Alle categoriën Inspiratie

VT Wonen en Designbeurs highlights 2019

Afgelopen dinsdag zou ik naar de VT Wonen en Designbeurs in Amsterdam gaan. Terwijl ik aan de koffie zat om 7 uur schrok ik me kapot van de hoeveelheid files die er zich hadden gevormd dankzij de staking van de boeren. Maar liefst 1100 kilometer…lekkere timing om dan naar Amsterdam te gaan vanuit Brabant. Wel of niet gaan…ik twijfelde ontzettend. Ik hield de file meldingen in de gaten en zag dat de drukte op een gegeven moment toch af leek te nemen. Dus kroop deze slimmerd vol vertrouwen net ná de spits achter het stuur. Uiteindelijk reed het lekker door en kwam ik tegen 11 uur aan bij de RAI.

Inspiratie

Elk jaar twijfel ik of ik wel of niet zal gaan, als je op Instagram actief bent ben je meestal al vrij aardig op de hoogte van de nieuwste trends. Waarom zou je dan nog naar de Woonbeurs gaan? Nou, ik ga eigenlijk vooral omdat ik het een leuk dagje uit vind en omdat ik ontzettend kan genieten van hoe alle stands gestyled zijn. Inspiratie opdoen dat is toch wel het leukst vind ik en of er iets verrassends bij zit dat laat ik dan maar op me af komen… Kijken jullie met me mee?

Flexa

Meteen linksaf bij binnenkomst van de VT Wonen en Designbeurs staat al jaren de stand van Flexa. De afgelopen jaren kon je een kijkje nemen in verschillende stijlkamers van bekende woonbloggers. Dit jaar had Flexa het anders aangepakt. Mikodesign had namelijk tot in het kleinste detail miniatuurkamers gemaakt van de kamers van een aantal interieurbloggers. Hieronder zie je de woonkamers van Finntage, Enter my Attic, Theo-Bert Pot en Binti Home Zo ontzettend mooi gedaan!

Woonkamer van Finntage
Woonkamer van Enter My Attic
De kenmerkende Stripes van Theo-Bert Pot
En de hal van Binti Home

Dit jaar kon je op verschillende dagen persoonlijk kleuradvies krijgen van deze bloggers en daar hebben heel wat mensen gebruik van gemaakt. De stand was bovendien als geheel weer ontzettend mooi gestyled met als hoofdaccent het Creative kleurenpalet met de kleur van het jaar Tranquil Dawn. Ook stonden er weer net als ieder jaar veel mensen bij het loket waar je gratis kleurtesters kon halen. Genoeg inspiratie dus om de komende maanden je huis weer flink onder handen te nemen! Ook nam ik een virtual kijkje in het Tiny House wat je naast mij ziet staan op de foto, echt een hele aparte ervaring!

Foto gemaakt door @thuisopnummer14

Sofacompany

Nieuwkomer op de VT Wonen & Designbeurs was Sofacompany. Een Deens meubelmerk met een simpel en uniek concept met alleen online verkoop. De meubels worden gemaakt in Vietnam tegen een eerlijke prijs en omdat ze zonder tussenpersonen werken kunnen ze deze banken voor zo’n mooie prijs leveren. Het nieuwste ontwerp is de Astha Cura. Een bank die is vervaardigd uit 98% gerecyclede plastic petflessen. Gesmolten en gesponnen en uiteindelijk vervaardigd tot een duurzame fijne stof. Een bijzonder concept!

VT Wonen Huis

Dit jaar was het bekende VT wonen huis wat meer verdeeld over verschillende kamers dan voorgaande jaren. Wat overheerste waren voornamelijk aardetinten en droogbloemen…heel veel droogbloemen. Alhoewel alles tot in de puntjes gestyled was vond ik het niet zo vernieuwend. Ik ben dan ook iemand die graag wat meer lef ziet en dat mis ik een beetje bij VT Wonen maar smaken verschillen uiteraard.

Karwei

Ook nam ik een kijkje bij Karwei, hier zag ik al iets meer kleur en gedurfde combinaties terug. Wat dat betreft is Karwei toch echt wel de term Bouwmarkt ontstegen.

