Hertog Ijs Karamel Cheesecake
Alle categoriën Inspiratie Zelf maken

Karamel Cheesecake Bombe met Hertogijs, een feest op de tafel met Pasen!

Karamel en ik gaan hand in hand net zoals Garfield en lasagne. Ik kan me er letterlijk ziek aan eten. Ken je die wit met oranje zakken van Lonka? Nou, die kan ik dus moeiteloos in één keer achterover drukken. No problemo. Meestal ben ik daarna kotsmisselijk maar dat kan me op het moment dat mijn rechterhand die zak in graait echt even totaal niet boeien. Dat zijn zorgen voor een later tijdstip zullen we maar zeggen…

Vorige week liep ik door de Albert Heijn op zoek naar iets lekkers. Ken je dat, dat je trek hebt in iets en dan gewoon lukraak de supermarkt inloopt? Het lijkt wel alsof er dan een soort van wichelroede in mijn hoofd zit die me leidt naar datgeen wat ik nodig heb op dat moment. En vorige week was dat ijs…en niet zomaar ijs maar Karamel Cheesecake ijs! Wat een held die Hertog Ijs om deze twee guilty pleasures van mij samen te brengen in één, dacht ik nog. Want cheesecake is mijn andere verslaving. Ook daarvan kan ik gewoon in één keer een familieportie verslinden.

Karamel Cheesecake Ijs

En zo geschiedde…want de bakken Hertog IJs waren in de aanbieding, 1+1 gratis. Dus eentje was meteen dezelfde dag nog op en de andere bewaarde ik om een lekker ijsrecept te maken. Voor aankomende Pasen wilde ik namelijk een lekker toetje verzinnen en deze maakte ik dus alvast deze week. En hij is echt niet moeilijk om te maken, lekker makkelijk zelfs! Ik kan je vertellen dat de foto’s op dit blog een grotere uitdaging waren dan het recept zelf. Ijs smelt namelijk kan ik je melden… ” Goh..” hoor ik je zeggen, dat doet het meestal. Klopt helemaal, alleen is het verdomd vervelend als je karamel oortjes van het toetje af pleuren omdat je maar niet de juiste foto kunt maken. Struggles…

Wat heb je nodig?

Allereerst een bak Karamel Cheesecake IJs en een bak Slagroomijs van Hertog Ijs. De laatste gebruikte ik voor de buitenkant zodat hij er mooi wit uit zou zien. De rest van de boodschappen vind je hieronder:

 • Een bak Karamel Cheesecake Ijs
 • Slagroomijs
 • Pak bastognekoeken
 • Suiker
 • Zakje walnoten
 • Een hele grote zak Lonka, ik kocht de salted caramel smaak ?
 • 250 gram roomboter
 • 250 gram gewone boter
 • Vershoudfolie
 • Een kom
 • Bakpapier
 • 2 theelepels vanille aroma
 • Bekertje slagroom van 250 ml.

Stap 1: Maak de bombe

Om te beginnen verkruimel je de bastognekoeken in een hakmolen. Smelt 250 gram roomboter in een pannetje en meng dit door het koekkruim. Laat het ijs een paar minuutjes uit de vriezer staan zodat hij makkelijker te scheppen is. Bekleed daarna een kom met vershoudfolie. Maak een laagje van ongeveer 2 cm. dik met Slagroomijs tegen de zijkanten van de kom. Vul vervolgens het middelste gedeelte met de Karamel Cheesecake ijs en eindig met een laag koekkruim. Vouw het vershoudfolie dicht en zet de kom minstens 3 uur in de vriezer.

Karamel Cheesecake
Karamel Cheesecake Bombe van Hertog Ijs

Stap 2: Karamel oortjes maken

Om de karamel oortjes te maken doe je ongeveer 300 gram suiker in een pan met een beetje water. Roer dit op matig vuur totdat het mengsel lichtbruin begint te kleuren. Haal dan de pan van het vuur en stop met roeren, draai de karamel in het pannetje rond. Je zult zien dat de karamel steeds donkerder begint te kleuren. Pas wel op dat je het niet te donker laat worden want dan verbrandt het en smaakt het echt niet meer lekker! Leg een stuk bakpapier op een plaat en schep met een lepel wat karamel uit het pannetje en maak hier konijnenoor vormpjes van. Laat dit goed afkoelen, je kunt ze er daarna heel makkelijk af halen.

Stap 3: Karamelsaus maken

De lekkerste karamelsaus maak je zelf maar je kunt hem natuurlijk ook kant en klaar in de winkel kopen. Ik koos deze keer voor de moeilijke weg en wonderbaarlijk genoeg lukte hij ook nog in één keer. Doe hiervoor 250 gram boter in een ruime pan want karamel neemt kwa omvang nogal toe tijdens het koken . Voeg 300 gram suiker toe en blijf roeren totdat de suiker compleet is opgenomen. Doe dan het bekertje slagroom erbij en blijf roeren totdat het een egale massa is geworden. Als de karamel begint te koken laat je het ongeveer 5 minuten doorkoken. Begin die 5 minuten pas te tellen vanaf het moment dat je echt flinke bubbels te zien krijgt. Blijf vooral ook roeren! Soms kan het ook wat langer duren…het ligt een beetje aan de pan die je gebruikt of hoe hoog je gas staat. Ik liet de karamelsaus wat dunner dan ik eigenlijk wilde want als hij is afgekoeld dikt hij nog flink in! Als de saus klaar is voeg je nog 2 theelepels vanille aroma toe. De saus kun je in een potje bewaren, als hij te dik is als hij is afgekoeld kun je hem altijd vlak van tevoren nog even verwarmen want dan wordt hij vanzelf weer wat dunner.

Stap 4: De bombe storten en decoreren

Haal de bombe na zeker 3 uur uit de vriezer en laat hem ongeveer tien minuutjes staan. Dan kun je hem namelijk makkelijker “storten” op een schaal. Decoreer de zijkanten met stukjes gehakte walnoot en top hem af met stukjes Lonka. Haal de karameloortjes voorzichtig van het bakpapier en zet deze op de bombe. Snij de bombe in partjes en serveer met een laagje homemade karamel.

Eet smakelijk en hele fijne paasdagen voor jullie!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

3 Berichten

 • Reply
  Gertrud Prins
  24 april 2019 at 10:38

  Wauw Maruska, niet alleen een plaatje om te zien maar ik zou er ook zo een hap uit willen bijten. Die oortjes zijn echt top! Kan niet anders dat hij niet zo lekker smaakte als hij er uit ziet. Fijne vakantie voor jullie, X

  • Reply
   Roestompoes
   24 april 2019 at 20:44

   Nou wat lief! En ja die oortjes maakten hem helemaal af, lekker crunchy ook 🙂 Fijne vakantie ook voor jullie! Xxx

 • Reply
  Bakken blogger
  25 juli 2019 at 11:47

  Dit ziet er goed uit, ik ga er eentje voor mijn familie klaarmaken tijdens de vakantie. ??

 • Laat een bericht achter