Alle categoriën Shoptips

Laptop voor onze studentjes

Nog even de laatste toetsen maken en werkstukken inleveren en het eind van het schooljaar is weer in zicht. Mijn jongste van 10 heeft nou niet bepaald stress. Op de basisschool bestaan deze weken voornamelijk uit buiten spelen, de klas opruimen en rustig het schooljaar afronden. Met die twee oudste kinderen van mij is het wel even anders op het moment. Die rollen as we speak van de ene toets naar de andere.

Op zich staan ze er allebei redelijk goed voor. Mijn dochter van 15 zit in 4HAVO en is zich aan het voorbereiden op haar examenjaar. Ze wil deze laatste toetsweek zo goed mogelijk maken zodat ze een goede start maakt na de zomervakantie. Mijn oudste zoon van 18 werkt deze week ook zijn laatste toetsen af op het Summa College in Eindhoven. Hij zit nu in het tweede jaar en hij heeft het op zijn zachtst gezegd niet altijd even makkelijk gehad. Op het MBO worden ze nu eenmaal echt los gelaten, weg is je overzicht als ouder zijnde. Wij kwamen er bijvoorbeeld op het einde van leerjaar 1 pas achter hoe slecht hij ervoor stond en hoe laag zijn cijfers wel niet waren. Met de hakken over de sloot mocht hij door naar de tweede dus heeft hij zich écht moeten bewijzen dit jaar.

Studeerkamer

Overuren draaien maarrr

De afgelopen weken heeft zijn laptop dan ook overuren gedraaid want hij stond echt aan tot diep in de nacht. Onze energieleverancier Enexis heeft een goeie aan ons gehad zullen we maar zeggen, kaatsjinggg! Het is ook eigenlijk ongelofelijk hoeveel tijd ze tegenwoordig wel niet achter een scherm spenderen of klink ik nu echt als een ouwe oma? Uren achter een laptop zitten blokken om dan vervolgens uren op je telefoon te kijken als ontspanning, het moet ook niet gekker worden? Voor mij als opticien natuurlijk geweldig want hoe meer kinderen er langdurig op hun scherm kijken hoe meer brillen ik verkoop op lange termijn. Maar goed…die laptop is nu eenmaal noodzakelijk willen ze later nog een kans maken op de arbeidsmarkt. En extreem noodzakelijk wil ik kans maken dat mijn kind voor zijn veertigste het huis uit gaat?

Laptop voor studenten
Laptop voor studenten

Worst Case Scenario

Het allerergste wat je kan overkomen is als je laptop crasht. Mijn dochter maakte het vorig jaar nog mee en het duurde bijna drie weken voordat ze hem weer terug had. Aangezien ik geen laptop had kon ze alleen die van mijn man gebruiken in de avond als hij thuis was van zijn werk. Echt niet handig…Zo zagen we maar weer hoe onmisbaar zo’n ding wel niet is. Het beeld werd trouwens deze week spontaan grijsgroen terwijl ze bezig was en zelfs ik als leek weet dat dat meestal geen goed teken is. Binnenkort gaan we toch maar even kijken voor een nieuwe. In het examenjaar zonder laptop komen te zitten kun je je gewoonweg niet veroorloven.

Daar gaat het vakantiegeld

Pas geleden werd ik er door iemand op gewezen dat er ook een website is waar je een laptop voor studenten kunt aanschaffen. Net als mijn dochter heeft mijn oudste zoon volgend jaar ook een nieuwe laptop nodig. Op zijn huidige kan hij een bepaald programma niet draaien wat voor zijn opleiding noodzakelijk is. Twee laptops dus…geen wonder dat mijn man en ik onze kinderen ook wel eens “stelletje geldzuigers” noemen? Het gaat ons hoe dan ook weer flink wat geld kosten dus goed om even op een rijtje te zetten wat de mogelijkheden zijn.

Laptop voor studenten

Gemak dient de student

Op de site van CampusShop vind je schoolportalen waarop de laptops staan die geschikt zijn voor de opleiding. Dat scheelt dus een hoop rompslomp als we het zelf allemaal uit moeten zoeken. Bovendien heb je ook nog eens de mogelijkheid om in termijnen te betalen want het is toch best een smak geld.

Maar het allerfijnste vond ik toch wel dat ze gratis (!) Snelle Studenten Service hebben. Mocht er iets gebeuren met hun laptop dan wordt hij de volgende werkdag thuis opgehaald en binnen 5 werkdagen gerepareerd. En voor een klein beetje extra kun je zelfs direct een laptop in bruikleen krijgen. Toch wel handig als je ziet wat ze allemaal met dat ding doen. Tas in..tas uit…en af en toe ook gelanceerd worden met tas en al door de gangen op school. Eigenlijk wil ik helemaal niet weten wat ze er allemaal mee uitspoken maar ik zal een stuk geruster zijn met zo’n service.

In het echie

Binnenkort gaan we dus op pad voor de beste laptop voor onze studenten. Omdat we een beetje oldskool zijn gaan we ze eerst even in het echt bekijken bij Paradigit in Eindhoven. Mocht hij niet op voorraad zijn dan kan hij de dag erna altijd thuisbezorgd worden.

Laptop voor studenten

Nu maar hopen dat ze net zo liefdevol omgaan met hun nieuwe speeltjes als die katten van ons. Maar goed dat die service erbij zit, het blijven toch kinderen hè?

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

1 Bericht

  • Reply
    Gertrud Prins
    16 juli 2019 at 10:05

    Mooi blog Maruska en wat heb je toch een heerlijk huis, dat daar nu nooit een binnenkijker van komt is mij een raadsel..

  • Laat een bericht achter