Calex

Makers van sfeerlicht Calex was bij mij al wel bekend maar ik was echt blij verrast door hun ontzettend mooie stand! De hoge ruimtes met bogen, veel roze en lekker eigentijds design gecombineerd met uiteraard de fantastische lampen maakten het een lust voor het oog. Vooral de nieuwe led collectie vind ik fantastisch mooi, kijk dan naar deze olie achtige lampen. Echt mijn favoriet!

By Sidde

Na al dat gewandel op de VT Wonen en Designbeurs was het wel fijn om langs By Sidde te lopen. Niet alleen om even uit te rusten op hun prachtige banken maar voor mij vooral ook om even proef te zitten op de “Mads” en “Remus”, beide voorzien in een mooie ribstof. Persoonlijk heb ik kwa armsteun meer de voorkeur voor de Remus maar het dunnere rib van de Mads vind ik dan toch ook wel weer erg mooi. Ach ja…eerst maar even mijn hond afleren om rond te racen over de bank…daarna zien we wel weer verder.

Groen+Akker

Groen+Akker is een winkel in bijzondere woonaccessoires die een paar maandjes geleden opende in Amsterdam. Voordat ze opengingen was ik al fan, ze hebben zulke mooie designermerken in huis. Echt om te watertanden zo mooi. Bekende merken als Hay, Ferm Living, Serax en Vitra kun je er terug vinden maar ook Raawi en mijn persoonlijke favoriet: Uau Project. Een Pools designmerk die zich kenmerkt door veel kleurgebruik en abstracte vormen. De kandelaar die je op verschillende manieren kunt stapelen stond al een tijdje op mijn wishlist en nu ging hij eindelijk mee naar huis.

Ariadne Huis

Het huis van Ariadne vind ik altijd een hoogtepuntje op de VT Wonen en Designbeurs. Alhoewel ik zelf niet zo van het landelijke ben, vind ik dat Ariadne als geen ander de landelijke sfeer kan weergeven zodat het toch modern en fris oogt. Wat een sfeer, ik hou ervan.

Eyecatchers

Onderweg kwamen we ook nog een paar eyecatchers tegen, zoals deze “booth” van VT Wonen in samenwerking met Fonq en wat dacht je van deze instagrammable Photo Booth gemaakt door Differnz Dutchdesign. Ik word hier altijd ontzettend blij van ☺️

Eigen Huis & Interieur

Het lekkerste bewaar ik voor het laatst want oh jongens toch…wat was het weer een geweldig Trendpaviljoen van Eigen Huis & Interieur op de VT Wonen en Designbeurs dit jaar! Ontworpen door Nanne Schuiveling, wat een vooruitziende blik en wat een bom van inspiratie. Terug naar de jaren 80 Memphis stijl maar dan in een modern jasje. Copy paste naar mijn huis please!

Ik heb ontzettend genoten dit jaar op de Vt Wonen & Design Beurs, de pareltjes zoals Eigen Huis & Interieur blijven het waard om toch ieder jaar weer dat eind naar Amsterdam te rijden. Wat vinden jullie van deze editie van 2019? Laat je het weten door een reactie achter te laten? Ik ben benieuwd! En Gertrud, bedankt voor de superleuke dag, ik vond het reuze gezellig met jou!

Liefs,

Maruska

You Might Also Like...

2 Berichten

 • Reply
  Deense zomer
  7 oktober 2019 at 20:02

  Wat een toffe blog schreef je! Ik was er vorig jaar en het viel me toen enorm tegen. Wat je zegt, niks vernieuwend. Ik ben het helemaal met je eens als ik de foto’s zie. De laatste is ook mijn favoriet! Leuk om zo toch een kijkje op de beurs te krijgen.

 • Reply
  Gertrud
  12 oktober 2019 at 15:16

  Jee, wat goed zeg. Je hebt gewoon tussen de bedrijven door, ook nog een blog geschreven. We hebben best goed foto’s gemaakt, lijkt net of we er alleen waren, haha. En je weet het, geheel wederzijds Roesje. Nu heerlijk genieten van jullie welverdiende vakantie! X

 • Laat een bericht achter