aandrukt en het aandrukken ook blijft herhalen. Soms laat de tape een beetje los als het er al een uurtje op zit en dan kan de verf er alsnog onderdoor lopen. Ook belangrijk is om de roller goed tegen de randjes van de tape te laten gaan zodat je een strakke lijn krijgt.

En nou die hendjes…de lucht in…

Toen ik de oranje kleur erop wilde zetten kwam ik erachter dat ik deze nog niet in huis had. Soms zie je door de blikken verf het juiste potje niet meer zullen we maar zeggen… Dus ik ging op weg naar de bouwmarkt. Bij Karwei werd me gelijk gevraagd of ik met die oranje kleur iets carnavalesk ging doen. Toen ik hem vertelde dat hij voor mijn huis bedoeld was was het even stil. Ik denk dat oranje nog niet zo’n gebruikelijke kleur is om in huis te gebruiken. Maar de juiste verfbasis hadden ze niet op voorraad dus reed ik door naar de Praxis om de hoek.

Verf mengmachine Praxis

Ik moest even wachten omdat er een man voor me was. Deze had kleurstaaltjes paars, groen en geel in zijn hand. Het meisje achter de mengmachine vroeg hem of het voor de Carnaval bedoeld was. Toen de man zei dat hij het in zijn huis wilde gebruiken kreeg ik een spontaan déja-vu gevoel. Ik voelde hem al aankomen en jawel…ook bij mij stelde ze dezelfde vraag. Toen ook ik antwoordde deze in huis te willen gebruiken keken de man en ik elkaar even aan. “Ik voel me best beledigd” zei hij waarop ik in de lach schoot, hem een boks gaf en het meisje het nakijken liet. Ik antwoordde hem “Uden is nog niet klaar voor kleur in huis maar blijven liever hangen in veilig wit denk ik”. En zo ging ik naar huis met een liter van het felste oranje wat je maar kunt bedenken, Alaaaf!!

Meters maken en een finishing touch als accent

Als laatste schilderde ik de kleur Puur Pompoen tussen de 2 witte lijntjes in. De leuningen van de trap kregen ook een laag Morning Snow net als de onderkant van de treden van de zoldertrap. Daar maakte ik de groeven van de treden ook oranje als eyecatcher.

Makeover trap met Flexa
Makeover trap met Flexa
Makeover trap met Flexa

Het eindresultaat

En tadaa…hier is dan het eindresultaat. Een mooie frisse trap opgang met lekker veel kleur. Zelf vind ik dat het een mooie verbinding is geworden tussen de woonkamer en de eerste verdieping. De accenten in Puur Pompoen op de traptreden geven het nét dat beetje extra, zeker als je vanaf beneden naar boven kijkt.

Makeover trap met Flexa
Makeover trap met Flexa
Makeover trap met Flexa
Makeover trap met Flexa
Makeover trap met Flexa
Makeover trap met Flexa

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe trap vinden, ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

34 Berichten

 • Reply
  Andrea de Groot
  24 maart 2019 at 20:04

  Wauw! Wat een spectaculaire verandering! En wat een leuke blog om te lezen ? Alaaf!

  • Reply
   Roestompoes
   24 maart 2019 at 20:29

   Dankjewel Andrea!

 • Reply
  Zjojes
  24 maart 2019 at 20:29

  Wat is het prachtig geworden, heel gaaf met dat oranje!
  En wat schrijf je heerlijk. Ik ziet het allemaal helemaal voor me haha.
  Liefs
  Joyce

  • Reply
   Roestompoes
   24 maart 2019 at 20:30

   Nou dat was wat hoor die flater in de bouwmarkt…en dan nog wel twee keer…haha!

 • Reply
  Lin -hipenhandgemaaktbylin
  24 maart 2019 at 20:37

  Erg gaaf geworden. Wat een lef en durf !

  • Reply
   Roestompoes
   24 maart 2019 at 20:38

   Nou wat lief Linda, dankjewel!? ?

 • Reply
  Anne-Marie
  24 maart 2019 at 20:45

  Wat ontzettend creatief en mooi!

  • Reply
   Roestompoes
   24 maart 2019 at 20:51

   Hartstikke lief Annemarie, dankjewel!

 • Reply
  Inge (witgrijsroze)
  24 maart 2019 at 20:55

  Wauw!! Wat een werk! Heel mooi gedaan ?

  • Reply
   Roestompoes
   24 maart 2019 at 21:01

   Dankjewel Inge, wat lief!

 • Reply
  Marian @fijninhuis
  24 maart 2019 at 21:14

  Jeetje wat heb je dat mooi gedaan. Super zo’n strak lijnenspel!??

