Alle categoriën Inspiratie Shoptips

Fairtrade producten met een verhaal; Return to Sender

Return to Sender, stiekem dacht ik daarbij jaren geleden aan die heupwiegende zanger uit Mississippi. Komt vast omdat mijn moeder die-hard Elvis fan was vroeger. We hebben dat met de paplepel ingegoten gekregen. Tegenwoordig denk ik bij die woorden aan hele andere dingen, namelijk aan de Fairtrade producten van Return to Sender.

Katja Schuurman

Katja Schuurman kennen jullie natuurlijk allemaal. Zij is de drijvende kracht en oprichtster van deze non-profit organisatie die inmiddels al dik 10 jaar bestaat. In het blog wat ik schreef over mijn laatste bezoek aan ShowUP kon je er al wat meer over lezen. De handgemaakte Fairtrade producten van Return to Sender worden ontworpen door Nederlandse top designers zoals Laura de Monchy en Floris Hovers. Vervolgens worden deze vervaardigd in ontwikkelingslanden door vrouwen die een vrij uitzichtloos bestaan leiden. Door samen te werken met Return to Sender hebben ze weer hoop voor de toekomst en de mogelijkheid om aan de armoede te ontsnappen. Dus door iets van Return to Sender te kopen steun je ook deze vrouwen, wat een mooie gedachte!

Fairtrade Two Colour Cups Return to Sender

Kleurrijk design

Wat mij het meest aanspreekt zijn het kleurgebruik en de vormgeving. Je kunt echt zien dat er goed over de ontwerpen is nagedacht en dat er veel zorg aan is besteed. Door het toevoegen van kleine details en het gebruik van lekker veel kleur ontstaan er echte pareltjes die iedereen wel in huis wil hebben. Iedere keer als ik binnenloop bij de cadeauwinkel WAAR hier in Uden word ik dan ook als een magneet naar al dat moois toe getrokken.

Two Colour Cups

De Two Colour mokjes en het bijpassende schaaltje hierboven ken je vast wel. Deze zijn ontworpen door Laura de Monchy en vervaardigd door veelal vrouwelijke werknemers van een familiebedrijf in het noorden van Thailand. Het porselein wordt gemaakt en beschilderd met de hand, daardoor is elke stuk uniek.

Fairtrade Two Colour Cups Return to Sender
Two Colour Cups Return to Sender

De keuze is reuze

Ook de mooi gekleurde Fairtrade Portugese vazen die ik zag op ShowUP afgelopen najaar zijn prachtig. Net alsof er 2 vazen zijn omgedraaid en tegen elkaar zijn gezet. En met mijn verslaving voor vazen zou het zomaar kunnen dat ik binnenkort 1 van deze kleurrijke bjoeties in huis heb staan. ? Ook de Bubbel kopjes en kommetjes staan op die alsmaar groeiende wishlist. Het mintgroen gecombineerd met de bubbel structuur maken het echte wanna-haves. Want behalve een vazen verslaving heb ik dus ook een mokken verslaving, een uitbreiding van mijn keukenkastjes zou hier dan ook meer dan welkom zijn. Ik zoek alleen nog een sponsor die mijn keuken zou willen verdubbelen kwa oppervlakte, geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen via de mail. ?

Voorlopig houd ik het nog even bij mijn andere verslaving…snaaien.

Ik wens jullie een fijne dag!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

1 Bericht

  • Reply
    Gertrud Prins
    16 april 2019 at 11:05

    Mooie foto’s Marus en absoluut een mooi bedrijf! X Gertrud

  • Laat een bericht achter