  • Reply
   Roestompoes
   24 maart 2019 at 21:15

   Dankjewel Marian, geef me verf en tape en ik word gek ??

 • Reply
  Mariet
  24 maart 2019 at 21:35

  Super leuk!

  • Reply
   Roestompoes
   25 maart 2019 at 19:01

   Wat lief, dankjewel!

 • Reply
  Mindy_schroor
  24 maart 2019 at 21:46

  Wat een ontzettend gaaf resultaat!! Heel goed gedaan?

  • Reply
   Roestompoes
   25 maart 2019 at 19:02

   Wat lief, dankjewel Mindy!

 • Reply
  Kim
  24 maart 2019 at 22:01

  Prachtig !!?

  • Reply
   Roestompoes
   25 maart 2019 at 19:02

   Leuk dat je zo enthousiast bent, dankjewel!

 • Reply
  Sylvia
  24 maart 2019 at 22:08

  Heel gaaf!!!

  • Reply
   Roestompoes
   25 maart 2019 at 19:03

   Dankjewel voor je lieve reactie Sylvia!

 • Reply
  Marianne
  24 maart 2019 at 22:19

  Echt supergaaf!! Hulde! Marianne xx

  • Reply
   Roestompoes
   25 maart 2019 at 19:03

   Wat een lieve woorden, dankjewel!!

 • Reply
  Daniëlle
  25 maart 2019 at 09:52

  jij bent echt dé verf koningin !
  wat mooi gedaan en zo superstrak ook weer !
  en je verhaal erbij is weer om te lachen 😉
  liefs Daniëlle X ( mila).

  • Reply
   Roestompoes
   25 maart 2019 at 19:04

   Haha verf koningin 🙂 Eigenlijk zou ik mijn beroep ervan moeten maken, vind het zo leuk om te doen;). Dankjewel voor je lieve reactie Daan!

 • Reply
  Karin
  25 maart 2019 at 16:54

  Mega mega gaaf!!

  • Reply
   Roestompoes
   25 maart 2019 at 19:05

   Dankjewel Karin, superlief!

 • Reply
  Silvia
  27 maart 2019 at 19:57

  Kom je hier ook eens langs ?

  • Reply
   Roestompoes
   27 maart 2019 at 19:59

   Nou zou ik best leuk vinden hoor!

 • Reply
  Wendy
  27 maart 2019 at 20:04

  Supercratief! Dus ik zou zomaar ook nog (weer) kleur in m’n huis kunnen hebben over een poos? Al is t alleen maar om hier de verfmengmensjes te testen! Want hé, als ze in ‘t zuiden al schrikken, hoe moet dat dan hier in Overijssel? Heb zo gelachen om je blog, geweldig leuk schrijf je, doeiiii Wendy

  • Reply
   Roestompoes
   27 maart 2019 at 20:07

   Haha nou hè, die “verf mensjes” hier zijn echt niks gewend. Alleen zwart wit en groen wordt hier in bulk hoeveelheden afgenomen? Leuk dat je gelezen hebt!

 • Reply
  Gertrud Prins
  29 maart 2019 at 08:59

  Aaaah, ik dacht dat ik hier ook al gereageerd had maar dus niet… Hoe dan ook, wat is het gaaf geworden Maruska, echt die kleur pompoen vind ik ook te gek, alleen al om de naam. Geweldig ook jouw ervaring bij de mengmachine.. hilarisch. En wat een geweldige foto’s, die van beneden naar boven spant de kroon, wat mij betreft. Petje af weer hoor. Dikke zoen

  • Reply
   Roestompoes
   1 april 2019 at 13:09

   Ja die streepjes maken het helemaal af hè, ben er zelf ook erg blij mee. Dankjewel voor je lieve woorden Gertrud xxx

 • Reply
  Sjantietop
  1 april 2019 at 11:50

  Haha wat een tof verhaal! Heerlijk! Wat schrijf jij leuk! Ook herkenbaar wat de bouwmarkten betreft (ik kom uit Schijndel en heb in Uden gewerkt dus… daarna jaaaaren in de stad gewoond en weer terug in een soortgelijk dorp vandaar). Maarrrr je trap is werkelijk geweldig geworden! Echt een statement in huis zo! Prachtig en heel goed bedacht! Complimenten!
  Fijne dag!!
  Liefs Chantal x

  • Reply
   Roestompoes
   1 april 2019 at 13:08

   Haha ja in een dorp zijn ze niet zoveel gewend hè:) Dankjewel voor je lieve woorden, ik ben er ook heel erg blij mee

  Laat een bericht achter